Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Boruta
2010-02-18, 23:54
Capoeira w MMA
Autor Wiadomość
forve 

Wysłany: 2009-12-14, 22:26   Capoeira w MMA

Nie wierze w to co widze :dd
http://www.youtube.com/wa...layer_embedded#

co myślicie o tym ?

Rafi93 
KickBoxing/Taekwondo

Wysłany: 2009-12-15, 15:59   

heh całkiem niezły koleś :D
może miał szczęście , a przeciwnik był początkujący jakiś , w ogóle jakoś dziwnie to wygląda

amen20 

Wysłany: 2009-12-15, 18:25   

Ładnie mu to weszło ale o niczym to nie swiadczy, wyjatek potwierdza regułę.

michal_5_fcb 
FC Barcelona

Wysłany: 2009-12-15, 19:02   

No efektowne to było, ale zapewne nie zawsze to mu wchodzi. Z lepszym zawodnikiem to by tak ładnie mu nie poszło.
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"

jakiś

Wysłany: 2009-12-15, 20:31   

jak dla mnie to widać że ten zawodnik to jest chyba coś typu najmana bo tak samo stał i czekał aż dostanie wpieprz :-?

Komaro 

Wysłany: 2009-12-15, 20:35   

jakiś napisał/a:
jak dla mnie to widać że ten zawodnik to jest chyba coś typu najmana bo tak samo stał i czekał aż dostanie wpieprz :-?

Znasz jakiś inny "zawodników" oprócz Najmana i Pudziana? XD

jakiś

Wysłany: 2009-12-15, 20:40   

nom znam tam paru jeszcze :mrgreen: ;p tylko to było pierwsze porównanie jakie mi przyszło do głowy :-P

Sajgon 

Wysłany: 2009-12-15, 20:48   

KomarGrchw napisał/a:
Znasz jakiś inny "zawodników" oprócz Najmana i Pudziana? XD

Hahahahahahaha xD
Teraż każde porównanie jakie będzie-"Jak pudzian najmanowi..." :P
A co do tematu to farta miał po prostu.
Wystarczy sobie spojrzeć na jego progres walk. http://www.sherdog.com/fi...s-Aurelio-14502

.: www.sztuki-walki.bloog.pl :.

Batman 

Wysłany: 2009-12-15, 22:56   

jakiś napisał/a:
nom znam tam paru jeszcze :mrgreen: ;p tylko to było pierwsze porównanie jakie mi przyszło do głowy :-P
Rozumiem przez to, że nie wiesz na czym polega MMA :-/

Toq 

Wysłany: 2009-12-16, 14:52   

Znam kolesia który trenował 8 lat capoeire i 2 lub 3 lata mt xD Widziałem jego 2 walki na yt na jakimś turnieju i obydwie wygrał. W pierwszej widać było elementy tej sztuki walki w drugim nie bardzo bo wygrał w pierwszych sekundach xD

Komaro 

Wysłany: 2009-12-16, 22:14   

Pfff nie jaram się Kapo i tak dla mnie będzie tylko tańcem i tyle po za tym typ nie wyszedł to walki z samym Kapo no pomyślcie trenował przekrojówke na pewno też.

przemoxD 
Odi Profanum Vulgus

Wysłany: 2009-12-16, 23:25   

Niektórzy znawcy MMA z tego tematu niech swoją wyższość udowadniają na treningu. Co do zawodnika z walki - myślę, że lepszy zawodnik, albo chociaż bardziej zdeterminowany a nie cofający się, nie pozwolił by przed sobą robić takiego cyrku (tych pseudo obrotówek, które wyglądają jak źle zrobione gwiazdy).

pucek93 

Wysłany: 2010-02-14, 22:16   

A mówi się , że Capoeira jest nieskuteczna i nie nadaje się do MMA . Niektóre wypowiedzi świadczą o tym , że ciężko jest się pogodzić z tym , że powszechnie uznawana za nieskuteczną capoeira pokonała skuteczny uliczny , uderzany styl Kick Boxing .
I co , nadal nie wierzycie , że capoeira to sztuka walki ?

[ Dodano: 2010-02-14, 22:23 ]
Komaro napisał/a:
Pfff nie jaram się Kapo i tak dla mnie będzie tylko tańcem i tyle po za tym typ nie wyszedł to walki z samym Kapo no pomyślcie trenował przekrojówke na pewno też.

Może trenował przekrojówkę , lecz mimo tego powalił przeciwnika jednym kopnięciem , i do tego kopnięciem z Capoeiry .
Capoeira jest możliwa do opanowania tylko przez regularne treningi , najlepiej walczyć z do świadczonymi , aby osiągnąc szybkość w kopaniu , unikaniu . Efekty każdej sztuki walki zależą od nas samych .

yhym 

Wysłany: 2010-02-14, 22:47   

Capoeira nie jest powszechnie uznawana za nieskuteczna - ona poprostu taka jest. Jesli w to nie wierzysz i dalej chcesz sie oszukiwac to powodzenia. To ze RAZ JEDNEMU gosciowi sie udalo znokautowac przeciwnika kopnieciem z capoeiry o niczym nie swiadczy. Poza tym sprawdz sobie jaki ten typ ma rekord, wiekszosc zwyciestw to dzwignie/duszenia, no ale pewnie to jakies tajne techniki z capoeiry.

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2010-02-14, 23:00   

yhym napisał/a:
Capoeira nie jest powszechnie uznawana za nieskuteczna - ona poprostu taka jest.
Polemizowalbym, to ze u nas nie spotkasz innej formy jak 'taneczna', nie oznacza, iz zostala do nas przeniesiona w formie oryginalnej.
Tym bardziej, ze chodza sluchy o jej skuteczniejszej formie (a jak wiadomo w kazdej legedzie tkwi ziarnko prawdy-czy jakos tak;P), wiec najknajbardziej uwazam za bardzo mozliwe, iż jest ale zadkospotykana-a juz na pewno nie u nas.
Jednak wciaz, puki nie zobacze jakichs konkretow na ten temat, pozostaje to w strefie tylko i wylacznie moich domyslow/zdania.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi