Wygląda na to, że znowu zobaczymy w UFC członka rodziny Gracie. Rolles Gracie legitymujacy sie rekordem 3-0 (dwie ostatnie walki na Art of War, gdzie walczy tez zawodnik naszego klubu, Marcin Pionke) syn legendarnego Rollsa Gracie, podpisał kontrakt i ma wystąpic na UFC 109 przeciwko Mustaphie Al-Turk'owi.
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2009-10-22, 17:48
Sajgon napisał/a:
Telesik napisał/a:
A co do Mustaphy to może teraz coś pokaże bo ostatnia walka nie była dość dobra (CroCop).
No Al-Turk jest dobrym bokserem, ale ja stawiam zdecydowanie na Rollesa
Ja tak samo, dla wiadomości tych Gracie porobiła się teraz masa :D Na samych sherdogu z 20 ponad ich jest jedni z Gracie Humanita inni z Gracie Barra inni z Gracie Jiu Jitsu i tak dalej :P
Zapewne wszyscy o tym nazwisku nawet ci co nie są spokrewnieni z słynna rodziną Gracie zaczeli trenować i zakladac kluby a nazwisko wykorzystali w celach reklamowych.
_________________ He was the perfect warrior, cold and ruthless! He lived by has strength alone! Uninhibited by foolish emotion...
Pomógł: 1 raz Wiek: 20 Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 49 Skąd: GDA
Wysłany: 2009-10-22, 21:28
al turk dobry bokser? z crocopem takimi cepami rzucal ze nie dalo sie patrzec, mi to sie wydaje ze to raczej parterowiec jest
Wysłany: 2009-10-22, 22:05
Telesik napisał/a:
Zapewne wszyscy o tym nazwisku nawet ci co nie są spokrewnieni z słynna rodziną Gracie zaczeli trenować i zakladac kluby a nazwisko wykorzystali w celach reklamowych.
Dokładnie tak, ale ja bym tak samo robił a Ty może nie po za tym Rolles jest jednym z "oryginalnych" Gracie.
Brat brata to bliska rodzina, może nim być osoba która to mówi np "... Brat mojego brata..."
Na pewno jest jakaś szkółka BJJ co prowadzi ktoś o nazwisku Gracie a nie ma między nimi pokrewieństwa. Tak jak w boksie jest dużo Gonzalesów.
_________________ He was the perfect warrior, cold and ruthless! He lived by has strength alone! Uninhibited by foolish emotion...
Wysłany: 2009-10-25, 11:06
Telesik napisał/a:
Brat brata to bliska rodzina, może nim być osoba która to mówi np "... Brat mojego brata..."
Na pewno jest jakaś szkółka BJJ co prowadzi ktoś o nazwisku Gracie a nie ma między nimi pokrewieństwa. Tak jak w boksie jest dużo Gonzalesów.