Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Znowu pare pytan dotyczacych MMA (tamta sesja mi padla)
Autor Wiadomość
anamarie_ 

Wysłany: 2011-08-16, 12:20   Znowu pare pytan dotyczacych MMA (tamta sesja mi padla)

Jakis czas temu zaczelam dyskusje na temat MMA, pozniej na temat fanow MMA a jeszcze pozniej na temat wyjazdow na rozne gale/wydazenia związane z sztukami walki. Niestety przez ostatni tydzien nie mialam dostępności do Internetu, przez co moje konto jakims nie trafem wygasło i nie przeczytalam sporo wiadomości dotyczących wlasnie wyjazdow. Bardzo przepraszam ze nie udalo mi sie odpisac na żaden komentarz. Tamta sesja jakos padla, moje konto tez. Nie mam pojecia co sie stalo. Dopiero po kolejnym zalogowaniu moglam przeczytac wasze posty. Bardzo wam dziekuje za kazda odpowiedz, a przede wszystkim: boruta, artemis, sportowo88, siedem, zabstyl i halo22.
Chciałabym tez wznowic mój maly research i zadac pytanie do wszystkich fanow mma oraz sztuk walki.
Oto ono: Czy chetnie wyjechalibyscie na zorganizowany wyjazd/ na gale (za granice i w kraju) związaną z sztukami walki? I jeśli TAK jakie bylyby wasze wymagania co do wyjazdu? I jeśli NIE to dlaczego byscie nie pojechali?
Przypominam ze mój research dotyczy projektu który wlasnie w przyszłości będzie dotyczyl wyjazdow na gale boksu/ mma itd.

michal_5_fcb 
FC Barcelona

Wysłany: 2011-08-16, 15:38   

anamarie_ napisał/a:
Czy chetnie wyjechalibyscie na zorganizowany wyjazd/ na gale (za granice i w kraju) związaną z sztukami walki?

Myślę, że tak.

anamarie_ napisał/a:
I jeśli TAK jakie bylyby wasze wymagania co do wyjazdu?

Przede wszystkim zawodnicy. Nie koniecznie musiałyby być to największe gwiazdy, ale fighterzy zapewniający co najmniej dobry poziom toczonych walk. Przyzwoite zakwaterowanie (z śniadaniem oraz kolacją). Oczywiście nie musi być to 5 gwiazdkowy hotel, ale jakiś standard zachowany. Tu chodzi mi głownie o gale zagraniczne. W kraju zawsze można jakoś wymyślić powrót w ten sam dzień czy coś. I przystępna cena, a przynajmniej adekwatna do poziomu organizacyjnego gali i występujących zawodników.
Można by jeszcze wymieniać i wymieniać. Każdy ma inne wymagania.
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"

anamarie_ 

Wysłany: 2011-08-22, 11:31   

Czy wiecie cos na temat Arnold sports festival?
a bardziej o Arnold Martial Arts Festival?

Z87 

Wysłany: 2011-08-22, 23:21   

Nigdy nie słyszałem ale Google mi pomogło i widzę że fajna impreza to będzie :)

anamarie_ 

Wysłany: 2011-08-23, 10:12   

Mowisz powaznie? Bo ja obejrzalam trailer i bylam pod wrazeniem. Mozna nawet byc uczestnikiem, wystarczy ze sie wypelnic formularz...jakbyscie mieli wszystko zapewnione, pisal by sie ktos?

Z87 

Wysłany: 2011-08-23, 12:07   

To zależy do kosztów i tego gdzie bym musiał dojechać na lotnisko :P

anamarie_ 

Wysłany: 2011-08-23, 13:42   

No koszta nie bylyby tanie bo to wyjazd do stanow a bilet lotniczy jest najdrozszy....
Przypuscmy ze jest w twojej cenie (o co na pewno w przyszlosci sie bede starac), pojechalbys? jakie bylyby twoje wymagania co do takiego wyjazdu?

