Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Co sądzicię o kk??
Autor Wiadomość
Dreadman 

Wysłany: 2008-10-17, 22:51   Co sądzicię o kk??

Chodzi mi o to czy opłaca się trenować tą sw w sensie czy po np 2 latach będzie się całkiem niezłym fajterem...czy nie lepiej odrazu dać sobie spokój i iść na mt

KaMaSx 

Wysłany: 2008-10-17, 23:48   

tego Ci nikt nie powie czy bedziesz dobry, bo jeden potrenuje rok i bedzie wymiatal, a drugi 5 lat i bedzie sredni

dawio33 

Wysłany: 2008-10-18, 16:52   

A wiec tak, zakladajc ze masz dobrego trenera to po 2 latach bedziesz dobrym lub srednim fighterem jak sie bedziesz przykladal, bo jezeli bedziesz slaby to nie wytrzymiesz treningow i sie wypiszesz :-D

inhetos1city 

Wysłany: 2008-10-26, 12:30   

Solidny styl , chociaż ma wady niemodernizowanye kata i kihon. Będąc na tegorocznym Wschodnioeuropejskim obozie Kyokushin w Krakowie było wiać bardzo duże różnice w wyszkoleniu w walce sportowej knockdown pomiędzy zwodnikami poszcególnych klubów posiadającymi ten sam stopień.Sporo zależy od trenera do jakiego trafisz.Ja prowadzę od czasu do czasu w zastępstwie zajęcia Kyokushin w Toruniu, strona klubu www.kyokushin.torun.pl wtedy robie trening głównie MMA i sporo elementów BJJ, oraz Judo .Napewno się to ćwiczącym przyda i widać że grupie się taki trening podoba.Powracając do ptania czy warto trenować Kyokushin ? Napewno warto trenować Kyokushin ,chociaż sugeruje odmiane Kyokushin Budokai na tej stronie znajdziesz wykaz klubów www.ibkkyokushinpolska.pl w tej odmianie są rzuty i podstawy grapplingu, zastrzegam sobie że co do poziomu w Polsce Kyokushin Budokai trudno coś powiedzieć . Jeśli w twojej miejscowości jest Shidokan, Enshin Karate, Ashihara Karate to bym postawił na te style ponieważ posiadają zmodernizowany metody treningu, techniki rzutów , a w przypadku Shidokan również metodyke treningu grapplingu, MMA oraz Thaiboxingu .

felu 

Wysłany: 2009-02-17, 17:45   

Jakim fajterem będziesz w 90% zależy od Ciebie... nie od stylu... Ale polecam kyokushin :-P

Hate91 
KickBoxing , MT

Wysłany: 2009-02-17, 18:48   

zalezy duzo od twojego poświecenia i zaangażowania w treningi jeśli sie bedziesz opierdalal bedziesz slaby jesli bedziesz sie staral to bedziesz dobry jedynie ciezką pracą mozesz duzo osiągnąc

felu 

Wysłany: 2009-02-19, 18:48   

Hate91 ma zupełną racje ...
pozdrawiam...

lcf 

Wysłany: 2009-02-19, 20:46   

To, czy ktos bedzie dobrym fajterem, czy lamerem, ZALEZY od stylu. Ja sie nie znam na walce hand to hand i chociaz cwiczylem bardzo rozne style na przestrzeni lat, to nigdy dlugo i nigdy ze szczegolnym poswieceniem. Wole miecze.

A jednak bez najmniejszych problemow radzilem sobie (w formule MMA) z ludzmi trenujacymi Wing Chun, taekwondo, shotokan czy aikido. Karatecy oyama czy kyokushin zawsze byli wyzwaniem, a ludzie z bjj zamietli mna podloge tak wyraznie, ze az sie zapisalem na teningi. Sorry - jedne style ucza walczyc, inne wykonywac techniki albo zbierac punkty.

Nie wiem, czy autor tematu jeszcze to czyta, ale jesli ktos chce nauczyc sie dobrze walczyc, to polecam boks tajski, a po jakims roku BJJ lub judo. Z tego, co pamietam, w kyokushin nie uderza sie (reka, kopac mozna) w glowe, a takze nie ucza tam trzymania porzadnej gardy - a to w walce na ulicy sa dwie smiertelne wady. Jak nie masz w okolicy muay thai, to idz na kyokushin i uzupelnij boksem, a po jakichs dwoch latach zamien boks na cos chwytanego.

Pozdrawiam.

forve 

Wysłany: 2009-12-14, 21:43   

Kyokushin jest stylem dobrym na ulice ( tak tak bijcie mnie ludzie ) sam się przekonałem choć krótko trenuje, dołącz do tego dobrą garde i ciosy na głowe ( moj sensei uczy tych obu rzeczy) kk to sztuka jak każda inna, ważne jest to aby mieć do niej serce i pocić się na treningach by na ringu wylać mniej krwi ;)

Niuk

Wysłany: 2010-09-08, 06:01   

ja wczoraj byłem na 1 treningu :) naprawdę nieźle lepsze niż karate tradycyjnę mój sensei uczył nas jak kopać szybkości i gdzie uderzać naprwdę warto :)

djmati90 

Wysłany: 2010-09-08, 21:31   

Tak jak pisali pozostali. Zależy od sekcji. Sam styl ma w sobie potencjał bojowy ale może on być zaprzepaszczony przez zły trening (zarówno ze strony prowadzącego jaki i trenującego)
W mieście gdzie mieści się moje LO był klub karate obecnie podzielił się i postało Centrum Sportów i sztuk walki. Dla ciekawości przeszedłem się na 1 trening prowadzony przez 2kyu(senpai Adam Wylaź-w innym wątku podałem iż posiada on 1 kyu i teraz chce to sprostować). Byłem na prawdę mile zaskoczony. Solidna rozgrzewka, dużo technik nawet trenowanie(lekkie kumite) ataków na głowę (cel ćwiczenia klepnąć rywala w głowę otwartą dłonią). Były ataki kolanami (również w locie). Nie zabrakło O Soto Gari ale to tylko w ramach urozmaicenia. Na koniec szybkie ale męczące 2 seryjki brzuchów i pompek. Jednym zdaniem trening całego kyokushin a nie tylko wersji sportowej (ta jest nauczana w LKKK)
Łącznie byłem na treningach w 4 klubach kyokushin i w każdym trening da inne rezultaty.

Rekinella 

Wysłany: 2010-09-10, 15:33   

Ja polecam Karate Oyama :) Sama trenuję i jestem niesamowicie zadowolona, a moi przedmówcy mają rację. Wszystko zależy od tego jakie masz serce do walki, jeśli go nie masz to nie pomoże najbardziej agresywny sport :)

Artas 

Wysłany: 2011-01-01, 18:06   

Jeśli miałbym polecać karate, to poleciłbym Shotokan

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2011-01-01, 21:58   

czemu akurat shotokan :mrgreen:

Mawashi 
Savate/Tai-Jitsu/Bjj

Wysłany: 2011-01-02, 08:06   

Rafi93 napisał/a:
czemu akurat shotokan :mrgreen: