Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
sztuka walki dla kobiety poznan
Autor Wiadomość
Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-11-13, 11:44   

Podałem link do najlepszego wg mnie wyboru jesli chodzi o przydatność. Jeżeli aż tak istotne jest aby było to coś japońskiego, to wtedy przychylam się do zdania Artemisa z judo. Siedem wspominał jeszcze o nowoczesnych stylach karate, ale po pierwsze nawet te zawierające chwyty są jednak przede wszystkim stylami uderzanymi, a dla kobiety zdecydowanie lepsze są style oparte na chwyty, a po drugie przynajmniej o jednej z osób tego nauvczajacych słyszałem bardzo złe opinie kiedy jeszcze sam ćwiczyłem w Poznaniu.
Wracajac do polecanej przeze mnie Strefy, główny instruktor Karol Matuszczak posiada 4 dan aikido. Radzę go zapytać o skutecznośc tej sztuki walki. :-D
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

dj77 
kutang pan

Wysłany: 2011-11-13, 12:03   

oki,dzieki,a teraz takie pytanie-bylem na 6treningach mma + 1 aikido
sparujac ze mna pokonalbys mnie uzywajac jedynie stylow z aikido,czy musialbym poddac walke ze zmeczenia,lub skonczylaby sie na czas bez zadnego przyjecia ciosu z twojej strony? wtedy bylby remis?:D
sorry za lekki offtop

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-11-13, 12:40   

:-D Ja byłem na jakichś 6 tysiącach treningów MMA.

siedem 

Wysłany: 2011-11-13, 15:54   Re: sztuka walki dla kobiety poznan

dj77 napisał/a:
siedem napisał/a:
dj77 napisał/a:
kobieta delikatna:)
chce zapisac sie na jakas sztuke walki

myslalem o aikido-nie wymaga uzywania sily+ona jest bardzo zafascynowana kultura japonska

to niech się zapisze na któreś ze współczesnych karate, w których jest parter

co np masz na mysli? nie znam sie zbytnio

boruta-a 1 nie wiaze sie z 2? do czego wiec sluzy aikido?

kudo daido juku, karate shidokan, ashikara, enchin

artemis 

Wysłany: 2011-11-13, 19:42   

Nadal potrzymuje zdanie z Judo poniwaz jak lubi kulture japonska to znajdzie w judo pare okrzykow,komend, polecen itp. po japonsku, z reguly jest cala otoczka (uklony, przywitanie, pozegnanie, siedzenie na kolanach ect. ). To jest to co powiedzial boruta, dla kobiety najlepiej chwytane poniewaz roznica w sile i masie nie jest tam tak znaczaca jak w stojce, mala drobna kobieta spokojnie bez wiekszych problemow podetnie przeciwnika albo zrobi jakas obrotowke. Teraz twoje pytanie czy po 3miesiacach da sobie rade, ciezko stwierdzic bo w duzej mierze zalezy od tego jak szybko ona bedzie przyswajala wiadomosci, aczkolwiek istnieje taka szansa ze tak.

dj77 
kutang pan

Wysłany: 2011-11-14, 19:55   

Boruta napisał/a:

ale ja sie o to nie pytalem;> (choc swoja droga to imponujace,no ale nie bedziemy tu nadto offtopowac),a poza tym uwazam,ze jesli chce sie z kims prowadzic dyskusje,to wypadaloby odpowiadac na zadane pytania

dzieki siedem,dzieki artemis! bedziemy myslec,a jak sie na jakas zdecyduje,to poprosze was o namiary.

ps.dotychczas myslalem,ze najlepsza sztuka walki,dzieki ktorej mozemy obezwladnic przeciwnika nie robiac mu krzywdy jest aikido. mylilem sie. co wiec trenowac,zeby nabyc takowe umiejetnosci?

trollik4
BJJ / Judo

Wysłany: 2011-11-14, 21:30   

Obezwładnić przeciwnika nie robiąc mu krzywdy?
To możliwe tylko przy jego woli.
Nie da się obezwładnić przeciwnika nie robiąc mu krzywdy, kiedy przeciwnik chce nam zrobić krzywdę.
Za dużo filmów.

