Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy w takiej sytuacji jest sens zaczynać treningi?
Autor Wiadomość
Mistrzu

Wysłany: 2011-02-09, 18:53   Czy w takiej sytuacji jest sens zaczynać treningi?

Mam 18 lat, jestem na pierwszym roku studiów. Jakieś 5 lat temu miałem krótką przygodę z judo. Chciałbym wrócić do trenowania full-kontaktowych sportów walki, ale jest jeden problem - przez te 5 lat nic ze sobą nie robiłem i moja kondycja jest bardzo słaba ;) Mam jakieś 190 wzrostu i ważę 86kg - czyli 'trochę' za dużo. Od pewnego czasu chodzę na siłownię i robię aeroby i w sumie teraz szczytem mojej wydolności jest 30 minutowy bieg z prędkością 11 km/h (prędkość znam bo na bieżni można ustawić). Czyli też słabo.

I teraz pytanie - czy mogę już iść na trening czy lepiej pochodzić jeszcze pół roku na siłkę i treningi zacząć dopiero we wrześniu? Wolałbym wcześniej, ale jeśli to nie ma sensu to nie.
Czy Sarmatia będzie dla mnie dobrym klubem ? Bo w necie czytałem dobre opinie o tym klubie, ale na stronie widzę, że chyba jesteście klubem typowo zawodniczym i raczej nie ma tam miejsca dla takich jak ja, którzy chcieliby rekreacyjnie coś poćwiczyć.

MarcinMT 
MMA

Wysłany: 2011-02-09, 19:18   

Ja mam 191 cm waże 90 kg i nie uważam ze to jest za dużo :]. Spokojnie możesz iść na trening, poumierasz przez pare pierwszych a potem z górki.

Co do klubu to gadaj z Borutą :]

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2011-02-09, 19:55   

o kondycje nie masz co się martwić bo od tego jest trening byś sobie wyrobił. I jak zaczniesz trenować motywacja będzie duuuzo większa. Co do sarmatii jest to klub zawodniczy z wieloma sukcesami ale wydaję mi się że trenuje tam dużo osób które rekreacyjnie trenują. Sarmatia będzie najlepszym klubem jeżeli zależy Ci na porządnych treningach na których się czegoś nauczysz. Ale musisz poczekać na wypowiedź Boruty bo to jego klub. A o poziomie w klubie nie trzeba dużo mówić wyniki same za siebie świadczą. Najlepiej jak przejdziesz się na pierwszy trening zobaczysz co i jak i osobiście porozmawiasz. Na pewno Cię nie zjedzą^^

Kary 

Wysłany: 2011-02-09, 19:59   

Idź na trening śmiało na początku może być ciężko z zakwasami ,ale z czasem będzie coraz lepiej ;-) nie ma co się kryć a atmosferka na Sarmatii jest bardzo w porządku

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-02-09, 21:24   

Treningi są dla wszystkich. Grupa zawodnicza to tylko "wierzchołek góry lodowej". Zapraszamy.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Mistrzu

Wysłany: 2011-02-09, 21:33   

OK, w niedzielę wracam do Gdańska, także prawdopodobnie w przyszłym tygodniu przyjdę.

Odpowiedz do tematu