Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Dziewczyna kontra Chłopak
Autor Wiadomość
piotrekk 

Wysłany: 2010-03-13, 16:31   Dziewczyna kontra Chłopak

Ja teraz bardzo się zainteresowałem tematem, gdyż miałem nietypową sytuacje. Wcześniej nie interesowałem się walkami, tak naprawdę nigdy się nie biłem i nie mam zamiaru. Pod koniec podstawówki i początek gimnazjum chodziłem przez półtora roku na kung-fu, później w zeszłym roku na uczelni raz w tygodniu na karate. I chyba zacznę teraz ćwiczyć jakiś sport walki bo rozwija nie tylko umiejętności walki ale i kondycje silę, szybkość itd. Ogólnie to jestem słabo wysportowany, nic nie trenuje 170cm wzrostu i 65kg wagi, zatem szczupła budowa ciała. Ja mam 20 lat a koleżanka 17. Wygłupialiśmy się żartowaliśmy i ona powiedziała, że by mnie pobiła, ja oczywiście nie chciałem się z nią bić, ale Ola jest bardzo uparta, więc umówiliśmy się w końcu na walkę, która odbyła się wczoraj. Nie mogłem odmówić. Do sprawy poszedłem trochę na luzaka (nie chciałem jej zrobić krzywdy), a tu się okazało, że walka rozegrała się w błyskawicznym tempie, na korzyść Oli. Nasza walka to miało być coś w stylu mma tylko łagodniej:). Ona natychmiast mnie zaatakowała kopiąc w nogi i uderzaniem z pieści (oczywiście w rękawicach), po czym momentalnie przewróciła mnie, obsiadła, założyła dzwignie na rękę zmuszając mnie tym sposobem do poddania. Co gorsza walkę oglądały dwie inne nasze koleżanki, też w jej wieku. A teraz Ola powiedziała, że chce powtórzyć tą walkę a Aga i Werka zapragnęły walki ze mną. Jak teraz odmowie to będę jeszcze do tego tchórzem. Za nim stoczę rewanż z Olą pierw mam walczyć z dziewczynami, a ona mają też między sobą. Zorganizowały taki turniej, tak samo jak robimy to w tenisa. Więc do pierwszej walki z Werką mam jakieś dwa tygodnie, opisze tu teraz dziewczyny i powiedzcie czy mam szanse w tym czasie się przygotować, aby ją pokonać a później jeszcze Age i Ole. Jak powiedziecie że nie to spróbuje opóźnić nasze starcie, i jakbyście mi jeszcze doradzili jakiś trening, zarówno techniczny jak i sprawnościowy.
Poniżej opisałem dziewczyny, widziałe tu na forum jeden wpis o podobnej tematyce ale nie było wyniku koles miał się bić z 15 latką ćwiczącą karate, ciekaw jestem wyniku o ile doszlo do starcia.

Ola- wzrost ok 170 cm, szczupła, dobrze wysportowana trenuje Kick-boxing (3lata) i od półtora roku łączy te treningi z brazylijskim ju-jitsu, wcześniej chodziła ze mną na kung-fu zaczęła ćwiczyć jakieś pół roku przede mną a skończyła może z rok później, oprócz tego gra w tenisa i pływa(reprezentowała nawet swoja szkołę).

Wera – tez okło 170cm, szczupła dobrze wysportowana, ona gra doskonale w tenisa 2 treningi w tygodniu, pływa tak jak Ola reprezentowała swoja szkołę i od dwóch lat chodzi na bjj.

Aga – około 167cm szczupła, choć bardziej ubita od dziewczyn. świetnie wysportowana chodzi do szkoły sportowej na profil piłka ręczna, też pływa i gra w tenisa, sztuk walki nie uprawiała, ale jest zdecydowanie silniejsza od dziewczyn.

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2010-03-13, 16:44   

ciężko by mi było walczyć z dziewczyną , bo nie mógłbym bym uderzyć...
Z tą ostaniom to raczej masz szanse , tamte dwie ćwiczą bjj więc ja upadniesz to chyba przegrasz , w stójce znowu nie będziesz nawalał w dziewczynę z całych sił :lol:

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2010-03-13, 17:13   

Nie przepadam za takim rodzajem komentaza, ale musze to napisac...

