co to za sztuka walki podobno to przypomina mma lub bjj
może Vale Tudo ? czy coś było z pokrewnione z Vale Tudo
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
już znalazłem, chodziło jeszcze o Submission Fighting bądź o Sambo
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
O właśnie, tak sobie przed chwilą pomyślałem, że chyba widziałem jak na Submission fighting mówiono Free Fighting czy jakoś tam, ale w tym chyba nie ma pasów ale nie wiem...
O właśnie, tak sobie przed chwilą pomyślałem, że chyba widziałem jak na Submission fighting mówiono Free Fighting czy jakoś tam, ale w tym chyba nie ma pasów ale nie wiem...
chyba nie ma pasów, w spodenkach i koszulce się ćwiczy i nie ma uderzeń, tylko chwytane, obalenia, ziemia itp bez uderzeń
Ogólnie to nie jest żadna sztuka walki, ani żadne "mówiono". To jest termin na określenie tego co wg autora dany klub robi. Coś takiego jak street fighting. Po prostu określenie profilu danego klubu. W tym konkretnym wypadku chodzi o jakiś dziwny stopień, dziwnej organizacji z Wielkiej Brytanii. Wątpię aby miało to coś wspólnego z jakims konkretnym systemem.
chyba nie ma pasów, w spodenkach i koszulce się ćwiczy i nie ma uderzeń, tylko chwytane, obalenia, ziemia itp bez uderzeń
No właśnie wiem, dlatego mnie raczej zdziwiło to z tym pasem, co ktoś wcześniej napisał.