Ewa24 

Wysłany: 2011-08-23, 14:19   

Ja bym się pisała!

Z87 

Wysłany: 2011-08-23, 17:55   

teraz sprawdziłem ile kosztuje bilet tam i z powrotem z Gdańska do Chicago to mi wyszło koło 7 tys :P to już samo to mnie odstrasza, a poza tym to chyba trzeba wizy na pobyt tam załatwiać chyba że się mylę :P ?

To jak mam już teoretyzować na temat wyjazdów na gale mma to lepiej już myśleć o Europie Środkowej.

Jakbym miał podróżować np na Gale do Czech to podroż do miejsca docelowego nie mogła by trwać więcej niż 16h :P. Fajnie by było tam pobyć ze 2 dni a nie tylko zobaczyć gale i od razu dzida do autokaru i z powrotem do domu.
Zakwaterowanie nie musi być jakieś super aby tylko było czysto i nie znajdowało się w jednym pokoju więcej niż 6 osób :P
No i oczywiście zależy jaki jest fight card bo jechać kawał drogi żeby pooglądać amatorów to nie ma co :P

Ewa24 

Wysłany: 2011-08-24, 14:19   

Z Gdańska do Chicago można polecieć nawet za dwa tysiące złotych. wszystko zależy od tego jak wcześnie kupi się bilet. Fakt do USA wiza jest konieczna. I nie wszyscy są godni by ja otrzymać ( z punktu widzenia urzędników w ambasadzie )

siedem 

Wysłany: 2011-08-24, 22:58   

a zczystej ciekawości anamarie_ a ty byłąś już na chociaż jednym treningu?
jak tak to jakie wrażenia?
jeśli można spytać i ciebie o coś spytać:-)

artemis 

Wysłany: 2011-08-30, 09:44   

osobiscie zrobil bym cos takiego jak rozne pakiety do wykupienia. Sa fani ktorzy chcieli by pozwiedzac miasto, skoro juz tam sa, dla innych fajny byl by jeden trening w tamtejszym klubie ( np. Ja jak mialem jechac do UK to highlightem mojej wycieczki mialo byc odwiedziny w wolfslair ). Jeszcze inni maja zajawki na fotki z gwiazdami i autografy wiec tez fajnie bylo by zagwarantowac taka opcje. No i na sam poczatek zaczol bym od gal w PL, nie rzucal bym sie od razu na gleboka wode z organizowaniem wyjazdow na UFC, SF i inne.

anamarie_ 

Wysłany: 2011-08-31, 22:46   

Przperaszam ze tak dlugo nie odpisywalam
Siedem, jak narazie moja przygode z ta dyscyplina sportu zaczynam od delegacji na walke adamka i kliczko. Po za tym, bardzo bym chciala sie zapisac na ktoras ze sztuk, aczkolwiek nie wiem jaka bylaby dla mnie odpowiednia. Zdaje sobei sprawe, ze jako osoba wirtualna, moge snuc rozne wyobrazenia. Tak na prawde nie jestem starsza tega pania ktora dorabia w domu robiac research. W dodatku mam podatna skore na siniaki :) Zatem moze poprosze o mala podpowiedz na co powinnam sie zapisac?
Artemis, bardzo ci dziekuje jak zawsze jestes przeogromnie pomocny. Moze nie brzmie tutaj profesjonalnie, ale branza dla ktorej pracuje to firma tour operatorska i zajmujemy sie wyjazdami od lat. Wiec z organizacja nie bedzie tak zle ;)

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2011-08-31, 23:36   

Głównie chwytane , najlepsze i praktyczne do obrony , dla kobiet , najlepiej idź bjj lub judo ;-)
Zależy co masz w swoim mieście i czego oczekujesz od treningu . Możesz spróbować np. muay thai czy kick boxingu , ale tu już się idzie poobijać ;-)

siedem 

Wysłany: 2011-09-01, 00:07   

kudo jest fajne ale ciężko sekcje znaleść :-(

Odpowiedz do tematu