Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Chcialbym zwiekszyc sile uderzen...?
Autor Wiadomość
szoku90 

Wysłany: 2009-03-15, 21:27   Chcialbym zwiekszyc sile uderzen...?

Witam ... trenuje KK od kilku lat ... ale juz od jakies 1,5 roku nie zaobserwowalem wiekszych postepow w sile uderzen. Chcialbym w dosc szybkim tempie zwiekszyc dynamike i sile uderzenia ... nie chodze czesto nasilonie nie mam na to kasy i nie stosuje diety ale trenuje prawie w kazdy dzien ... biegam , pompki, hantel, drazek itp. napiszcie jakies cwiczonka na zwiekszenie sily uderzen glownie rece kopniecia tez moga byc !? z gory dzieki...:)

KolowroteKK 
BJJ / KK

Wysłany: 2009-03-15, 21:35   

Ja gdzies slyszalem ze trzeba trzymac ciezarki w rece i uderzac w powietrze lub worek. Ale moge sie mylić

Pimpek35 

Wysłany: 2009-03-15, 21:57   

Duzo bic w tarcze. Jesli chodzi o ciezarki to faktycznie pomaga, ale zeby nie przesadzac z ciezarami :) moze to byc 0,5-1 kg i nie wiecej.
Na kopniecia to obciazniki, ale to jeszcze poczekaj ze 2 lata i takze maly ciezar do tego tarcza :)

przemoxD 
Odi Profanum Vulgus

Wysłany: 2009-03-16, 16:10   

KolowroteKK napisał/a:
Ja gdzies slyszalem ze trzeba trzymac ciezarki w rece i uderzac w powietrze lub worek. Ale moge sie mylić

Masz rację. Mylisz się - też się zastanawiałem jak zwiększyć siłę uderzenia, i wszyscy odradzają uderzanie/kopanie w worek z obciążnikami. Że o powietrzu nie wspomnę. Z tego co czytałem, to cholernie niszczy stawy i po paru latach takiego treningu już by nie było tak różowo...

Pimpek35 

Wysłany: 2009-03-16, 16:42   

Nisczy mocno stawy w okresie rozwoju. Po 21+ nie jest to tak bardzo odczuwalne, a efekt bedzie dosc szybko dostrzegalny, wiec do tego momentu nie powinno sie stac nic zlego :) Powtarzam, ciezary malusie.

KolowroteKK 
BJJ / KK

Wysłany: 2009-03-16, 18:11   

Ponoć dobre jest też uderzanie w bardzo ciezki worek.

Pimpek35 

Wysłany: 2009-03-16, 20:23   

No racja, w niego mozna uderzyc cala moca i nie odleci ;)

szoku90 

Wysłany: 2009-03-16, 22:49   

dzieki za pomoc ...mam jeszcze jedno pytanie ... mam brata jest 3 lata mlodszy i w chooj szybko urosl ... w wieku 15 lat ma +-195 uwazam ze to w bardzo duzo duzo ...przez to ze tak szybko urosl ma cholerne problemy z rosciaganiem ... dajcie jakies rozwiazanie pomagajace w rozciaganiu takiego przypadku , byl bym wdzieczny ...

Pimpek35 

Wysłany: 2009-03-17, 07:27   

Jak wygladaja te problemy??? Ja bym na jego miejscu sie odrobine wstrzymal albo rozciagal delikatnie bo wszystko ma teraz oslabione :) niech sie chlopak nie przeciaza i nawet da sobie na jakis czas spokoj z treningami jesli na owe chodzi i ciezszymi wysilkami.

KolowroteKK 
BJJ / KK

Wysłany: 2009-03-17, 11:39   

No własnie niech lepiej sie nie przemecza a jak rozciaga sie to z umiarem bo moze miec to zle skutki.

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2009-03-18, 15:04   

To prawda, nie powinien sie przemeczac. Kumpel jak byl mlody tez tak szybko "wyskoczyl" w gore, to raz, ze przez rozciaganie ponadrywal sciegna, a dwa to w krzyzu cos mu sie zaczlo jebutac i tak do dzis czasem ma problemy w tej czesci kregoslupa.

SargoN 

Wysłany: 2009-03-20, 12:59   

żal.com

Thor

Wysłany: 2009-03-20, 13:39   

Powiało grozą, aż strach się bać. Jesteś kozak nie? przynajmniej na forum i na forum NK za takiego się robisz...To "umów" się z nim...Na solo albo przyjedz do niego...Do klubu a nie pier***lisz farmazony tutaj. Gdyby mi zależało żeby komuś naj**bać to bym nie bawił sie tutaj, tym bardziej że on...Jest znaną osobą. Masz prawo być wkur**ny z , ale jak czytam twoje posty na NK to szczerze mówiąc, w wielu rzeczach nie masz racji. Wielki kozak z kyokushin na którym nie uderza sie w buzie, zawalcz na kickboxingu, na muay thai albo na boksie, to jest walka ( to wcale nie prowokacja heh) to jest hardkor

[ Dodano: 2009-03-20, 14:39 ]
Po pierwsze nie pisz do mnie dziecko, po drugie inteligencie pisze się MUAY THAI. I nie pisz że nie chce mieć w Tobie wroga bo właśnie ze śmiechu się spierdziałem i teraz je**ie w pokoju, dzieki. Jeżeli już piszemy o "danach" to walcze zawodowo w czymś tam...Amatorsko oczywiście też, wiec nie rób z siebie "miszcza świata" i nie wkur**iaj ludzi. Na NK robisz z siebie kogoś kto pozjadał wszystkie rozumy, jak się z Tobą ktoś nie zgadza to reagujesz agresją. Ja może reaguje podobnie ale tylko wtedy gdy ktoś się przesadnie wymądrza tak jak ty. Nie rozumiem Cię człowieku, straszysz GO...bluzgasz od jakich tylko popadnie, to doj**b mu w realu, czy wolisz kozaczyć na forach??? Jak już pisałem masz prawo być wkur**ny a skoro tak go nienawidzisz i nazywasz go pajacem, cieniasem itp to UDOWODNIJ że ty jesteś lepszy. Odnośnie HARDCORE : Boks, Muay Thai, Kickboxing ( szczególnie low kick) to najtrudniejsze, najbardziej wymagające od zawodnika odp cech psychofizycznych sporty uderzane NA ŚWIECIE. Samo wejście na ring jest już oznaką tego że ktoś ma "jaja" szczególnie w cieżkiej wadze, domyśl się dlaczego.

[ Dodano: 2009-03-20, 14:42 ]
To tyczyło sie Jobu Bossa, ale jego posty przed sekundą zostały skasowane

KolowroteKK 
BJJ / KK

Wysłany: 2009-03-21, 16:19   

@up
Chyba pomyliles tematy :-P

Odpowiedz do tematu