Wysłany: 2010-06-03, 16:36 [ gdzie trenowac] Temat jakich tysiące...
Witam.
Od pewnego czasu planuję zapisać się na jakiś SW. Niestety mieszkam w małej wsi a wszystkie "kluby" jakie mam w okolicy będą raczej zamknięte na czas wakacji.
A to własnie w tym okresie będe miał najwięcej czasu. Fakt ,że kiedy już zaczne to nie przerwe treningów po wakacjach ale z pewnością będe miał na nie mniej czasu...
Szukam takiej SW która będzie efektywna w samoobronie/na ulicy.
Z tego co czytałem to najbardziej pasowałoby mi BJJ(nie podoba mi się jednak ogólne założenie -głównie walka w parterze) lub Muay-Thai(tu jestem najbardziej "za").
I tu rodzi się moje pytanie - do jakiego klubu najlepiej się zapisać?
Do gdańska mam dobre 80km więc nie bardzo mogę sobie pozwolić na to by każdy klub sprawdzić osobiście (a jest ich cała masa) a treningi chciałbym zacząc jak najszybciej.
Oczywiście jestem całkowicie zielony w "tych sprawach".
Będe wdzięczny za każdą pomoc.
Pozdrawiam
A wiesz na pewno, że kluby w twojej okolicy są nieczynne w wakacje? Wiesz, zawsze można zrobić tak, że w wakacje trenować tam gdzie jest po prostu otwarte, byleby coś ćwiczyć, a po wakacjach tam gdzie chcesz już konkretnie.
Podaj z jakiej mieściny jesteś może ktoś Ci pomoże. Ze swojej strony proponowałbym MT.
Coż jestem z okolic Sarogardu Gdańskiego i z tego co udało mi się dowiedzieć większość szkół nie będzie miała poprostu grupy na wakacje...
Wiem (z listy boruty) iż mam szkołe BJJ w STG jednak skłaniał bym się zdecydowanie bardziej ku MT.
A naprawdę powaznie chcę ćwiczyć właśnie przez wakacje... Potem czekają mnie przygotowania do matury i przynajmniej do maja będe miał zdrowo ograniczony czas...Oczywiście trochę go wyskrobie ale teraz mam wprost nadmiar ;p