Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Metal
Autor Wiadomość
djmati90 

Wysłany: 2011-08-16, 21:08   

shinra napisał/a:
Glownie:
-Iron Maiden (bylem na ostatnim koncercie)
-Motorhead
-Rhapsody (teraz juz "Rhapsody of Fire")
-Limp Bizkit (po czesci to metal wiec moze byc tutaj)
-Disturbet (choc czy to na pewno metal nie wiem)
-Sabaton
-Nightwish
i pare pojedynczych pierdol

dodam jeszcze Ensiferum i Apocalyptica

przemoxD 
Odi Profanum Vulgus

Wysłany: 2011-10-19, 19:43   

Panowie, nowy krążek Metallici w sieci do pobrania!
Później, jak przesłucham to napiszę to i owo. + co nieco o samej scenie, bo wiele się wydarzyło od ostatniego mojego wpisu ;-)

michal_5_fcb 
FC Barcelona

Wysłany: 2011-10-20, 16:44   

przemoxD napisał/a:
Panowie, nowy krążek Metallici w sieci do pobrania!

Szczerze mówiąc niezbyt mnie to rusza. Z ich nowymi dokonaniami niezbyt jestem zapoznany. Od St.Anger zrazili mnie trochę, a poza tym jest wiele innych ciekawych płyt do kupienia obecnie, że Metallica mnie nie interesuje. Jednak z chęcią wysłucham opinii co tam panowie wykombinowali.

Ważne, że Autopsy i Immolation się za nowe krążki mają zabrać :-P
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"

siedem 

Wysłany: 2011-10-20, 22:02   

no zazdroszcze ani type o negative, ani DEATH już nowych płyt nie nagrają :-(
a lenie z black sabbath nic nie robią :lol:

przemoxD 
Odi Profanum Vulgus

Wysłany: 2011-10-26, 12:10   

Jak zapoznani w temacie wiedzą, nową płytę Metallica nagrała przy współpracy Lou Reeda.
Lulu, bo tak nazywa się ich wspólny projekt, całkowicie mi nie podchodzi.
Zdania są bardzo podzielone. Jak wspomniał michal_5_fcb, St. Anger niektórych mógł zrazić, nie mniej mi się podobał. Uważam, że do niego trzeba dorosnąć ;-) a w 2008 Death Magnetic według mnie zamietli całą metalową scenę.
Magazyn Gitarzysta ocenił Lulu na 2/10 ;) i podobno 2 jest tylko ze względu na sentyment do Metallici. Jak już wspomniałem, mi całkowicie nie podchodzi, ale nie chcę hejtować jak wszyscy. Może też dlatego, że na przestrzeni lat stałem się bardziej 'tró', jak to niektórzy piszą, i zamieniłem Linkin Park na Megadeth, (tylko taki przykład), a może dlatego, że to po prostu gówno unoszone do rangi sztuki.

Poza tym już jakiś czas temu była premiera Worship Music zespołu Anthrax ;-) Jak dla mnie bomba, już pierwszy singiel Fight'em Till You Can't mnie przekonał, najnowszy album Antraxu nagrany z nowym (starym) wokalistą, Joeym Belladoną miażdży. Polecam, przede wszystkim fanom trash metalu

Zapomniałem też dodać, że z premierą Metallici zbiega się premiera nowego albumu MEGADETH! Skusiłem się i pobrałem go przed premierą, Rudy znowu nas zaskoczył. Ludzie mówią swoje, że to już nie to samo, bla bla, w sumie zamieścił też tam reedycję demówki z Youthanasii, New World Order, ale dla mnie płyta jest zajebista. Słuchałem wcześniej singla Public Enemy nr.1 - bardzo mi się spodobał, Sudden Death kolejny też, no a następny - Whose Life, to dla mnie faworyt z Th1rt3en.

Ktoś napisał komentarz: "Wiecie dlaczego lalka z Lulu nie ma rąk? Bo nowe Megadeth je jej urwało!" Zgadzam się z tym w 100%.

