Wysłany: 2009-06-02, 19:32 Pomoc W Doborze Sztuki Walki
Siemka Jest to mój 1 pościk Więc się witam :)
Mam Problem bo od września chciałem Zapisać sie na jakieś SW
Myślałem o MMA bo jest bardzo wszechstronna a ja własnie oczekuję czegoś co przyda mi
się w życiu codziennym. Może Powiem Jestem Drobnej postury waże 52kg na 166cm wzrostu.
Nie długo będe kupować Sztangę I Hantle Żeby cwiczyć w domu I przez wakacje mam nadzieję się troche wyrobić a jeżeli doszedł by do tego jakiś trening np. MMA to byłbym
w niebo wzięty Tylko właśnie nie wiem co polecacie Dajcie też Linki Do stron z Klubami :) Z Chorzowa I Katowic :)
Z Góry dzięki :)
A który klub polecasz? może ktoś chodzi do 1 z nich? Przy mojej wadze i wzroście nie chce się porywać z motyką na słońce :) Wiecie o co chodzi :) i odpowiadały by mi Treningi 2-3 x w tygodniu :)
No ja tam się zbytnio nie orientuję, ale ten klub shidokan podobno jest niezły.Pierwszy też wygląda nieźle, sauna siłownia jest przy okazji.Popatrz na osiągnięcia, popytaj trenerów itp :)
Myślę, że raczej wszędzie by Cię przyjeli , bo w końcu są różne kategorie wagowe.
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
OK dzieki przedzwonie w miedzy czasie :) Jakby się ktoś znalazł trenujący w którymś klubie to piszcie :) w tym temacie będe wdzięczny :) A może ktoś poleci mi inną sztuke walki ^^
ogólnie polecam ci silesian cage club http://www.youtube.com/watch?v=nx1sdMNWhWE sam bym tam chodził ale musiał bym jeździć 40 km w jedną stronę i z powodów finansowych nie dam rady Dobry klub jest także bastion lecz sekcja w Tychach o reszcie się nie wypowiem bo nie znam za bardzo tych klubów :)
_________________ Jeśli walczysz, rób to z honorem
A myślicie że może MT albo KickBoxing byłby lepszy?
Tylko żebym tam dawał rade no bo wiecie jak mnie tam na każdym treningu maja zamiatać
po sali to już wole MMA ^^
Tak wiem :) ale żeby były to osobniki w mojej wadze ^^
A chciałem was spytać bo chcę iść do shidokana i mam pytanie bo tam można za 55zl miesiecznie chodzić na co się chce i chciałem chodzić w Pon. i Piątki Na MMA
A we Wtorki i Czwartki na MT i czy opłaca mi się? Czy dam rade?
Chciałem to tego dołozyć jescze trening siłowy i Kondycyjny (głownie Bieganie) i czy moje mięśnie to wytrzymają? czy lepiej sobie odpuścic MT?
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2009-06-04, 21:17
Skoro zaczynasz dopiero od wrzesnia to w miedzy czasie popracuj nad kondycha i ogolnym rozwojem, potem juz samo z siebie bedzie sie trzymac.
MMA i MT, zalezy co masz w tym MMA, bo moze sie okazac ze poprostu parter i okrojone MT albo i wrecz w calosci. To czy chcesz trenowac oba jednoczesnie czy jedno a porzadnie to tylko twoja decyzja.
Trening silowy jako taki jeszcze sobie odpusc narazie chociaz z rok-dwa. Tym bardziej ze jak napisales jestes drobnej postury, co zreszta znaczy, ze jeszcze nie zaczales dobrze rozsnac, ani przybierac na masie(o miecho mi chodzi oczywiscie;)).
Nie pal sie jeszcze az tak barzo do silowni, bo w tym wieku latwo mozesz sobie zaszkodzic, a naprawic dosc trudno, a jezeli juz koniecznie sie uprzesz to ostroznie z ciezarami i nie obciazaj kregoslupa-oczywiscie moje zdanie.
bazyl94 napisał/a:
Tak wiem :) ale żeby były to osobniki w mojej wadze ^^
Zawsze jest ktos poczatkujacy, pozatym zawsze staraj sie trenowac z troche ciezszymi, szybszymi, lepszymi technicznie - w ten sposob szybciej się uczysz i sam nabierasz 'krzepy'.
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
stilian, a jesteś z Katowickiego klubu?
Bo wiesz ja z Chorzowa jestem a nie mam zamiaru chodzić z jakimiś Hejterami :)
I chciałem wiedzieć jak tam jest :) Czy nie mam problemu kto z kąd jest?