Witam to moj pierwszy post na tym forum, chce zaczac treningi i myśle co wybrać, liznołem troche MT i boksu (jakies pół roku treningów) ale myśle nad bjj słyszalem ze cwiczac bjj mozna pokonac kogos kto ma duza przewage fizyczna (ja 173cm 63kg ;/)
Jestem z Rybnika wiec mam do dyspozycji dobry klub: octagon
Mam też pytanie czy zaczynajac przygode z bjj w wieku 19-20lat jest szansa na jakies osiagniecia na zawodach? Widziałem kilka filmików instruktarzowych i te techniki wydaja sie strasznie skomplikowane wiec i czas zanim cos sie polapie wydaje sie byc dlugi...
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-08-12, 17:23
Wojt napisał/a:
ale myśle nad bjj słyszalem ze cwiczac bjj mozna pokonac kogos kto ma duza przewage fizyczna
To zależy od ciebie. Bo możesz pokonać przeciwnika silniejszego fizycznie ćwicząc MT czy boks bądź inną SW. W walce nie liczy się tylko siła fizyczna, ale również spryt, technika itp.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Witam to moj pierwszy post na tym forum, chce zaczac treningi i myśle co wybrać, liznołem troche MT i boksu (jakies pół roku treningów) ale myśle nad bjj słyszalem ze cwiczac bjj mozna pokonac kogos kto ma duza przewage fizyczna (ja 173cm 63kg ;/)
Dobrze słyszałeś.
Cytat:
Jestem z Rybnika wiec mam do dyspozycji dobry klub: octagon
Mam też pytanie czy zaczynajac przygode z bjj w wieku 19-20lat jest szansa na jakies osiagniecia na zawodach?
Jest.
Cytat:
Widziałem kilka filmików instruktarzowych i te techniki wydaja sie strasznie skomplikowane wiec i czas zanim cos sie polapie wydaje sie byc dlugi...
Nie są.
Nie zastanawiaj sie, tylko wal na trening.
Zapisy w Octagonie do grupy początkowej zaczną się od września (patrz na stronkę octagonu) tak w ogóle to też się zastanawiam czy nie uderzyć na bjj/mma do Octagonu
_________________ Jeśli walczysz, rób to z honorem