Wysłany: 2011-02-16, 22:01 [ gdzie trenowac] Pleszew
Witam. Mieszkam w Pleszewie (woj. wielkopolskie), mam 14 lat i postanowiłem się zapisać na jakaś SW. Nie wiem tylko jakie są dobre kluby w okolicy. Słyszałem, że w moim mieście jest karate (podobno jacyś bracia Sołtysiakowie czy podobno są jakimiś mistrzami) i judo (nie mam pewnych informacji). Wiecie coś więcej o SW w okolicy?
Pomógł: 20 razy Wiek: 19 Dołączył: 11 Lip 2009 Posty: 1030 Skąd: z Polski
Wysłany: 2011-02-17, 19:56
Najłatwiejsze podstawowe rzuty , dźwignie , duszenia itp... Zależy od trenera . Co do zawodów i ulicy to się nie martw , nauczysz się wszystkiego co trzeba , ale musisz pamiętać że na to trzeba czasu .
Idź na trening , pierwszy jest zawsze za darmo i zobacz czy ci się podoba
ja pamiętam jak koledzy za czasów gimnazjum to na początku uczyli się padów oczywiście cała klasa musiała wiedzieć co dokładnie oni robią XD
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy