skwarek28
Wysłany: 2010-03-06, 13:34 ??Badania
Mam pytanko jakie są wymogi na badania do amatorskiej ligi mma chodiz mi o to co dokładnie zrobić trzeba.
Dla ciekawości powiem że nie chcę odpowiedzi wszystko :) już widziałem takiego co musiał wszystko i stwierdził że wystarczy FACETOWI zaświadczenie od .... GInekologa że może walczyć xD
To sie wyrabia taka ksiazeczke sportowo cośtam u lekarza. Idziesz do lekarza sportowego, mowisz ze potrzebujesz czegos takiego aby wystartowac, on Tobie daje skierowania na badanie krwi, moczu, serca i wydolnosc pluc chyba. Wszystko to zanosisz spowrotem do niego, on patrzy i wystawia lub tez nie ;)
Na takiej zasadzie to jakos dziala.
Też spodziewałem się więcej, ale u mnie tylko to było. Wiem, że jest jeszcze coś konkretniejszego niż ta książeczka gdzie już naprawdę dokładnie sprawdza się wydolność i całą resztę i kosztuje to troche hajsu.
skwarek28
Wysłany: 2010-03-10, 12:23
No właśnie bo to co napisałeś to są podstawowe badania jakie robiłem do Kickboxu :)
_________________ Pain is weakness
Konsekwentnie bez napinki...
BJJ/Kick box/Boks/MMA
FW
Wiek: 14 Dołączył: 31 Mar 2009 Posty: 84 Skąd: Nowy Tomyśl
Wysłany: 2010-03-10, 19:23
Ja na siatkówkę miałem podobnie jak pimpek napisał. Pojechaliśmy do przychodni sportowej z wynikami badań moczu i krwi, potem z jakąś książeczką łaziliśmy czy z jakąś kartką...nie pamiętam... no ale chodziliśmy do mierzenia i ważenia, dentysty, laryngologa i ortopedy, oni tam nam pisali czy możemy uprawiać ten sport czy nie, a potem ktoś to wpisywał razem z wynikami tego moczu i krwi do tej książeczki.