Witam. Mam dylemat. Mam do wyboru 5 klubów walki i nie wiem co wybrać. Są to 2 kluby zapaśnicze, taekwondo, i 2 kluby mma w jednym z nich jest muay thai, BJJ, a w drugim box, kickboxing, JJ, . Pomóżcie :D Jeśli to nie kłopot to niech każdy napisze coś o każdym stylu. Może ułatwi mi to wybór :D liczę na wiele odpowiedzi :) z góry dziękuje
_________________ ''Z dala od niebezpieczeństwa wszyscy są odważni''
Ostatnio zmieniony przez tomkra14 2009-10-19, 18:09, w całości zmieniany 1 raz
Konan Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 170
Wysłany: 2009-10-18, 23:40
Cytat:
BJJ, i parter
<- to jest ciekawe :)
całkiem 2 oddzielne rzeczy, które nie mają ze sobą nic wspólnego :P Troszkę wiedzy brak :]
A tak serio
To Ty musisz się zdecydować w jakim styl walki chcesz walczyć, czy to ma być stójka czy parter, czy chwytanie czy uderzanie. Warto sprawdzić poziom klubów. A jeżeli nie wiesz jak dana walka wygląda to wuja google Ci wszytko powie ;) ( pewnie na wikipedi znajdziesz )
Niestety na żadnych zawodach MMA nikogo z Milcza nie zauważyłem, a co dopiero z dwóch klubow. Najbliższy znany mi sensowny klub to Boi Team we wrocławiu. Jeśli to za daleko - idź na zapasy.
Jak by był w stanie ocenić, to by nie pytał. Ty wybrałbyś np lekarza mającego Cię operować po kroju fartucha?
lekarz a Club walki to całkiem inne sprawy pójdzie zobaczy co robią na treningach i może któryś klub spodoba mu się bardziej. ale pomyśl które sztuki walki Ci się podobają MT czy KB? MT i BJJ to moim zdaniem świetne połączenie. a nie bierzesz pod uwagę tkd?? tylko mma??
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-10-20, 18:10
Vojteck0202 napisał/a:
pójdzie zobaczy co robią na treningach i może któryś klub spodoba mu się bardziej.
Klub może i mu się spodoba. Tylko powiedz jak człowiek bez pojęcia o SW ma ocenić czy treningi są na odpowiednim poziomie, a trener ma odpowiednią wiedzę merytoryczną?
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"