Wysłany: 2010-02-21, 21:44 Pierwszy raz na sztuki walki - MMA czy konkretna sztuka
Witam
Idę pierwszy raz w sumie na sztuki walki i zastanawiam się czy od razu pchać się na głęboką wodę i iść na MMA czy może zacząć od ćwiczenia np. tylko stójki i iśc na boks?
pozdrawiam
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2010-02-21, 21:53 Re: Pierwszy raz na sztuki walki - MMA czy konkretna sztuka
stoprocent napisał/a:
Witam
Idę pierwszy raz w sumie na sztuki walki i zastanawiam się czy od razu pchać się na głęboką wodę i iść na MMA czy może zacząć od ćwiczenia np. tylko stójki i iśc na boks?
pozdrawiam
MMA to nie sztuka walki, jeśli chodzi o pełną stójkę to muay thai albo kick boxing, a w jakim mieście mieszkasz?
Jak chcesz to idź na MMA tam się wszystkiego nauczysz, ale nie powiem, bo lepiej jak się ma "jakieś" podstawy, ale jeśli ich nie masz to to w niczym nie przeszkadza
Wysłany: 2010-02-22, 15:43
Batman napisał/a:
Jak chcesz to idź na MMA tam się wszystkiego nauczysz, ale nie powiem, bo lepiej jak się ma "jakieś" podstawy, ale jeśli ich nie masz to to w niczym nie przeszkadza
Zależy jaki podział ma klub / sekcja jeżeli dla początkujących i zaawansowanych to wbijaj jeśli nie to lipa.
Zależy jaki podział ma klub / sekcja jeżeli dla początkujących i zaawansowanych to wbijaj jeśli nie to lipa.
No fakt to już problem i nie radzę zaczynać tam treningó, ale trener chyba nawet by go nie przyjął w takiej sytuacji
Wysłany: 2010-02-22, 15:48
Batman napisał/a:
Komaro napisał/a:
Batman napisał/a:
No fakt to już problem i nie radzę zaczynać tam treningó, ale trener chyba nawet by go nie przyjął w takiej sytuacji
Podałem na przykładzie swoim jak by co nie wziąłem tego z dupy po za tym ja sądzę, że jeśli nie ma podziału to lepiej zacząć zawsze od jakiegoś stylu bazowego co można potem dalej kontynuować pod MMA np. BJJ, Muay Thai, Zapasy. Chociaż z czasem to powoli zanika i będą sami Freestyle Fighterzy :P
Słyszałem kiedyś wypowiedz trenera ''Pójście na trening MMA bez znajomości parteru to jak pójście do gimnazjum bez podstawówki''
Ja bym też Ci polecał pierw zając się walką w parterze a potem ew. dołożyć stójke na treningach MMA.
Wysłany: 2010-02-22, 15:54 Re: Pierwszy raz na sztuki walki - MMA czy konkretna sztuka
Boruta napisał/a:
stoprocent napisał/a:
Idę pierwszy raz w sumie na sztuki walki
W lipcu zeszłego roku twierdziłeś:
stoprocent napisał/a:
Żeby nie tracić czasu zapisałem się do Berserker's Team w Toruniu. Bardzo porządna młoda sekcja i jestem zadowolony
Wysłany: 2010-02-22, 18:18
Zexel napisał/a:
Słyszałem kiedyś wypowiedz trenera ''Pójście na trening MMA bez znajomości parteru to jak pójście do gimnazjum bez podstawówki''
Ja bym też Ci polecał pierw zając się walką w parterze a potem ew. dołożyć stójke na treningach MMA.
To samo można powiedzieć o stójce czy zapasach bo sam parter to nie bjj. Po za tym jeśli jest podział na grupy to można wbijać jeśli nie radzę zacząć od wcześniej wymienianego.
[ Dodano: 2010-02-22, 18:20 ]
przemoxD napisał/a:
HAHAHA, no teraz brakuje Maniexa i jego:
Prowo.
Cytuje go bo właśnie mi odpisał:
Cytat:
MARNE PROWO LAMUSIE DOJADE WAS MARNI HEJTERZY PROWOKACYJNI NAWET Z BANICJI.
Pomógł: 24 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1417 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-02-22, 19:01
Widzę, że wypisuje po PW jak Boss
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Wysłany: 2010-02-22, 19:08
michal_5_fcb napisał/a:
Widzę, że wypisuje po PW jak Boss
Na GG, mój dobry ziomek :D Bossy to beka była ostra prowokacja najlepsze to z NK było xD
Tak Boruta chodziłem miesiąc, ale ile mogłem się nauczyć przez 8treningów? Jak byłem popatrzeć na trening w TOP TEamie w Szczecinie to stwierdziłem, że w Toruniu jedynie co mi się przydało to kondycja i może jakiś element parteru.
To nie wie msam już :D Chyba pójdę na MMA będzie uniwersalnie