Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pierwszy raz na sztuki walki - MMA czy konkretna sztuka
Autor Wiadomość
stoprocent 

Wysłany: 2010-02-21, 21:44   Pierwszy raz na sztuki walki - MMA czy konkretna sztuka

Witam

Idę pierwszy raz w sumie na sztuki walki i zastanawiam się czy od razu pchać się na głęboką wodę i iść na MMA czy może zacząć od ćwiczenia np. tylko stójki i iśc na boks?

pozdrawiam

Komaro 

Wysłany: 2010-02-21, 21:53   Re: Pierwszy raz na sztuki walki - MMA czy konkretna sztuka

stoprocent napisał/a:
Witam

Idę pierwszy raz w sumie na sztuki walki i zastanawiam się czy od razu pchać się na głęboką wodę i iść na MMA czy może zacząć od ćwiczenia np. tylko stójki i iśc na boks?

pozdrawiam

MMA to nie sztuka walki, jeśli chodzi o pełną stójkę to muay thai albo kick boxing, a w jakim mieście mieszkasz?

Batman 

Wysłany: 2010-02-21, 22:26   

Jak chcesz to idź na MMA tam się wszystkiego nauczysz, ale nie powiem, bo lepiej jak się ma "jakieś" podstawy, ale jeśli ich nie masz to to w niczym nie przeszkadza ;-)

Komaro 

Wysłany: 2010-02-22, 15:43   

Batman napisał/a:
Jak chcesz to idź na MMA tam się wszystkiego nauczysz, ale nie powiem, bo lepiej jak się ma "jakieś" podstawy, ale jeśli ich nie masz to to w niczym nie przeszkadza ;-)

Zależy jaki podział ma klub / sekcja jeżeli dla początkujących i zaawansowanych to wbijaj jeśli nie to lipa.

Batman 

Wysłany: 2010-02-22, 15:44   

Komaro napisał/a:
Batman napisał/a:

Zależy jaki podział ma klub / sekcja jeżeli dla początkujących i zaawansowanych to wbijaj jeśli nie to lipa.
No fakt to już problem i nie radzę zaczynać tam treningó, ale trener chyba nawet by go nie przyjął w takiej sytuacji :-)

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-02-22, 15:48   Re: Pierwszy raz na sztuki walki - MMA czy konkretna sztuka

stoprocent napisał/a:

Idę pierwszy raz w sumie na sztuki walki

W lipcu zeszłego roku twierdziłeś:
stoprocent napisał/a:
Żeby nie tracić czasu zapisałem się do Berserker's Team w Toruniu. Bardzo porządna młoda sekcja i jestem zadowolony 8-)

www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Komaro 

Wysłany: 2010-02-22, 15:48   

Batman napisał/a:
Komaro napisał/a:
Batman napisał/a:

No fakt to już problem i nie radzę zaczynać tam treningó, ale trener chyba nawet by go nie przyjął w takiej sytuacji :-)

Podałem na przykładzie swoim jak by co nie wziąłem tego z dupy po za tym ja sądzę, że jeśli nie ma podziału to lepiej zacząć zawsze od jakiegoś stylu bazowego co można potem dalej kontynuować pod MMA np. BJJ, Muay Thai, Zapasy. Chociaż z czasem to powoli zanika i będą sami Freestyle Fighterzy :P

Batman 

Wysłany: 2010-02-22, 15:50   

No, ale zawsze gdzieś to we krwi będzie :-D

Zexel 

Wysłany: 2010-02-22, 15:54   

Słyszałem kiedyś wypowiedz trenera ''Pójście na trening MMA bez znajomości parteru to jak pójście do gimnazjum bez podstawówki''
Ja bym też Ci polecał pierw zając się walką w parterze a potem ew. dołożyć stójke na treningach MMA.

Komaro 

Wysłany: 2010-02-22, 15:54   Re: Pierwszy raz na sztuki walki - MMA czy konkretna sztuka

Boruta napisał/a:
stoprocent napisał/a:

Idę pierwszy raz w sumie na sztuki walki

W lipcu zeszłego roku twierdziłeś:
stoprocent napisał/a:
Żeby nie tracić czasu zapisałem się do Berserker's Team w Toruniu. Bardzo porządna młoda sekcja i jestem zadowolony 8-)

Hhahahah stoprocent wyjaśnij teraz to :P

przemoxD 
Odi Profanum Vulgus

Wysłany: 2010-02-22, 17:20   

HAHAHA, no teraz brakuje Maniexa i jego:

Prowo.

:mrgreen:

Komaro 

Wysłany: 2010-02-22, 18:18   

Zexel napisał/a:
Słyszałem kiedyś wypowiedz trenera ''Pójście na trening MMA bez znajomości parteru to jak pójście do gimnazjum bez podstawówki''
Ja bym też Ci polecał pierw zając się walką w parterze a potem ew. dołożyć stójke na treningach MMA.

To samo można powiedzieć o stójce czy zapasach bo sam parter to nie bjj. Po za tym jeśli jest podział na grupy to można wbijać jeśli nie radzę zacząć od wcześniej wymienianego.

[ Dodano: 2010-02-22, 18:20 ]
przemoxD napisał/a:
HAHAHA, no teraz brakuje Maniexa i jego:

Prowo.

:mrgreen:

Cytuje go bo właśnie mi odpisał:
Cytat:
MARNE PROWO LAMUSIE DOJADE WAS MARNI HEJTERZY PROWOKACYJNI NAWET Z BANICJI.

michal_5_fcb 
FC Barcelona

Wysłany: 2010-02-22, 19:01   

Widzę, że wypisuje po PW jak Boss ;-)
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"

Komaro 

Wysłany: 2010-02-22, 19:08   

michal_5_fcb napisał/a:
Widzę, że wypisuje po PW jak Boss ;-)

Na GG, mój dobry ziomek :D Bossy to beka była ostra prowokacja najlepsze to z NK było xD

stoprocent 

Wysłany: 2010-02-22, 22:40   

jestem jestem :D Mieszkam teraz w Szczecinie.

Tak Boruta chodziłem miesiąc, ale ile mogłem się nauczyć przez 8treningów? Jak byłem popatrzeć na trening w TOP TEamie w Szczecinie to stwierdziłem, że w Toruniu jedynie co mi się przydało to kondycja i może jakiś element parteru.

To nie wie msam już :D Chyba pójdę na MMA będzie uniwersalnie :-)

Odpowiedz do tematu