Witam bez zbędnych wstępów , Mam 14 lat 178cm wzrostu 63 kg wagi i jestem dobrze zbudowany , a moja pytanie sprowadza się do tego czy mam szanse osiągnąć coś w MMA zaczynając trening w tak późnym wieku .
Osiągnąć? Chodzi ci o jakieś zawodowe gale? Ja też mam 14 lat około 168cm wzrostu i 60 kg,
Niedawno zacząłem trenować i jakoś sobie radze;) Jeżeli tylko chcesz zawsze masz szanse,lecz musisz wiedzieć że jest to droga pełna wyrzeczeń,ja wyparłem sie już wielu rzeczy i nie załuje;]
_________________ "Nie bój się porażek, a dojdziesz do zwycięstwa"
Znaczy myślę że późny , gdyż w piłkę nożną zaczynają grać w wieku 7 lat... wiem że to nie to samo ale uległem stereotypowi że im szybciej tym lepiej ; )
tsaa,no może źle ująłem,nie wyrzeczeń lecz pokus,alkohol,papierosy i marihuana sie zdarza,wyrzeczenia też są,bo jeżeli chcesz jakoś wyglądać to musisz też ogarnąć jakąś diete,i wiadome jest że fast foody odpadają słodycze i różne tego typu posiłki.I bieganiu trzeba poświęcić troszke czasu.Pozdrawiam
_________________ "Nie bój się porażek, a dojdziesz do zwycięstwa"
Pomógł: 20 razy Wiek: 19 Dołączył: 11 Lip 2009 Posty: 1030 Skąd: z Polski
Wysłany: 2011-11-28, 14:06
Na zwołanej dzisiaj konferencji prasowej właściciele KSW ogłosili, że kontrowersyjny wynik pojedynku Mariusza Pudzianowskiego z Jamesem Thompsonem na sobotniej gali KSW 17 został zmieniony na no contest. Podczas gali ogłoszono większościowe zwycięstwo Polaka, jednak później przy sprawdzaniu kart sędziowskich okazało się, że sędzia Piotr Bagiński przekazał sędziemu ringowemu kartkę z niewłaściwym zwycięzcą na swojej karcie. W rzeczywistości walka była oceniona jako niejednogłośny remis i powinna być zarządzona dogrywka. Jak ogłoszono na konferencji punktacja w walce wyglądało następująco: sędzia Robert Łysiak 20-19 dla Pudzianowskiego, sędzia Leszek Pawlęga 20-20, sędzia Piotr Bagiński 20-19 dla Thompsona.
Jednocześnie właściciele federacji KSW ogłosili, że w swojej kolejnej walce Mariusz Pudzianowski nie zmierzy się po raz trzeci z Thompsonem. Sam Mariusz był niezadowolony z zaistniałej sytuacji, twierdząc, że byłby w stanie wygrać walkę w dogrywce. Zapowiedział też chęć dalszej współpracy z KSW.
tsaa,no może źle ująłem,nie wyrzeczeń lecz pokus,alkohol,papierosy i marihuana sie zdarza,wyrzeczenia też są,bo jeżeli chcesz jakoś wyglądać to musisz też ogarnąć jakąś diete,i wiadome jest że fast foody odpadają słodycze i różne tego typu posiłki.I bieganiu trzeba poświęcić troszke czasu.Pozdrawiam
O nie !! A co z czekoladą !!?? xd a tak na serio to raz na jakiś czas gorzka czekolada nie zaszkodzi bo jak to mówią diety trzeba przestrzegać w 95% dla zdrowia psychicznego ;) ale z resztą się zgadzam,zero używek,fast food'ów i czas przed kompem do minimum :) w zastępstwie Twoje uzależnienie to ciągłe treningi czyli Twym alkoholem jest kwas mlekowy w mięśniach,krew i pot a "jarać" będziesz tlen ze zmęczenia :) ale opłaci się,oj opłaci jeśli tylko się przyłożysz ;)
_________________ Jaka jest najlepsza sztuka walki i dlaczego jest to BJJ ??