Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Trening muay thai po złamaniu śródręcza
Autor Wiadomość
noova

Wysłany: 2009-10-28, 20:11   Trening muay thai po złamaniu śródręcza

Cześć

Miesiąc temu wyciągneli mi druty z ręki, złamane były 3,4,5 kość śródręcza.
Chciałbym zacząć trenować muay thai, po jakim czasie mogę w miarę bezpiecznie ćwiczyć ?
A i znacie coś by kości były mocniejsze ? prócz wapna
Zaznaczę że mam 18 lat, jak by było do czegoś potrzebne :P

Pozdrawiam ! 8-)

Hate91 
KickBoxing , MT

Wysłany: 2009-10-28, 20:16   

miesiąc to stroszeczke za krótko poczekaj jeszcze troche zeby rozruszać tą rękę ( tak ze 3-4 tygodnie ) w tym czasie rob przysiady krzyże i brzuszki ,, aby wzmocnić niektore partie mięśniowe też możesz sobie jeść galaretki aby to jakoś przyśpieszyć regeneracje . tam jest żelatyna co jest na stawy i ściegna dobra ale na złamania czytałem ze też jest dobra .

ps. po tym miesiącu zobacz czy ta rreka cie bedzie rwac ale podejrzewam ze bedzie bo 3,4,5 kosc to wiesz .

ps2. tajowie malo boksuja wiec mozliwe ze tez tak nei bd nadwyrezal tego srodrecza , ale mam obawy co do pompek na kosciach bo moze boleć. poczekajmy na odpo innych uzytkowników

pozdrawiam :)

Nie Powiem 

Wysłany: 2009-10-28, 20:19   

Tajowie może tak, ale jesteśmy w Polsce i raczej jesteśmy polakami, więc boksu będzie też trochę...

Hate91 
KickBoxing , MT

Wysłany: 2009-10-28, 20:22   

znaczy ja tam MT'owiec nie jestem byłem na paru treningach i rzeczywiscie tam duzo boksu nie było raczej klincz i kolana no oraz lokcie

Nie Powiem 

Wysłany: 2009-10-28, 20:25   

Może tylko tak trafiłeś... Noova na pewno na boksuję się na treningach.

Batman 

Wysłany: 2009-10-28, 22:11   

Idz z tym do lekarza sportowego

noova

Wysłany: 2009-10-28, 22:52   

Batman jest taka sprawa, chirurg mi powiedział kiedyś tam że to dosyć poważne złamanie (z przesunięciem i to nie pierwsze, rok wcześniej miałem złamanie 5 kości s.)

No ok wyjęli druty, założyli pól gips, coś mi odbiło i wybiłem do klubu na balety gips oczywiście out, idę do szpitala na ostatnie zdjęcia itp. a lekarz gdzie gips ? na to ja nie ma XD
i powiedział że mam już się sam leczyć (i nie miałem rehabilitacji)

Teraz czuję bule w ręce (np w robocie, jak coś cięższego podnoszę)

Tak myślałem że pójdę na 1 trening za 2-3 miesiące co o tym myślicie ?

Bardzo mi zależy na tym

btw zapisałem się do copacabany na mokotowie, dobry klub ?:P

//edit
pompki na kościach na razie odpadają

stilian 

Wysłany: 2009-10-28, 23:04   

Poczekaj aż kość sie dobrze zrośnie, tak jak piszesz 2-3 miesiące, tyle że uważaj jak cholera na tą reke. Bo zaczniecie kopać w ochraniaczach i przy zasłonie przy kopnięciu na tułów, czy na głowe ręka może o sobie dać znać. Ale...zawodowi fajterzy nie takie kontuzje mieli i dalej walczą więc powinno być dobrze.
Na treningach MT na pewno sporo sie naboksujesz, ale wiadomo, że jeśli będziecie walić w tarcze, to nie musisz z całej siły od razu.

noova

Wysłany: 2009-10-28, 23:08   

Ok oczywiście wszyscy +

A teraz taka sprawa, szukałem podobnego tematu do mojego i coś znalazłem ale nie do końca, jeden user napisał by na treningi nosić jakieś grubsze rękawice, jakie kupić ? przypomnę jak coś że mamy kontrakt z firmą manto :P

stilian 

Wysłany: 2009-10-28, 23:23   

Grubsze rękawice hmmm, nie wiem czy dokładnie będzie chodzić o to, ale w lżejszych rękawicach (np.10oz) pewnie bardziej czuć uderzenie/kontakt z tarczą/partnerem niż w powiedzmy 14 albo 16.oz. Dlatego pisze że nie wiem, bo sam ćwicze w 10 oz, a innych na rękach nie miałem.
No i przede wszystkim owijki najważniejsze, pod owijki możesz jeszcze wmontować ściągacz żeby lepiej stabilizowało ręke.

skwarek28 

Wysłany: 2009-10-29, 08:42   

Po tym co napisałeś to moim zdaniem powinieneś jeszcze poczekać z treningami i pamiętaj że miałeś poważną kontuzje

Konsekwentnie bez napinki...

BJJ/Kick box/Boks/MMA

Batman 

Wysłany: 2009-10-29, 15:24   

noova napisał/a:
Batman jest taka sprawa, chirurg mi powiedział kiedyś tam że to dosyć poważne złamanie (z przesunięciem i to nie pierwsze, rok wcześniej miałem złamanie 5 kości s.)

tak ale na moje to w tym temacie kiedy bedziesz mogl zaczac treningi to lepiej ci powie lekarz sportowy on sie lepiej na tym zna:) i ci wszystko powie ja bym poszedl do sportowego bo tu jak widzisz kazdy pisze inaczej a lepiej isc i sie upewnic jesli nie chcesz sie nabawic kontuzji :lol: ;-)

Odpowiedz do tematu