Wiek: 21 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 28 Skąd: Włoszczowa
Wysłany: 2007-08-27, 21:28 sprzet do treningów
Otóż mój problem wygląda następująco: muszę się zaopatrzeć w rękawice, a w chwili obecnej nie stać mnie na wydanie ponad 130zł razem z przesyłką na zakup.
Wobec tego kieruje do was prośbę o doradzenie w kupnie tańszych odpowiedników.
Najlepiej, żeby to nie były jakieś szmacianki, które po dwóch miesiącach będą nadawały się jedynie do przerzucania gnoju na działce ;)
Może ktoś z was spotkał się już z tymi modelami i może się na ten temat wypowiedzieć, więc co sądzicie o tych:
Chłopaki proszę nie dobijajcie mnie... te 3 to są przyrządowki/piąstkówki (na worek) ... a ten kto je sprzedaje jako do mma albo ma downa albo frajerow szuka....
I chciałem jeszcze tylko napisać ze wszystkie bokserskie rękawice poniżej 100 zł to badziewia rozpadające/śmierdzące(wszystkie po pewnym czasie śmierdzą ale syntetyki ze zdwojona siła)/pękające po 2 miesiącach użytkowania wiec podejrzewam ze do mma tez :P
ze skory sa pożadnie szyte i wypachna czyn dobrym bo nieroznbily sie jeszcze a dobry oklep dostaja prze poł roku nic mi nie pękło rzep zajebisty a te polskie byly na obozie muay thai k1 27 tarcz do smieci popekaly pourywaly sie rzepy
_________________ WERS "Ból najlepszym nauczycielem ale nikt nieche byc jego uczniem"
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2007-08-29, 19:49
Ja bym nie kupywał poniżej 100zł. Lepiej sobie uzbieraj kase troche to potrwa ale będziesz mógł sobie kupić rękawice firmowe a takie na pewno długo będą ci słurzyć.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Pomógł: 2 razy Wiek: 25 Dołączył: 28 Mar 2007 Posty: 998 Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-08-30, 11:48
ja wlasnie tak zrobilem pozbierałem i kupiłem i niezaluje wrecz przeciwnie tarcze sa lepsze od worka to ruchomy cel a tez mozna ladowac z calej sily mozesz cwiczyc boks kopniecia lokcie kolano wszytko łapiesz tego co trzyma tarcze i masz jak w kliczu i sadzisz sobie kolanka obracasz sie znim zucasz nim
_________________ WERS "Ból najlepszym nauczycielem ale nikt nieche byc jego uczniem"
Ehh a moim najlepszym przyjacielem i tak jest worek w piwnicy :)
Przewaga worka jest taka ze jest zawsze kiedy tego chce i nie odchodzi nigdzie tylko czeka az przyjde i zaczne trening w przeciwienstwie do sparing-partnerow ktorzy trzymaja tarcze :) Poza tym na worku da sie low kicki cwiczyc a na tarczy kiepsko bo z wlasnego doswiadczenia wiem ze porzadny low boli i to mocna nawet przez tarcze. I mozesz nawalac, nawalac, nawalac jak mocno chcesz :)
_________________ "Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee
Wysłany: 2007-09-01, 13:43
low na jedna tarcze trzymana na udzie po kilku uderzeniach boli ale przez 2 tarcze nic nie czuć
jedyna przewaga worka to wlasnie jak mowisz ze nie potrzeba 2 os ale ja np miałem worek w piwnicy ale mialem malo miejsca juz jakas obrotówke walnac niebylo szans pozatym sufit nisko w piwnicy a z tarczami wyjdziesz byle gdzie byle by trawa byla i malo ludzi
Wysłany: 2007-09-01, 16:45
a powiedz workowi zeby szedl do tylu a pozatym worek nie odda a ktos kto trzyma tarczre jak widze ze opuszczasz garde odrazu cie walnie ta tarcza i sie na uczysz
Wiek: 21 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 28 Skąd: Włoszczowa
Wysłany: 2007-09-01, 18:10
Ale ja nie przeczę, że tarcza to zły przyrząd. Owszem, uważam, że jest świetny, po partner nie musi stac w miejscu jak krowa, tylko może się poruszać na boki, nacierać, uciekać do tyłu, można się uczyć jak kopać, gdy przeciwnik jest w ruchu ;)