Znam ludzi, ktorzy nie stosuja...
Gdyby ludzie polegali na samych suplach to byloby bledne kolo ;)
woker
Wysłany: 2009-09-06, 19:56
Bez supli jak najbardziej można być dobrym, a nawet najlepszym. Inna sprawa sterydy, które mają ogromne znaczenie i potrafią przechylić szalę zwycięstwa.
Moim zdaniem bez tego też można być bardzo dobrym. Osobiście wolałbym być dużo szybszy niż silniejszy
_________________ "Trenuj tak, abyś mógł przyjąć każdy cios, atakuj tak, abyś nie musiał przyjąć następnego."
Majkel Pomógł: 14 razy Wiek: 20 Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 509
Wysłany: 2009-09-06, 20:55
akro napisał/a:
a sterydy sa legalne w zawodowych SW?
Nigdzie nie są legalne ;)
woker, troszkę sobie zaprzeczyłeś,
woker napisał/a:
Bez supli jak najbardziej można być dobrym, a nawet najlepszym.
woker napisał/a:
Inna sprawa sterydy, które mają ogromne znaczenie i potrafią przechylić szalę zwycięstwa.
Tak jakby bez supli można być najlepszym,a bez sterydów już nie ;)
woker
Wysłany: 2009-09-06, 22:38
Widzisz, suplementy =/= zło w czystej postaci. Suple uznawane są po prostu za żywność, lub lekarstwa. 99% z nich nie niesie ze sobą jakiś katastrofalnych skutków ubocznych. W więkoszści państw środki te są szeroko dostępne, nawet w aptekach.
Jak już napisałem, sterydy to co innego. Są oficjalnie zabronione i szkodliwe dla zdrowia.
Chodziło mi raczej o to, że jeśli (zakładamy, ze nie bierzesz nic) trafisz na gościa, który jedzie non stop na suplach, możesz go bez problemu pokonać, wystarczy, że się odpowiednio odżywiasz i masz technikę. Natomiast podczas starcia z zawodnikiem na dopingu wydolnościowym będziesz potrzebował już więcej szczęścia (no chyba, ze koleś nie ma techniki, a ty przeciwnie).
Jak do samego SW, to wydaje mi sie że są niepotrzebne. Ewentualnie carbo możesz sobie popijać, żeby uzupełnić węglowodany po treningu. Przed treningiem też jest dobrze wypić. Coś tam energii zawsze doda.