Witajcie,
przepraszam jeżeli piszę w nieodpowiednim dziale i ew. proszę o przeniesienie.
Chciałabym zapytać Was jakie macie zdanie na temat kobiet w MMA?
Jakiś czas temu zaczęłam zastanawiać się nad jakimś sportem i pomyślałam właśnie o sztukach walki. Rozważałam takie standardy jak karate czy normalny boks, ale szczerze mówiąc najbardziej zainteresowało mnie właśnie MMA.
Więc moje pytanie, myślicie że kobieta ma szansę odnaleźć się w takim hobby?
I czy tylko dziewczyny z "męską" posturą mają tu szanse?
wlasnie dziewczyny co trenuja sw zazwyczaj sa bardzo ladne :P spr gina carano, kyra gracie, miesha tate itp. Aczkolwiek osobiscie dziewczyni widze w chwytanych, nie bardzo lubie jak jedan drugiej kolano sprzedaje i tamta krwia sie zalewa :P
_________________ We're only as strong as our weakest bladder.
Ewa24
Wysłany: 2011-10-06, 13:32 Kobiety a SW
A ja nie widzę różnicy. Jak facet krwią się zalewa to jest ok? Ja walczyłam nie jeden raz. Czasami też krwawiłam. Nadal jestem kobietą. Nie widzę żadnej różnicy między walkami kobiet a tymi w których walczą faceci. Mamy w końcu XXI wiek.
XXIw nie znaczy ze mamy anarchie :P. Takie jest moje zdanie ze nie chcial bym zeby moja dziewczyna zalewala sie krwia, wole zeby trenowala chwytane sporty. Skoro ja umiem uszanowac zdanie innych i rozumiem czemu niektore dziewczyny walcza w mma to takze prosze o uszanowanie mojego.
I tak, jak faceci sie tluka jest ok, dziewczyny nie. <--- Ma opinion
_________________ We're only as strong as our weakest bladder.
Też dziwnie mi się patrzy na walki kobiet w mma ale to raczej kwestia przyzwyczajenia ;p jak MMA rozwinie się na tyle że ludzie przestana gadać że to bójki uliczników to i kobiety zalane krwią staną się normą ;p Takie jest moje zdanie ;p a koleżance lutien_tinuviel z czystym sumieniem mogę powiedzieć ze niech bierze rękawice i zapyla na trening zamiast się zastanawiać :)
_________________ Jaka jest najlepsza sztuka walki i dlaczego jest to BJJ ??
Według mnie to nie ma różnicy, czy baba czy chłop dają sobie po gębie. Takie czasy i czy ktoś ma takie a nie inne zdanie to i tak to niczego nie zmieni.
Ale się czepiasz :D ale niech będzie, czy to płeć piękna czy ta brzydka to nie ma różnicy, jak sztuki walki cieszą kobietę to dobrze, w sumie lepiej dla niej bo nie dość że ogólne może dbać w ten sposób o formę, kondycję itd. to jeszcze może się jej to przydać w samoobronie, szczególnie MMA ponieważ jak każdy tutaj wie jest to sport który rozwija wszechstronnie.
Ale się czepiasz :D ale niech będzie, czy to płeć piękna czy ta brzydka to nie ma różnicy, jak sztuki walki cieszą kobietę to dobrze, w sumie lepiej dla niej bo nie dość że ogólne może dbać w ten sposób o formę, kondycję itd. to jeszcze może się jej to przydać w samoobronie, szczególnie MMA ponieważ jak każdy tutaj wie jest to sport który rozwija wszechstronnie.
u nas na boksie jest sporo kobiet i dają rady, a treningi są piekielnie mocne
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"