siedem 

Wysłany: 2011-11-14, 21:34   

dj77 napisał/a:
Boruta napisał/a:

ale ja sie o to nie pytalem;> (choc swoja droga to imponujace,no ale nie bedziemy tu nadto offtopowac),a poza tym uwazam,ze jesli chce sie z kims prowadzic dyskusje,to wypadaloby odpowiadac na zadane pytania

dzieki siedem,dzieki artemis! bedziemy myslec,a jak sie na jakas zdecyduje,to poprosze was o namiary.

ps.dotychczas myslalem,ze najlepsza sztuka walki,dzieki ktorej mozemy obezwladnic przeciwnika nie robiac mu krzywdy jest aikido. mylilem sie. co wiec trenowac,zeby nabyc takowe umiejetnosci?

spróbuje ci coś znaleść
ewentualnie shorin ryu ale osobiście skłaniałbym się do tego co wcześniej proponowałem chociaż BJJ moim zdaniem to też dobry wybór, więc i nad tym bym się zastanowił

artemis 

Wysłany: 2011-11-14, 22:32   

bjj dobry ale nie jest pokrewne z japonia tylko brazil, a jak komus zalezy na dobrej sw polaczona z kultura japonska itp. to judo jak nic.

dj77 
kutang pan

Wysłany: 2011-11-14, 22:33   

trollik4 napisał/a:
Obezwładnić przeciwnika nie robiąc mu krzywdy?
To możliwe tylko przy jego woli.
Nie da się obezwładnić przeciwnika nie robiąc mu krzywdy, kiedy przeciwnik chce nam zrobić krzywdę.
Za dużo filmów.

chodzi przykladowo o cos takiego,ze np.podbija do ciebie typ i sapie,popycha cie,a ty zmuszasz go do "odklepania",ale bez uderzenia go:P jakas taka dzwignia. wydaje mi sie,ze najlepsze jest do tego bjj,ale nie wiem.

siedem-pokaze jej twoje propozycje,niech poczyta,pooglada i zadecyduje:)

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2011-11-15, 00:41   

dj77, jak za wszelką cenę nie chcesz uderzyć tylko się głaskać z kimś to po prostu spierdalać najlepiej , nikt nie ucierpi nawet , trzeba się liczyć z tym że przeciwnik chce ci krzywdę zrobić a nie posłusznie połozy się na ziemię i będzie czekał aż mu dźwignię założysz i grzecznie odklepie i ucieknie . Poza koleś może nie chcieć odklepać , nie czuć bólu ze względu na adrenaline czy na skutek jakiś środków i mu można rękę połamać , straszne co ? Na duszenie to już nie ma mocnych , traci przytomność i tyle .

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-11-15, 00:52   

dj77 napisał/a:
ale ja sie o to nie pytalem

Cytat:
a poza tym uwazam,ze jesli chce sie z kims prowadzic dyskusje,to wypadaloby odpowiadac na zadane pytania

Ale o co chodzi? O to, czy nie chcę zrobić krzywdy laikowi co był na siedmiu treningach? Nie chcę. Mogę Ci napisać jakie są realia treningu. Jeżeli moja wypowiedź do Ciebie dotrze, to mi miło. Jeżeli nie - trudno. Mogę jeszcze tylko podać inne osoby w Twoim mieście, które moga o tym z Toba porozmawiać. Jeżeli to Cie nie satysfakcjonuję, to ja nic nie poradzę.

dj77 
kutang pan

Wysłany: 2011-12-09, 00:04   

Boruta napisał/a:
dj77 napisał/a:
ale ja sie o to nie pytalem

Cytat:
a poza tym uwazam,ze jesli chce sie z kims prowadzic dyskusje,to wypadaloby odpowiadac na zadane pytania

Ale o co chodzi? O to, czy nie chcę zrobić krzywdy laikowi co był na siedmiu treningach?

nie.
o to,czy uzywajac tylko umiejetnosci zdobytych na treningach aikido i zwiazanych tylko z ta sztuka walki jestes w stanie obezwladnic przeciwnika oraz czy jestes w stanie nie dac zrobic sobie jakiejkolwiek krzywdy

Odpowiedz do tematu