Witam, chcialbym zakupic 2 kaski do sparingow, moze mnie ktos pokierowac na co zwracac uwage, jakie sa ich rodzaje, pokazac jakies dobre na allegro itp. ?
Na treningach w klubie mielismy takie zabudowane i mi specjalnie nie przeszkadzal, a zamierzamy urzywac lokci i kolan, wiec wolalbym zabudowany porzadnie, z gory tez : )
Takie cos, co myslisz ? Boje sie zeby w ten dlugi otwor na oczy nie zmiescil sie lokiec.
A te ochraniacze na lokcie, kolana to mniej-wiecej w jakiej cenie ?
Takie cos, co myslisz ? Boje sie zeby w ten dlugi otwor na oczy nie zmiescil sie lokiec.
A te ochraniacze na lokcie, kolana to mniej-wiecej w jakiej cenie ?
na moje...odpuśc sobie takie cuda z kratami i innymi podobnymi. Ochraniacze na łokcie i kolona to koszt rzędu 20 zł za komplet więc mysle że warto zainwestować.
Pomógł: 24 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1417 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-05-29, 06:47
Do tego niektóre kaski mają manierę ześlizgiwania się na oczy, albo są po prostu niekomfortowe. To jednak zależy od firmy, wykonania itp.
Ja radziłbym Ci kupić porządne rękawice, szczękę i ochraniacze na kolana i łokcie. Oczywiście możesz sobie kupić kask, ale ja sparuje tylko w szczęce i nie narzekam.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Ten co dalem link jest najpopularniejsza wersja na allegro, uzywal ktos wlasnie tego i moze wyrazic opinie ?
Co do tych ochraniaczy to dzieki za opinie, pomyslimy o tym : )
Chodzi o ten z kratą?
Hm w zasadzie to walczyłem kiedyś w takim tylko ze bez tej kraty. Ta krata nie wiem po co jest jeszcze to pęknie albo nie wiem co i sobie krzywde porobicie. Ale wracając do kasku, na słońcu by chronił oczy przed słońcem jak czapka z daszkiem , bo jeszcze troche i by mi oczy zasłaniał, po ciosach zsuwał się na oczy, przekręcał, nie mówiąc już co sie działo po klinczu. Ogółem nie polecam raczej. Proponował bym coś takiego jak ja podałem. Tylko zwróć uwage też na rozmiary. Jak dla mnie kask jest lepszy jak troche uciska, niż jak by miał być lużny, bo wtedy się mniej zsuwa.
Tak, chodzilo o ten z kratka. Nie jestem do konca przekonany do ochraniaczy, za**** komus z kolana z cales sily w twarz i niby taki ochraniacz ma pomoc ? Nie uzywalem nigdy czegos takiego, ani nawet nie widzialem, ale jakos sobie nie wyobrazam tego.
A my wlasnie planujemy nie klepanie, tylko tak porzadnie i dlatego wlasnie chcialem taki zabudowany mocno. Ciezko przecwiczyc cos, nie mogac wykorzystac w sparingu.
To myślisz że ta kratka Ci coś da jak ściągniesz głowe z całej siły na kolano? Wątpie, a jak pęknie to możesz mieć później nieprzyjemności. Zainwestujcie w te ochraniacze i normalny kask a nie jakieś wynalazki. Te ochraniacze są grube, przez nie tak nie czuć, spokojnie się można w nich naparzać.
Tylko tez nie zapomnij że w sparingach trzeba znać umiar a nie lecieć na KO, także