Wysłany: 2011-05-04, 17:27 klub w Szczecinie dla laika
Chciałbym zacząć trenować jakąś sztukę walki w Szczecinie. Nie mam żadnych preferencji, wyznacznikiem tutaj może być tylko skuteczność danej sztuki walki (samoobrona) oraz satysfakcja jaką można czerpać z treningów. ;) Nigdy wcześniej nie uczęszczałem na żadne treningi i ogólnie jestem zupełnie zielony w temacie. Mam 20 lat, 180cm wzrostu i ważę 85 kg. Czy w Szczecinie znalazłby się dla mnie jakiś klub do trenowania, w którym mógłbym zacząć jako zupełnie początkujący?
W niemal każdym klubie możesz zaczynać od zera. Od tego są, żeby się uczyć
Po pierwsze, masz szereg klubów gdzie się nauczysz np. karate (np karate shidokan polecane), taekwondo (w klubie tornado masz taekwondo pod walkę nie pod zawody, boks niezły itd,) bosk (klub skorpion mi się nasuwa), jeśli zależy ci przede wszystkim na cenie to chyba jest kyokushin na azs-ie.
Ale to wyżej to tylko tak pro forma dałem, to co bym polecał ja, to oczywiście trening przekrojowy. Mamy 3 dobre sekcje BJJ/MMA: Linke Gold Team. Berserkers, Top Team. W każdej z nich masz gwarantowany wysoki poziom, dobry wpierdol i szybkie postępy.
Osobiście polecam Linke Gold Team, gdzie sam chodzę, masz najwięcej treningów w tygodniu (4-5 treningów dziennie, więc postępy zależą tylko od twojego zaangażowania) i najniższą cenę (150zł za karnet open).
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2011-05-05, 18:57
macias91 napisał/a:
mógłbym tam śmigać na bjj?:)
A czemu nie? O ile się orientuję to klub ma bardzo dobrą renomę.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"