Chciałbym zapisać się do klubu MMA w mojej miejscowości i z tego co mi wiadomo są to mieszane sztuki walki.
Jeszcze nigdy nie chodziłem na żadne sporty walki i jeżeli chciałbym się tam zapisać to nauczą mnie w klubie tych wszystkich chwytów, czy powinienem zapisać się na początku np. na BJJ i opanować tą technikę i potem ją wykorzystać.
Jednym Słowem: Czy jeżeli chciałbym zostać zawodnikiem MMA wystarczy że zapiszę się do W/W KLUBU ?!
Tak, każdy od czegoś zaczyna. Jak nie masz pojęcia o MMA, to się nauczysz. Całkiem możliwe że są podziały w klubie na początkujących i zaawansowanych. Idź na trening, wszystkiego się dowiesz.
Podaj jeszcze nazwe miejscowości, może ktoś Ci doradzi coś, albo powie co nieco o klubie do którego chcesz iść.
55 to też nie jest zły wiek. Zależy jakie masz cele. Ważne żeby robić to co się lubi i mieć z tego radość.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy