Wysłany: 2009-12-21, 23:02 MMA za granica , kb + mt
Witam, na poczatku chcialem wszystkich serdecznie powitac bo jestem nowy na forum, zaczne od krutkiego wstepu, mianowicie w pl cwiczylem 3 lata boks u bardzo dobrego starego trenera ktury uczyl starej polskiej szkoly boksu, weszlo mi to w nawyk nie samowicie i dzieki tym 3 latom wypracowalem technike ktura daje mi ogromnie mocne ciosy, puzniej mialem z rok przerwy teraz od jakichs 4 miesiecy cwicze w uk mma zaczynalem od kick boxingu plus bjj i powiem ze kb wchodzi mi swietnie z treningu na trening czuje sie coraz lepiej w polaczeniu z moja technika ktura nabylem w boksie praca nad nogami idzie mi swietnie ;) ale ostatnio zaczolem tez trenowac mt i jakos tak nijako mi sie to podoba, nie czuje tego, co wiecej moje ciosy rekoma bardzo traca na mocy i wlasnie sie zastanawiam czy jest sens laczyc mt z kb jesli chodzi o stujke, trenerow mam bardzo dobrych wiec w nich problemu nie ma problem widze w sobie bo boks i kick boxing weszedl mi bardzo w nawyk czuje sie w tym swobodnie nie mysle o tym co robie tylko robie to odruchowo plynnie i jestem przy tym zrelaksowany, a jak zaczne trenowac mt to wszystko mi sie chrzani, i teraz moje pyt do was czy uwarzacie ze laczenie mt z kb jest dobrym rozwiazaniem czy lepiej zdecydowac sie na jeden styl
a i sorki za bledy ale mam dyslekcje ;) wiem slownik nie boli :P ale mam nadzieje ze mi wybaczycie ;)
Pomógł: 24 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1417 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-12-22, 14:56
Tak jak wspomniał Killu, obie sztuki mają nieco inną metodykę. Też bym Ci radził skoncentrować się na jednej SW. Jednak uderzenia łokciami i kolanami które są specjalnością MT też mogą ci się przydać.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Jeśli dobrze się czujesz w KB a w MT nie za bardzo to chyba nie ma sensu trenować MT tym bardziej jak sam powiedziałeś świetne masz ciosy a w MT nie potrafisz takich ciosów wykonać jak w KB, więc moim zdaniem powinieneś zostać w KB, ale to jest oczywiście twój wybór my jedynie możemy Ci tylko doradzić:P
dzieki panowie za odpowiedz i rade, sorki ze dopiero teraz odpisuje ale swieta i wiecie jak jest :) tez ta mysle ze zostane przy kicku bo naprawde dobrze mi z nim idzie ;) trener od mt mi tlumaczyl ze w mt nie musze tak czuc sily swoich uderzen piesciami bo tam sila jaka oddzialujemy na przeciwnika jest niecco inna, ale ja jednak lubie czuc to ze jak walne kolesia to wiem ze napewno to poczul tak jak ja :) dzieki jeszcze raz i wesolych swiat wszystkim zycze ;)