Nie wykluczam istnienia czegos takiego, ale jak sam stwierdziles czegos takiego jeszcze nie widzielismy. Poza tym skoro nie jest powszechnie spotykana to byla by to raczej jakas odmiana capoeiry, a sama capoeira w dzisiejszym rozumieniu tego slowa to ten niezbyt skuteczny taniec.
powtarzam jeszcze raz: dobry zawodnik jakiegokolwiek stylu nie pozwoliłby sobie robić cyrk nogami parę cm od twarzy. Zaraz by poszła wymiana albo zwarcie.
Toq Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Wrz 2009 Posty: 146 Skąd: się biorą dzieci?
No właśnie Capo jest dość skuteczne w MMA jeżeli ktoś umie ją wykorzystać. A na tym filmiku widać,że też ma wyszkolenie w BJJ
Macie kolejny filmik http://www.youtube.com/watch?v=XQg24WFaVtw
_________________ Po przeciwnościach, losu dążyć do celu...
Pajac ;)
Chyba nie zrozumiales postu przemoxD. Pisal wyraznie, ze dobry zawodnik nie pozwolilby sobie, aby ktokolwiek machal jemu szkitami przy pysku. Jako, ze dal sobie narzucic to co robi przeciwnik to tak sie stalo, a nie inaczej.
Gdyby Capo bylo skuteczne w MMA to ludzie rzucaliby sie tam a nie na Kb czy MT czy cokolwiek innego.
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2010-02-17, 14:21
Piotrek1994 napisał/a:
No właśnie Capo jest dość skuteczne w MMA jeżeli ktoś umie ją wykorzystać. A na tym filmiku widać,że też ma wyszkolenie w BJJ
Macie kolejny filmik http://www.youtube.com/watch?v=XQg24WFaVtw
Pisałem już o tym a Ty dalej swoje jeśli chcesz się przekonać to wpadnij na trening Capo i po 2 miesiącach idź na trening MT albo BJJ lub Free Fight (MMA) i się sprawdź.
Chłopie ja 2lata na Capo łaziłem i miałem w tym kilka treningów BJJ teraz na MMA chodzę, wcześniej przez miesiąc na MT i jedyna wada to to że musze nad boksem popracować
Wysłany: 2010-02-17, 15:13
Piotrek1994 napisał/a:
Chłopie ja 2lata na Capo łaziłem i miałem w tym kilka treningów BJJ teraz na MMA chodzę, wcześniej przez miesiąc na MT i jedyna wada to to że musze nad boksem popracować
Nie dała rozciąg+ akrobacje do XMA oraz Free Run
A tak na poważnie to kopnięcia są dość skuteczne.
Toq Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Wrz 2009 Posty: 146 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: 2010-02-17, 16:11
Trochę irytuje mnie jak ktoś piszę, że Capoeira jest do dupy, Capo ssie itp... Mi osobiście się ten styl podoba, te wszystkie finezyjne ciosy i inne takie... Uważam jednak, że przydatność tego w walkach mma jest znikoma (nie powiem, że 0 bo tak nie jest) Te wszystkie obroty zajmują strasznie dużo czasu, siły oraz są mniej precyzyjne niż np zwykły lewy prosty ;D
Wysłany: 2010-02-17, 19:25
Toq napisał/a:
Trochę irytuje mnie jak ktoś piszę, że Capoeira jest do dupy, Capo ssie itp... Mi osobiście się ten styl podoba, te wszystkie finezyjne ciosy i inne takie... Uważam jednak, że przydatność tego w walkach mma jest znikoma (nie powiem, że 0 bo tak nie jest) Te wszystkie obroty zajmują strasznie dużo czasu, siły oraz są mniej precyzyjne niż np zwykły lewy prosty ;D
Ja tak nie pisze nawet o tych zawodnikach pochlebnie się wyraziłem (patrz np. Cafu) ale w walce umiejętności z niej nie korzystają. Tylko dla picu żeby pokazać że walczą Capo :P
Moj kolega z kapłejry ma formado a ja po pol roku nie calym bjj i mma jade go jak szmate i on sam mowi ze kapłejra to nie walka tylko taniec.