Pomógł: 17 razy Wiek: 17 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1178 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-12-15, 19:02
No efektowne to było, ale zapewne nie zawsze to mu wchodzi. Z lepszym zawodnikiem to by tak ładnie mu nie poszło.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Znasz jakiś inny "zawodników" oprócz Najmana i Pudziana? XD
Hahahahahahaha xD
Teraż każde porównanie jakie będzie-"Jak pudzian najmanowi..." :P
A co do tematu to farta miał po prostu.
Wystarczy sobie spojrzeć na jego progres walk. http://www.sherdog.com/fi...s-Aurelio-14502
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
nom znam tam paru jeszcze ;p tylko to było pierwsze porównanie jakie mi przyszło do głowy
Rozumiem przez to, że nie wiesz na czym polega MMA
Toq Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Wrz 2009 Posty: 118 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: 2009-12-16, 14:52
Znam kolesia który trenował 8 lat capoeire i 2 lub 3 lata mt xD Widziałem jego 2 walki na yt na jakimś turnieju i obydwie wygrał. W pierwszej widać było elementy tej sztuki walki w drugim nie bardzo bo wygrał w pierwszych sekundach xD
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2009-12-16, 22:14
Pfff nie jaram się Kapo i tak dla mnie będzie tylko tańcem i tyle po za tym typ nie wyszedł to walki z samym Kapo no pomyślcie trenował przekrojówke na pewno też.
Niektórzy znawcy MMA z tego tematu niech swoją wyższość udowadniają na treningu. Co do zawodnika z walki - myślę, że lepszy zawodnik, albo chociaż bardziej zdeterminowany a nie cofający się, nie pozwolił by przed sobą robić takiego cyrku (tych pseudo obrotówek, które wyglądają jak źle zrobione gwiazdy).
A mówi się , że Capoeira jest nieskuteczna i nie nadaje się do MMA . Niektóre wypowiedzi świadczą o tym , że ciężko jest się pogodzić z tym , że powszechnie uznawana za nieskuteczną capoeira pokonała skuteczny uliczny , uderzany styl Kick Boxing .
I co , nadal nie wierzycie , że capoeira to sztuka walki ?
[ Dodano: 2010-02-14, 22:23 ]
Komaro napisał/a:
Pfff nie jaram się Kapo i tak dla mnie będzie tylko tańcem i tyle po za tym typ nie wyszedł to walki z samym Kapo no pomyślcie trenował przekrojówke na pewno też.
Może trenował przekrojówkę , lecz mimo tego powalił przeciwnika jednym kopnięciem , i do tego kopnięciem z Capoeiry .
_________________ Capoeira jest możliwa do opanowania tylko przez regularne treningi , najlepiej walczyć z do świadczonymi , aby osiągnąc szybkość w kopaniu , unikaniu . Efekty każdej sztuki walki zależą od nas samych .
Capoeira nie jest powszechnie uznawana za nieskuteczna - ona poprostu taka jest. Jesli w to nie wierzysz i dalej chcesz sie oszukiwac to powodzenia. To ze RAZ JEDNEMU gosciowi sie udalo znokautowac przeciwnika kopnieciem z capoeiry o niczym nie swiadczy. Poza tym sprawdz sobie jaki ten typ ma rekord, wiekszosc zwyciestw to dzwignie/duszenia, no ale pewnie to jakies tajne techniki z capoeiry.
Pomógł: 39 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2262 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2010-02-14, 23:00
yhym napisał/a:
Capoeira nie jest powszechnie uznawana za nieskuteczna - ona poprostu taka jest.
Polemizowalbym, to ze u nas nie spotkasz innej formy jak 'taneczna', nie oznacza, iz zostala do nas przeniesiona w formie oryginalnej.
Tym bardziej, ze chodza sluchy o jej skuteczniejszej formie (a jak wiadomo w kazdej legedzie tkwi ziarnko prawdy-czy jakos tak;P), wiec najknajbardziej uwazam za bardzo mozliwe, iż jest ale zadkospotykana-a juz na pewno nie u nas.
Jednak wciaz, puki nie zobacze jakichs konkretow na ten temat, pozostaje to w strefie tylko i wylacznie moich domyslow/zdania.