Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Najlepszy klub MMA w Londynie?
Autor Wiadomość
AmatorMMA 

Wysłany: 2011-08-03, 15:30   Najlepszy klub MMA w Londynie?

Znajomy na początku października wyjeżdża do Londynu, chciałby troszkę potrenować MMA. Podobno znajduje się tam jakiś "światowy team". Orientujecie się?

Ja z kolei myślałem o Rosji. Czy czołowe rosyjskie kluby MMA/Zapasów odbiegają jakoś znacząco od polskich? Chodzi mi o kadrę trenerską, warunki treningowe, zawodników.

wojak11 

Wysłany: 2011-08-03, 17:14   

Kiedyś, w gazecie "Sztuki Walki", był artykuł o szkole Carlsona Gracie, z tego co pamiętam w Londynie. Podstawą jest tam oczywiście bjj, ale na pewno przygotowują też pod MMA. Jeszcze taki znajomy, wspominał mi o London Shootfighters, zachwalał.

Na temat Rosji się nie wypowiem bo nie mam zielonego pojęcia gdzie są te kluby. Na przykładzie judo i zapasów, mogę powiedzieć, że rosyjska szkoła stoi bardzo wysoko.

AmatorMMA 

Wysłany: 2011-08-03, 18:44   

No właśnie znajomemu chodziło chyba o London Shootfighters, chyba, że jest jakiś inny mocniejszy team?

Rosjanie w zapasach są najmocniejsi. Ale kurcze wydaje mi się, że mają dosyć mało zawodników mma na światowym poziomie.

siedem 

Wysłany: 2011-08-03, 19:35   

AmatorMMA napisał/a:
Rosjanie w zapasach są najmocniejsi. Ale kurcze wydaje mi się, że mają dosyć mało zawodników mma na światowym poziomie.

a fiodor to sie nie liczy??? :-)

wojak11 

Wysłany: 2011-08-03, 20:07   

AmatorMMA napisał/a:
Rosjanie w zapasach są najmocniejsi.

Tak to prawda. Należy też uwzględnić kraje byłego ZSRR. Ostatnio też do czołówki przebijają się Japończycy.

siedem napisał/a:
AmatorMMA napisał/a:

a fiodor to sie nie liczy??? :-)

Wymieniłeś tylko jednego :). Jeszcze można wymienić Aleksandra Emelianenko, no i zawodników z M1 Ch-e: Maxim Grishin, Magomed Sultanakhmedov, Shamil Zavurov. Czy ci ostatni to czołówka - tego nie wiem. Ale fakt, że na wiodących galach ciężko znależć Rosjanina na "podium".

AmatorMMA 

Wysłany: 2011-08-03, 20:17   

Jeden Fedor wiosny nie czyni :-) Dodałbym jeszcze wojak11 oprócz tych których wymieniłeś Sergeia Kharitonova, ale to i tak garsteczka.

Boruta, Ty się pewnie będziesz orientował czy w Londynie jest jakiś lepszy klub mma od London Shootfighters? Twoim zdaniem ogólnie angielskie kluby mają wyższy poziom od polskich?

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-08-04, 00:37   

W Londynie Londons Shootfighters, Roger Gracie Academy, albo Carlson Gracie. Rosja? Temat mało znany, więc ciężko coś powiedzieć.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

AmatorMMA 

Wysłany: 2011-08-04, 15:41   

Roger Gracie również w Londynie prowadzi zajęcia, czy raczej jest "twarzą" akademii?

Mój znajomy zastanawia się czy karierę kontynuować w Poznaniu (Ankos) czy lepszym wyborem będzie London Shootfighters? Czy można te kluby w ogóle jakoś porównywać? Czy londyński team leży na zupełnie innej półce?

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-08-04, 16:02   

A gdzie wcześniej i co ćwiczyli?

AmatorMMA 

Wysłany: 2011-08-04, 16:56   

Wcześniej w Poznaniu sporty uderzane trenował, tajski, boks, trochę kickboxingu. A więc co polecasz?

Co do Rosji to faktycznie trudny temat. Dziwny rynek.

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-08-04, 18:03   

www.strefawalki.pl

Odpowiedz do tematu