....TEMAT BEKA :lol: :lol: :lol:

Pimpek35 

Wysłany: 2010-03-13, 19:14   

Ja pierdziele... Od 3 dni wszystko mnie wkurwia. Autor takze nie odbiega od tego ;)
Jak mi tak mowi dziewczyna to ja mowie "byc moze" a jak sie na mnie rzuci, daje sie polozyc na glebe, po chwili niczego nie robienia przeze mnie konczy jej sie frajda i jest spokoj... A ten sie jeszcze uwaza ze musi sie teraz klepac... To chyba nie ma na celu niczego innego jak tylko Twojej kompromitacji, ktora juz zreszta zaistaniala po napisaniu tematu.

Killu 

Wysłany: 2010-03-13, 22:13   

Powiedz, że chcesz walki tylko na powalenia. Ja lubię czasem powalić koleżankę jak za bardzo cwniaczy xD

Piotrek1994 
SCC VT/JJ K-ce

Wysłany: 2010-03-13, 23:25   

Dziewczyny nie uderzysz norma;D
Ale jak się z nią już bijesz to głównie albo powal i dosiądź, albo broń sięi delikatnie chwyty.

Sajgon 

Wysłany: 2010-03-14, 00:13   

Strzel jej szybkiego płaskiego :mrgreen:

.: www.sztuki-walki.bloog.pl :.

Pimpek35 

Wysłany: 2010-03-14, 09:03   

http://www.joemonster.org...ontra_policjant o takiego :D

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2010-03-14, 11:11   

haha koleś się wkurzył , ładny listek :-P

Artysta 
Capoeira\BJJ

Wysłany: 2010-03-14, 17:23   

http://forum.fight-club.p...ika-d-vt657.htm

Miłej lektury

kuba. 

Wysłany: 2010-03-14, 18:45   

Z bani jej! ;d

jesli one trenuja bbj to zapomnij ;(

przemoxD 
Odi Profanum Vulgus

Wysłany: 2010-03-14, 19:38   

Dokładnie, jeśli te laski mają jakieś zaplecze parterowe, to zapomnij o wygranej. Tym bardziej ja sobie nie wyobrażam sparingu na 100% z dziewczyną... chyba miałbym lekką "blokadę psychiczną"

Komaro 

Wysłany: 2010-03-14, 20:29   

Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=wdTYkjCzbEQ

Zawsze się tym jaram ps. powrót na forumek.

Toq 

Wysłany: 2010-03-15, 17:50   

Komaro napisał/a:
Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=wdTYkjCzbEQ

Zawsze się tym jaram ps. powrót na forumek.

To jest chore!
Ale swoją drogą jakby panna była urodziwa to mógłbym się z nią lajtowo pomocować w parterze :D To powinno być bardzo przyjemne (oczywiście treningowo bez spinki)

Misiek 3 

Wysłany: 2010-03-15, 20:53   Re: Dziewczyna kontra Chłopak

piotrekk napisał/a:
Ja teraz bardzo się zainteresowałem tematem, gdyż miałem nietypową sytuacje. Wcześniej nie interesowałem się walkami, tak naprawdę nigdy się nie biłem i nie mam zamiaru. Pod koniec podstawówki i początek gimnazjum chodziłem przez półtora roku na kung-fu, później w zeszłym roku na uczelni raz w tygodniu na karate. I chyba zacznę teraz ćwiczyć jakiś sport walki bo rozwija nie tylko umiejętności walki ale i kondycje silę, szybkość itd. Ogólnie to jestem słabo wysportowany, nic nie trenuje 170cm wzrostu i 65kg wagi, zatem szczupła budowa ciała. Ja mam 20 lat a koleżanka 17.
(...)
Co gorsza walkę oglądały dwie inne nasze koleżanki, też w jej wieku. A teraz Ola powiedziała, że chce powtórzyć tą walkę a Aga i Werka zapragnęły walki ze mną. Jak teraz odmowie to będę jeszcze do tego tchórzem. Za nim stoczę rewanż z Olą pierw mam walczyć z dziewczynami, a ona mają też między sobą.

Poradzę dobre forum na którym możesz napisać o swoim problemie:
http://żal.pl/ - sprawdź, dla ciebie w sam raz
Wiem, że to nie wydaje się pomocne, ale wstrzyknij sobie oleju do głowy
( przepraszam jeśli uraziłem, ale opieram się na tym co napisałeś, a to jest daremne :-| )
Powal sobie po głowie młotkiem, może ci się odechce głupich pomysłów (albo jara cię macanie koleżanek w czasie walki)...

"Koks Ciacho i dyskretnie"

Odpowiedz do tematu