Castet Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Maj 2010 Posty: 152
Wysłany: 2012-01-08, 15:21 Instrumenty
Gracie na czymś? Uczycie się? Lubicie pośpiewać pod prysznicem? :D Ja kiedyś trochę brzdąkałem na akustyku ale nic mi nie wychodziło,obecnie próbuje ogarnąć elektryka.Pośpiewać też lubie,ale z racji że nie umiem to tyle tego co podczas libacji.
W gimnazjum zafascynowany Metallicą i Iron Maiden zacząłem grę na gitarze elektrycznej
Jak się okazało był to słomiany zapał, bo przez liceum praktycznie nie grałem w ogóle. Od kilku miesięcy wróciło to do mnie jakby ze zdwojoną siłą, i grywam sobie różne covery, uczę się z poradników internetowych (chords, may-szkoła), oraz z tabulatur
Moi idole jeśli chodzi o grę na gitarze - Dave Mustaine, James Hetfield, Kerry King, ogólnie trashowi gitarzyści/wokaliści - chociaż wymienieni przeze mnie to poniekąd kompozytorzy, gitarzyści, tekściarze i wokaliści w jednym
W kwietniu chciałem sobie sprezentować gitarę - marzenie - Dean - AoD II, ale już przewiduję że to się nie uda, w takim razie na nową gitarę będę musiał jeszcze poczekać
No a jeśli chodzi o śpiew to raczej też tylko pod prysznicem albo na klimat pozdro!
Trenuje capo, więc pewnie na treningach to wszystko.
_________________ Jest jedno ludzkie ciało. Dopóki człowiekowi nie wyrośnie trzecia noga, albo ręka wszystkie sztuki walki opierać się będą na tych samych zasadach.
Artysta, z tym portugalskim to rzeczywiście, czy miałeś na myśli coś w stylu Lecha Rocha Pawlaka?
Rzeczywiście. Tylko, że to jest tak, że najpierw uczę się po murzyńsku śpiewać, a potem, kroczek po kroczku, odkrywam znaczenie.
berimbau - berimbau, ten główny instrument w capo
atabaque - duży bęben ( też z Capo )
pandeiro - odmiana tamburyna ( z Capoeiry : D )
tamburyn - bo jak na pandeiro umiem, to na zwykłym też.
Wysłany: 2012-01-08, 23:14
Zapewne beda jakies docinki seksistowskie, ale gram na flecie prostym i poprzecznym czasem. W liceum miałam bzika na punkcie perkusji.
Śpiewam przez cały dzień :O ale pasuja do mnie tylko piosenki o niskiej tonacji, bo na wysokich niekoniecznie wyrabiam XD na ten przykład 'run to the hills' w moim wykonaniu brzmi dobrze tylko po alko, bo sie rozluzniam. na trzeźwo moglabym sie tym posluzyc jako bronia dalekosiężną :P
_________________ Zesraj sie, a nie daj sie.
~Paulo Coelho