Zero techniki u Pudziana jak dla mnie wygrała waga no a Najman w ogóle nie walczył
A sprawa z butami to chyba kto chce to może walczyć w butach bo low-kicków się stopą nie kopie tylko piszczelem
_________________ MUAY THAI...
"Bez trenera nie będzie z Ciebie fightera" :D
Chyba sobie żartujesz. Pokraczna walka dwóch początkujacych. Liczyłem, ze puszcza toto na koniec i bede mógł zlać, ale puscili przed walka Aslama, więc niestety toto zobaczyłem.
Cytat:
Według mnie jest to szansa by chociaż jeden polak wybił się w mma.
W MMA paru Polaków sie wybiło. I na pewno paru jeszcze to zrobi. Natomiast stanowczo za wcześnie by to początkującemu wróżyć.
Wcześniej liczyłem na pudziana, ale zachował się trochę arogancko. A co do walki? Liczyłem że potoczy się dłużej, i będzie ciekawsza. Wiem że kopie się piszczelem, ale albo coś mi umknęło, albo te buty też trochę pomogły Mariuszowi.
Nie żartuje. Gdzie wy widzicie brak techniki u Pudziana? Pierwszy lowkick był raczej techniczny jak na człowieka o takiej masie. Reszta kopnięć to była raczej trochę mniej techniczna, ale na pewno mocna. Poza tym on tylko trenował karate, ale po kilku(może nastu) latach można sobie trochę zapomnieć. Tym bardziej że miał tylko pół roku na przygotowania. W parterze nie łapał pozycji bo nie było to konieczne, a jego młotki to raczej przeciętne były. A wracając do tych lowkicków to jak by ich nie zadał to Najman by nie leżał i by nie mógł zadawać tych młotków. Jak dla mnie 44 sec to za mało czasu by oceniać go technicznie bo ten brak techniki raczej wynikał z przebiegu walki.
Cytat:
W MMA paru Polaków sie wybiło. I na pewno paru jeszcze to zrobi. Natomiast stanowczo za wcześnie by to początkującemu wróżyć.
A to to chyba był żart z twojej strony? Jaki Polak się wybił w mma? Podaj jeden przykład? Bo niby kto? Nastula? Khalidov? (jego raczej jako Polaka nie można potraktować) Podaj jakiś przykład.
_________________ Jedziesz, jedziesz trzymasz gardę
rękawice pięści masz twarde jak skała
ciężka ręka ze stali szczęka
Nie cackaj się z nimi nie baw
Praktycznie nic mu nie pomogły.Najman też mógł mieć buty gdyby chciał, a te buty to nie są jakieś glany, tylko lekkie takie, specjalne, więc dużo mu nie dały.Tak czy siak nie doszukujmy się tego, że to bucik decydował o walce, bo gdyby pudzian ich nie miał to wcale gorszego lowa by nie miał i też by wygrał :D
Rozbroił mnie komentator:"Aaaaale mocny lowkick!!!Kłopoty najmana, kłopoty!!!" xDDD
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
Wysłany: 2009-12-12, 13:13
zalewa, Tomasz Drwal, Popek (moze troche zly przyklad ale powalczyl swoje i daje rade chlopak), Mamed na sengoku, uczen Boruty - Marcin Pionke walczyl na chinskiej gali chyba art of war ale nie jestem pewnien. Gdybym sie glebiej zastanowil to pewnie wiecej bym mogl wymienic.
Jak dla mnie 44 sec to za mało czasu by oceniać go technicznie bo ten brak techniki raczej wynikał z przebiegu walki.
Nie, wynikał z jego braku umiejetnosci. A na ocene wystarczy i 14 sekund. Bezładna charatanina.
Cytat:
A to to chyba był żart z twojej strony? Jaki Polak się wybił w mma? Podaj jeden przykład? Bo niby kto? Nastula? Khalidov? (jego raczej jako Polaka nie można potraktować) Podaj jakiś przykład.
Mówi Ci coś nazwisko Drwal? A Nastula? A Grabowski? Soszyński? Trędowski? Jocz?
Boruta
Po pierwsze to była pierwsza walka Pudzianowskiego więc nie doszukujmy się techniki jak u fightera z 10 letnim stażem. Po drugie to jest MMA gdzie technika jest na drugim miejscu. Czy uważasz, że podczas walki człowiek myślisz o technice? Nie sądzę, w MMA myśli się tylko o tym co zrobić aby powalić przeciwnika, i nie ważne czy to było dobrze technicznie czy nie, tu liczy się wygrana.
Po drugie to jest MMA gdzie technika jest na drugim miejscu.
Haha następny co myśli o MMA, że to legalna walka uliczna, człowieku Technika to potęga. Techniczne kopnięcie w głowę lub pachwinę i już go boli i wtedy przeciwnik ma przez chwilę przewagę, więc nie mów, że w sztukach/ formułach walki technika jest na drugim miejscu.
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-12-12, 14:48
uszkin1 napisał/a:
Czy uważasz, że podczas walki człowiek myślisz o technice?
W sumie dobry fighter nie musi o niej myśleć bo ma ją opanowaną w takim stopniu, że pewne rzeczy robi automatycznie i poprawnie technicznie. Pudzian tego nie ma więc musi o technice myśleć przynajmniej w niektórych akcjach.
uszkin1 napisał/a:
Po drugie to jest MMA gdzie technika jest na drugim miejscu.
Więc pewnie myślisz, że siła? Więc tu cię zaskoczę bo siła (chodzi mi tu o siłę uderzeń itp.) to technika.
Z mojej strony ta walka była trochę zabawna. Jak Pudzian taki duży ruszał się pokracznie w ringu. Ja czekam tylko na kolejną jego walkę. Taką na pełnym dystansie która obnaży jego wszystkie braki.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Ło, trochę się wczoraj kolejek za Pudziana wypiło . Nie potrafię tej walki inaczej opisać niż "ale mu zajebał". Szkoda tylko, że inni Polacy na tej gali się nie popisali...
Co do butów to mają chronić przed kontuzjami stopy, dlatego niektórzy zawodnicy je zakładają. Tylko wtedy mają obostrzenie, że nie można soccer kicków na głowę walić. Pudzian od początku wiedział, że jak załapie agresora, to będzie kopał na oślep, to profilaktycznie założył buty, żeby w razie berserkera sobie palców nie połamać niezbyt technicznymi kopnięciami.