Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Boks+zapasy
Autor Wiadomość
Rock_Lee 

Wysłany: 2010-06-10, 21:52   Boks+zapasy

Witam! Co sądzicie o połączeniu boksu z zapasami ? Jest to dobre połączenie, jeśli już doszłoby do jakiejś walki "na ulicy" lub solówki? Tylko ,że jest jeden problem a mianowicie nie mogę sparować na boksie bo mam wadę wzroku, przez co nie przeszedłem badań lekarskich. Zresztą opisałem ten problem w tym temacie http://forum.fight-club.p...roku-vt4044.htm
Czy trening bokserski ma sens bez sparingów? Z racji, że nie mam badań chodziłbym do grupy początkującej 2-3 razy w tygodniu gdzie uczy się zwykle najprostszych technik. Dołożyłbym do tego 2-3 razy w tygodniu zapasów.

Sonek 
Lubie :D

Wysłany: 2010-06-10, 22:30   

Takie połączenie ma sens. A co do sensu treningu bez sparingów to czemu ma to coś przeszkadzać, oczywiście, że jest sens ;-) :-P

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2010-06-10, 22:44   

Oczywiscie bez sparingow nie nabierzesz wprawy i takiej skutecznosci, ale warto chocby dla znajomosci samej techniki - to zawsze moze sie przydac.

Batman 

Wysłany: 2010-06-11, 11:43   

Połączenie bardzo trafne :-) szkoda, że zostałeś "wykluczony" ze sparingów, bo się porzydają ;-)

Płaku 
Kick-Boxing

Wysłany: 2010-06-11, 21:42   

Ma sens, wyrobisz się fizycznie i nauczysz techniki ;-)

stilian 

Wysłany: 2010-06-12, 14:28   

Aż tak źle u Ciebie ze wzrokiem że Cie lekarz nie puścił? Nosisz jakieś okulary czy soczewy?
A na treningach normalnie sparuj i niczym sie nie przejmuj.

Rock_Lee 

Wysłany: 2010-06-12, 23:54   

No niestety tak jak pisałem w tamtym temacie słabo u mnie ze wzrokiem i właśnie przez wadę nie dostałem zgody na walki. Noszę soczewki. Sparować oczywiście chciałbym, ale u mnie w klubie jest zasada, że nie pozwalają walczyć jak ktoś nie ma zgody. Teraz w wakacje sekcja boksu będzie zamknięta, to może na czas wakacji przerzuciłbym się na kick boxing, o ile będą treningi, i tam już bym sobie trochę posparował. Ewentualnie mógłbym zapisać się na jakąś sekcję do Lublina (bo u mnie obok to małe miasteczko przez co jest mały wybór sw) tylko problem może być z dojazdem (około 30 min drogi) Tak w ogóle to za pół roku - rok zamierzam pójść jeszcze raz na badania i może trochę naściemniać ze wzrokiem... Teraz nie pójdę bo do lekarza medycyny sportowej można iść tylko z osobą pełnoletnią lub mieć ukończone 16 lat, a rodzicie nie pozwolą mi skłamać z wadą a do 16 jeszcze mi trochę brakuje ;P
Tak przy okazji to wie ktoś czy może w Lublinie w wakacje są prowadzone jakieś treningi muay thai, kb, bjj lub coś w tym stylu i nie jest wymagana pełnoletność?

Nie Powiem 

Wysłany: 2010-06-13, 07:34   

A masz madę -5, bo od tej już ciężko jest z badaniami. Jedyny bajer, że będziesz musiał iść do okulisty i zdobyć zaświadczenie (rutynowe badania), że możesz bez przeszkód trenować.

Odpowiedz do tematu