Witam! Co sądzicie o połączeniu boksu z zapasami ? Jest to dobre połączenie, jeśli już doszłoby do jakiejś walki "na ulicy" lub solówki? Tylko ,że jest jeden problem a mianowicie nie mogę sparować na boksie bo mam wadę wzroku, przez co nie przeszedłem badań lekarskich. Zresztą opisałem ten problem w tym temacie http://forum.fight-club.p...roku-vt4044.htm
Czy trening bokserski ma sens bez sparingów? Z racji, że nie mam badań chodziłbym do grupy początkującej 2-3 razy w tygodniu gdzie uczy się zwykle najprostszych technik. Dołożyłbym do tego 2-3 razy w tygodniu zapasów.
Aż tak źle u Ciebie ze wzrokiem że Cie lekarz nie puścił? Nosisz jakieś okulary czy soczewy?
A na treningach normalnie sparuj i niczym sie nie przejmuj.
No niestety tak jak pisałem w tamtym temacie słabo u mnie ze wzrokiem i właśnie przez wadę nie dostałem zgody na walki. Noszę soczewki. Sparować oczywiście chciałbym, ale u mnie w klubie jest zasada, że nie pozwalają walczyć jak ktoś nie ma zgody. Teraz w wakacje sekcja boksu będzie zamknięta, to może na czas wakacji przerzuciłbym się na kick boxing, o ile będą treningi, i tam już bym sobie trochę posparował. Ewentualnie mógłbym zapisać się na jakąś sekcję do Lublina (bo u mnie obok to małe miasteczko przez co jest mały wybór sw) tylko problem może być z dojazdem (około 30 min drogi) Tak w ogóle to za pół roku - rok zamierzam pójść jeszcze raz na badania i może trochę naściemniać ze wzrokiem... Teraz nie pójdę bo do lekarza medycyny sportowej można iść tylko z osobą pełnoletnią lub mieć ukończone 16 lat, a rodzicie nie pozwolą mi skłamać z wadą a do 16 jeszcze mi trochę brakuje ;P
Tak przy okazji to wie ktoś czy może w Lublinie w wakacje są prowadzone jakieś treningi muay thai, kb, bjj lub coś w tym stylu i nie jest wymagana pełnoletność?
Nie Powiem Pomógł: 14 razy Wiek: 18 Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 375 Skąd: Białystok
Wysłany: 2010-06-13, 07:34
A masz madę -5, bo od tej już ciężko jest z badaniami. Jedyny bajer, że będziesz musiał iść do okulisty i zdobyć zaświadczenie (rutynowe badania), że możesz bez przeszkód trenować.