Na to wychodzi, że jesienią 2011 Anthrax, Megadeth i Metallica wydają nowe albumy. Antrax i Megadeth na wielki +, Metallica zawiodła. Już teraz udzielając się w wywiadach próbują się od tego odciąć mówiąc, że to nie ich album, tylko wspólny projekt z Lou Reedem.
Do pełnej Wielkiej Czwórki Trash Metalu brakuje tylko wydawnictwa Slayera... ale nie ma się o co martwić ;-) Ostatnio na DrumFest w Polsce był ich perkusista - Dave Lombardo, i mówił, że nagrają jeszcze przynajmniej dwa albumy. To dobrze, już się bałem, że kończą działalność, bo Tom Araya miał problemy z głosem.
Swoją drogą, Dave Lombardo na tym festiwalu został w polsce okradziony: http://magazynperkusista....dziony-w-polsce

PS. siedem, ostatnio na stronie DeathMagnetic.pl pisali, że jest bardzo możliwe, że panowie z Black Sabbath jeszcze wejdą do studia.

Pozdro, METAL UP YOUR ASS! :evil:

siedem 

Wysłany: 2011-10-26, 17:43   

ja to słysze od 1996 roku :mrgreen:

Batman 

Wysłany: 2011-10-30, 09:38   

przemoxD napisał/a:
a może dlatego, że to po prostu gówno unoszone do rangi sztuki.
Ładnie sformułowane ;-)

przemoxD 
Odi Profanum Vulgus

Wysłany: 2011-11-05, 15:17   

10 grudnia koncert KATa & Romana Kostrzewskiego w Krakowie, i ja tam będę. Z resztą jak rok temu. Nie wspomniałem w tym temacie o nowej płycie Kata jeszcze z maja - BIAŁO-CZARNA - powiem krótko - rewelacja. Według mnie album miażdży Mind Cannibals które wydał KAT (Po rozpadzie w 2004r powstały dwa zespoły: 'oryginalny' KAT z Piotrem Luczykiem, który miał prawo do nazwy i loga, oraz drugi Kat & Roman Kostrzewski z frontmanem Kostrzewskim i perkusistą Irkiem Lothem). Tego z resztą nie ma co porównywać, bo to całkiem inny rodzaj muzyki.

siedem, doczekałeś się.
http://muzyka.gery.pl/cms...%85,powr%C3%B3t

Lukasz_Gda 
dura lex sed lex

Wysłany: 2011-11-05, 15:41   

Co do Kata to niestety nie uśmiecha mi się oglądanie przepitego dzadka w peruce otoczonego dwudziestoletnimi muzykami. Niektórym wychodzi odcinanie kuponów ale romek do nich nie należy.

przemoxD 
Odi Profanum Vulgus

Wysłany: 2011-12-11, 21:44   

Lukasz_Gda napisał/a:
Co do Kata to niestety nie uśmiecha mi się oglądanie przepitego dzadka w peruce otoczonego dwudziestoletnimi muzykami. Niektórym wychodzi odcinanie kuponów ale romek do nich nie należy.

Wrażenia z koncertu niesamowite, nie mogę się z tym zgodzić
Roman, mimo podeszłego wieku, dalej daje radę. Utwory na nowej płycie znakomite, a wykonane na żywo z zajebistym performancem. "Dwudziestoletni muzycy" - jaki ich nazwałeś - według mnie od czasu kiedy ich ostatni raz widziałem (luty 2011) zrobili duży postęp, szczególnie pan Radecki
Odcinanie kuponów? W gadce, że Luczyk był 'muzycznym mózgiem' zespołu jest trochę racji, ale na pewno nie do końca. Nowa płyta jest tego dowodem. Luczyk na swoim Mind Cannibals nie podołał wyzwania, i słuchając jej czuję się jakbym słuchał Linkin Parku (sic!). A kompozycje z "Biało-Czarnej" są bardzo dobrze oceniane przez krytyków, ich wykonanie live nie pozostawia żadnych złudzeń, czego zresztą wczoraj byłem świadkiem. Dla mnie ekstra, nie mogę się już doczekać następnego gigu KATa & RK. Pozdro

KusariGama 

Wysłany: 2012-02-06, 09:48   

moim ulubionym zespołem metalowym jest Slipknot ale poza tym słucham jeszcze:
-System Of A Down
-dope
-disturbed
ale niestety na żadnym koncercie nie byłem :-/

~Bruce Lee~

Odpowiedz do tematu