Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak poprawić walkę w parterze ???
Autor Wiadomość
Czarek2323 

Wysłany: 2009-02-02, 14:58   Jak poprawić walkę w parterze ???

Mianowicie pytanie zadałem w temacie.Trenuję karate shotokan , ale w szkole itp. sama stójka mi nie wystarczy.Są jakieś sposoby, aby samemu się nauczyć obrony w parterze (bo głównie o to mi chodzi)????

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2009-02-02, 15:18   

Samemu nie, tak jak ze wszystkim trzeba iść do klubu.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Czarek2323 

Wysłany: 2009-02-02, 16:06   

a filmiki na necie???? bo jak bede miał kase to bede chodził może do Ostrowa Wlkp. chodzić na jj ale tak żeby coś na wstęp umieć

Hate91 
KickBoxing , MT

Wysłany: 2009-02-02, 16:10   

lepiej uzbierać kasy tak samemu to mozna sobie coś zrobić ...

Nihilus

Wysłany: 2009-02-02, 16:27   

Filmiki na necie to może i pokazuje jak coś tam zrobic i wogóle czasem wolniej pozniej szybciej i wszystko pokazane i wogóle ale nie sadze zeby ci to jakoś szczególnie pomogło..bo potem przyjdzie co do cczego a ty bedziesz miał wiedze teoretyczna i możęsz nie poradzic sobie w walce w parterze bo akurat bedzie inna sytułacja itp i poprostu nic ci to nie da tylko czas i checi zmitręrzysz

_grucha 

Wysłany: 2009-02-02, 19:44   

ale oglądając filmiki można zapamiętać jakieś techniki i chwyty które w walce będziemy naśladować. Zakładałem kiedyś temat o chwycie za kark. Podesłaliście mi filmiki jak z niego wyjść, teraz już nikt nie próbuje mnie za łeb chwytać, bo zaraz na glebie bedzie :D

Nihilus napisał/a:
możęsz nie poradzic sobie w walce w parterze bo akurat bedzie inna sytułacja

przed wykonaniem większości technik musisz sobie przeciwnika ustawić dokładnie tak jak wymaga tego chwyt. to znacznie zwiększa szanse że będzie on udany. a poza tym zawsze można improwizować :-D

ale ogólnie ja też jestem zdania że jeśli chcesz walczyć dobrze, to sie musisz zapisac do klubu. Pozdro!!

DrunkenMaster 
Linke Gold Team

Wysłany: 2009-02-02, 20:25   

Walka w parterze to głównie pozycje, a tego nauczyć się można dopiero walcząc z kimś lepszym od siebie. W internecie pokazywane są głównie kończenia.

Oczywiście jak masz kumpla, który też chce się tego uczyć, to zawsze lepsze to, niż nic. Samemu oczywiście w ogóle się nic nie nauczysz, bo technicznie nie ma takiej możliwości.

-> poker online, 50$ na start bez depozytu, możliwość wypłaty po zagraniu określonej ilości rozdań,

-> na wszystkie pytania odpowiem na pw, w razie co służę pomocą

Komaro 

Wysłany: 2009-02-02, 21:12   

Jak masz jakiegos kumpla co ćwiczy bjj albo ll to ci pomoże, albo zobacz w szkole czy masz jakąś sekcje judo. Jak nic z wyżej wymienionych zapisz na bjj albo judo.

Pawelnek 

Wysłany: 2009-02-03, 08:58   

Ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć

Czarek2323 

Wysłany: 2009-02-05, 19:01   

no dobra czaję wszystko, ale załóżmy, że jestem w następującej sytuacji: jestem w bliskim dystansie (stykam się z przeciwnikiem rękami w gardzie)trzymam go za ręce, daję kolano na brzuch on się zgina, ja się podsuwam trochę do przodu i trymam go w gilotynie... co dalej tzn. jak go sprowadzić do parteru i co z nim wtedy zrobić (aha przypominam że nie chodzi mi o to jak go zabić, tylko w miarę bezboleśnie uspokoić; realia kiepsko pilnowanej szkoły, bo do takiej chodzę)

Sajgon 

Wysłany: 2009-02-05, 22:06   

Podkoś nogą ;-) Jak się szybko podkosi to się wyglebie i będziesz mógł zrobi tą gilotynę, armbar czy kimurę :-)

.: www.sztuki-walki.bloog.pl :.

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2009-02-06, 13:15   

Czarek2323 napisał/a:
no dobra czaję wszystko, ale załóżmy, że jestem w następującej sytuacji: jestem w bliskim dystansie (stykam się z przeciwnikiem rękami w gardzie)trzymam go za ręce, daję kolano na brzuch on się zgina, ja się podsuwam trochę do przodu i trymam go w gilotynie... co dalej tzn. jak go sprowadzić do parteru i co z nim wtedy zrobić (aha przypominam że nie chodzi mi o to jak go zabić, tylko w miarę bezboleśnie uspokoić; realia kiepsko pilnowanej szkoły, bo do takiej chodzę)

A po cholerę do parteru? Masz gilotynę to ją dociągasz.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Jaa Fighter 

Wysłany: 2009-02-06, 16:31   

Jezu. jak dobrze założysz gilotyne i sie nie wyrwie to wygrałeś.

Czarek2323 

Wysłany: 2009-02-06, 20:07   

tylko ze ja prawie zadnego pojęcia o tym nie mam to jak robie gilotyne to zarabiam poządna bombe po brzuchu i jest po mnie

Sajgon napisał/a:
i będziesz mógł zrobi tą gilotynę, armbar czy kimurę :-)
sora , ale co to jest?????

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2009-02-06, 23:44   

Czarek2323 napisał/a:
sora , ale co to jest?????
ewentualne techniki :-P

Odpowiedz do tematu