Z racji tego że uderzane style walki mają nikłe szanse w walce z parterowcem zastanawiam się jak te dwie dziedziny połączyć rozsądnie. Wole uderzenia jak mnie ktoś na ulicy atakuje to pierwsze co robię to uderzam i po prostu jako sport bardziej mi leży MT i teraz jak zrobić i le trzeba ćwiczyć by skutecznie bronic się przed obaleniami czy lepsze w tym wypadku bjj czy zapasy i mając trzy treningi tygodniowo muay thai ile musiał bym mieć treningów grapplingu?
Czyli judo ?
Sihar obejrzyj ufc i zobacz jak radzą sobie uderzacze bez znajomości chwytanych ;P tak ciężko zrozumieć uderzane są dobre gdy znasz parter i wiesz jak z niego wyjsc w tedy możesz tłuc
czyli pomysł nie z bani żeby nauczyć unikać starcia w parteże. Chodzi mi o podstawy bo i tak na MT chce sie skupić bo wiadomo lepiej jest być w czyms super niż we wszystkim średnim
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2011-01-29, 16:47
Judo, zapasy, BJJ opcji masz kilka. Wszystkie trzy SW, które podałem będą dobrym uzupełnieniem Mt. Wybór nalezy do Ciebie
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Jeżeli chcesz się przed tym nauczyć bronić, to najlepsza była by formuła submission fighting, 2 treningi tygodniowo wystarczą spokojnie, może nawet i jeden...
Chciałbym tylko wspomnieć, że jeśli chodzi o obalenia to niestety w bjj jest z tym dosyć słabo, za to judo skupia się bardzo na tym, dlatego tą sztukę walki ci poleciłem. Jeśli chodzi o samą walkę w parterze to oczywiście bjj.
Batman napisał/a:
Jeżeli chcesz się przed tym nauczyć bronić, to najlepsza była by formuła submission fighting, 2 treningi tygodniowo wystarczą spokojnie, może nawet i jeden...
Możesz mi przybliżyć tą formułę, bo pierwsze słyszę(a może tak tylko mi się wydaje :D)?