Wymienia się zawodników MMA, bokserów, siłaczy, a tymczasem przeciwnikiem „Dominatora” niespodziewanie może być zabijaka z...
Jeśli te plotki się potwierdzą, będzie to wydarzenie przynajmniej dwukrotnie bardziej medialne, niż stracie Mariusza Pudzianowskiego z Marcinem Najmanem. O jaką walkę chodzi? Choć trudno w to uwierzyć, Polsat rozmawia z...... Krzysztofem Oliwą! Taką wiadomość podał dziś portal www.eurosport.pl. Dziennikarze powołali się na bardzo wiarygodne źródło związane z szefami Polsatu. Gdyby rzeczywiście doszło do takiego pojedynku mielibyśmy kolejne wielkie wydarzenie medialne w polskim MMA. Co prawda po raz kolejny z pogranicza sportowo-showbiznesowego, ale zawsze!
Jesteśmy dziwnie spokojni, że Oliwa byłby kilkukrotnie groźniejszym rywalem dla Pudziana niż Najman. Były hokeista ma za sobą przecież setki bijatyk na taflach NHL. Do dziś w tej kategorii jest szanowany i pamiętany w gronie amerykańskich kibiców. Oliwa w latach świetności miał naprawdę potężne uderzenie.
A może jeszcze z Agnieszką Rylik się będzie bił? albo Andrzejem Lepperem? to by był hit.
Chociaż ja proponuję walkę Mariusz Pudzianowski vs reszta świata.
dla mnie to żenujące, że media robią tyle szumu wokół tego, codziennie podają przynajmniej 4 nowych przeciwników Pudzianowskiego.
Czy coś będzie z niego w MMA to udowodnią kolejne walki, z prawdziwymi przeciwnikami - o ile do takowych dojedzie.
Kulej o MMA
Cytat:
Czy walki w ringu, w których w zasadzie nie ma żadnych zasad, możemy nazwać w ogóle dyscypliną sportu? Jerzy Kulej w rozmowie z nami twierdzi, że to spore nieporozumienie.
- W sztukach walki są jakieś zasady, jak w boksie, czy zapasach. Tutaj nie ma żadnych - mówi były pięściarz, znany również z hitu Marka Piwowskiego "Przepraszam, czy tu biją?". - Te walki nigdy nie przebiją popularnością boksu. To po prostu niepoważne - dodaje.
o MMA
Cytat:
Czy walki w ringu, w których w zasadzie nie ma żadnych zasad, możemy nazwać w ogóle dyscypliną sportu? Jerzy Kulej w rozmowie z nami twierdzi, że to spore nieporozumienie.
- W sztukach walki są jakieś zasady, jak w boksie, czy zapasach. Tutaj nie ma żadnych - mówi były pięściarz, znany również z hitu Marka Piwowskiego "Przepraszam, czy tu biją?". - Te walki nigdy nie przebiją popularnością boksu. To po prostu niepoważne - dodaje.
Ja myślę że Jerzy Kulej nie powinien szargać swojego dobrego imienia i wypowiadać się o fizyce kwantowej i również o rzeczach o których nie ma pojęcia.
_________________ Nie ma kompromisu w obronie Matki Ziemi !
---------------------------------
Pomógł: 24 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1417 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-12-19, 08:30
Lukasz_Gda napisał/a:
również o rzeczach o których nie ma pojęcia.
Skąd wiesz, że nie ma pojęcia? Może dla niego, boksera, takie kopanie i "macanie" się w parterze nie ma większego sensu. To po prostu jego zadanie. I myślę, że jako dwukrotny medalista olimpijski może sobie pozwolić.
P.S Zresztą każdy może sobie pozwolić. Przecież żyjemy w wolnym kraju.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
http://sport.wp.pl/kat,60...ml?ticaid=194ee
Tak przy okazji dfo Oliwy...
Brak mi słow na to... Na moje to on nie "walczył" na lodzie tylko tańczył, więc powinien iść do programu "taniec na lodze"...
Specjalnie dają mu takich cieniasów i typów którzy nigdy nie walczyli w MMA, żeby okszyknąć pudziana mistrzem
_________________ Tomasz Adamek: "Inni potrzebują psychologa, a mnie wystarczy Bóg. Jemu powierzam swoje kłopoty i nigdy się nie zawiodłem. Bez Niego byłbym nikim."
Ł.G: Na pewno widziałeś walkę Pudzianowski vs Najman. Oceń to co stało się w ringu? Podobają ci się walki w formule MMA?
Tomasz Adamek: "Czy to można nazwać pojedynkiem? Ta walka była bardzo krótka, bo trwała zaledwie kilkadziesiąt sekund. Dla mnie to nie był pojedynek. W MMA trzeba zawalczyć trochę parteru, trochę stójki, także walki ja tam wielkiej nie widziałem. MMA to ciężki sport i trzeba być kozakiem, żeby w tym walczyć. Ja na dzisiaj nie zdecydowałbym się na walki w MMA, bo nie jestem dobry w parterze i na pewno nie miałbym szans, gdybym upadł w czasie walki na matę. Na pewno nic innego niż boks w tej chwili mnie nie interesuje. Myślę, że Pudzian może jeszcze powalczyć na jakimś danym poziomie, ale nie przeskoczy pewnego wysokiego poziomu. Nie wiem czy jest w stanie walczyć na poziomie europejskim, bo zawodnicy zawodowi to są w tej dyscyplinie gladiatorzy, którzy od małego walczą w MMA. Widzę jak wygląda MMA w Stanach i widzę jaki poziom MMA prezentują Amerykanie. Pudzian z zawodowcami niemiałby żadnych szans. Znam Mariusza oraz Marcina i tak jak powiedziałem we wcześniejszym wywiadzie: 'Najlepiej zostać przy tym w czym jest się najlepszym'. Pudzian jest najlepszy jako Strongman i tam jest mistrzem. W MMA mistrzem nie będzie, nie oszukujmy się."
Adamek, w tym momencie czolowka bokserska swojej kategorii, jak wynika z rankingow. Jeden z najlepszych zawodowych bokserow na swiecie twierdzi ze w MMA, bylby nikim i mowi o zawodnikach MMA ze to gladiatorzy! Brawa za szczerosc dla Tomka.