Pomógł: 24 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1417 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-01-19, 09:52
Plan treningowy? Chodzi Ci o to jak przebiega trening MMA w klubie?
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Plan treningowy? Chodzi Ci o to jak przebiega trening MMA w klubie?
Jeśli Ci chodzi o to, to w każdym klubie treningi przebiegają inaczej. Może Ci chodzi o klub wybrany przez Ciebie, do którego masz zamiar się wybrać? Jeśli tak to napisz jaki to klub. Może znajdzie się ktoś kto tam uczęszcza
Wlasnie chcialem sie dowiedziec jak mniejwiecej w roznych klubach wyglada... Opiszcie prosze jak to wyglada u Was...
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2010-01-19, 16:40
Rozgrzewka (gra w rugby albo piłkę potem rozciąganie głowy fikołki mosty zapaśnicze itd) technika spar technika. W każdym klubie masz inaczej u mnie to tak wygląda jedna z opcji nie chce mi sie opisywać do końca jak to przebiega dokładnie.
Rozgrzewka (gra w rugby albo piłkę potem rozciąganie głowy fikołki mosty zapaśnicze itd)
Osobiście nie polecam w rugby, bo bez rozgrzewki ani rusz, ale napewno chodzi ci o delikatne chwytanie się
Wysłany: 2010-01-19, 18:35
Batman napisał/a:
Komaro napisał/a:
Rozgrzewka (gra w rugby albo piłkę potem rozciąganie głowy fikołki mosty zapaśnicze itd)
Osobiście nie polecam w rugby, bo bez rozgrzewki ani rusz, ale na pewno chodzi ci o delikatne chwytanie się
No napisałem, że nie pisze szczegółów gry po za tym rugby jest po piłce i jest na klęczkach super ćwiczenie siłowe, używamy do tego piłki lekarskiej takiej 5 kg podajże. Po za tym to doświadczony trener ustala a nie ja.
mysmy grali na jj w koszorugby - czyli lekka piłka, posze po dwóch stronach i trzeba piłkę wrzucic do kosza drużyny przeciwnej, przy czym używanie rzutów i ogólnie technik jj nie było uznawane za faul. Np. skaczesz, żeby rzucić do kosza, a trener ci jeb z ręki w klatę albo próbujesz mu zabrać piłkę, a on ci ippon seoi nage nagle robi, inni z resztą tak samo ;].
U nas tak samo z tym koszorugby, tylko to bardziej było koszozapasy Biegniesz z piłką, już masz rzucić do kosza, a tu nagle jesteś w powietrzu i lądujesz na parkiecie, bo ktoś cie podniósł, rzucił, i przy okazji zabrał piłkę Ja też lubiłem porzucać młodszymi. No i jeszcze gramy w nogę, taką bez zasad... pamiętam, jak byłem mały i chodziłem na Taekwondo, mieliśmy wporzo trenera. Np. biegalismy na hali w kółko, on stał pośrodku z piłką do nogi i kopał sobie co chwilę w nas, więc trzeba się było pilnować
U nas tak samo z tym koszorugby, tylko to bardziej było koszozapasy Biegniesz z piłką, już masz rzucić do kosza, a tu nagle jesteś w powietrzu i lądujesz na parkiecie, bo ktoś cie podniósł, rzucił, i przy okazji zabrał piłkę Ja też lubiłem porzucać młodszymi. No i jeszcze gramy w nogę, taką bez zasad... pamiętam, jak byłem mały i chodziłem na Taekwondo, mieliśmy wporzo trenera. Np. biegalismy na hali w kółko, on stał pośrodku z piłką do nogi i kopał sobie co chwilę w nas, więc trzeba się było pilnować