Wysłany: 2009-11-02, 15:51 Jakie rękawice,bandaze itp na treningi mma?
Witam! Mam zamiar pomału kupić sobie jakieś rzeczy na treningi mma. Jestem początkujacy (jak narazie nie za dużo w temacie) wiec nie mam dużych wymagań jedyne jakie mam to ma byc to dobre i wytrzymałe.
1. Jakie Bandaże bokserskie? Myślałem nad takimi http://www.allegro.pl/ite...p_sportowy.html ??
2. Jakie ochraniacze na zeby kupic??
3. I najwarzniejszy jakie rekawice i jaki rozmiar waże 83kg i rekawice raczej całe (bokserskie) jak na treningi.
Prosze o pomoc. Z góry dziekuje za każda wypowiedz na temat. Pozdrawiam
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2009-11-02, 16:09
12, polecam Mastersa albo Fairtexa co do bandaży to byle jakie najlepiej takie Everlesta za podajże 25-30zł ochraniacz na zęby kup sobie jakiś porządny np Cage Wear ochraniacz na krocze zwykły.
Bandaże kup sobie pół elastyczne albo elastyczne bo bawełniane sie nie trzymają wiem co mówie bo mam mastersy bawełniane i co chwile coś odchodzi i sie poluzywuje albo jest za mocno.
_________________ He was the perfect warrior, cold and ruthless! He lived by has strength alone! Uninhibited by foolish emotion...
Wiaże na X. I jak wiązałem elastyczne to sie trzymało. A w bawełnianych to na treningu musze koncówke poprawiać przynajmniej raz.
_________________ He was the perfect warrior, cold and ruthless! He lived by has strength alone! Uninhibited by foolish emotion...
Wysłany: 2009-11-02, 21:35
Telesik napisał/a:
Długość optymalna to około 4m. Sprzet Everlast jest dość dobry więc mogą być polecam też Manto.
Sprzęt Everlasta to najgorsze gówno jakie może być :) Manto dobry w miarę ale jak jesteś w Anglii to kup sobie np. Combat Sports albo jakiejś innej dobrej firmy nie będę wymieniał każdej po kolei :P
Z jakich powodów krytykujesz sprzęt Everlasta ? Jak by był gówniany to by tyle nie kosztował i nie było by go na turniejach itp.
Bandaże nie muszą być najdroższe, ale na szczęce nie warto oszczędzać. Rękawice te Masters'a mogą być
_________________ MUAY THAI...
"Bez trenera nie będzie z Ciebie fightera" :D
Wysłany: 2009-11-03, 11:09
good napisał/a:
Z jakich powodów krytykujesz sprzęt Everlasta ? Jak by był gówniany to by tyle nie kosztował i nie było by go na turniejach itp.
Bandaże nie muszą być najdroższe, ale na szczęce nie warto oszczędzać. Rękawice te Masters'a mogą być
Hhahahaha na jakich turniejach jest? U mnie w klubie miało sprzęt tej firmy i mi się rękawice rozwaliło, ziomek miał zszywane następny tak samo.
Może klub nie jest za bogaty żeby kupować sprzęt tej firmy Ja się na firmie Everlast nie zawiodłem mam szczękę i rękawice tej firmy już 3 lata i nic się nie stało.
_________________ MUAY THAI...
"Bez trenera nie będzie z Ciebie fightera" :D
Wysłany: 2009-11-03, 14:23
good napisał/a:
Może klub nie jest za bogaty żeby kupować sprzęt tej firmy Ja się na firmie Everlast nie zawiodłem mam szczękę i rękawice tej firmy już 3 lata i nic się nie stało.
?????? Jak to klub? xD Hhahah szczęki Everlasta jak to można nazawać to syf zwykły kit nie chroniący zęby, ja tam nie polecam tej firmy.