i co sie z niego smiejecie penery :D on na bank ma dysleksje biedak xDDDDDDDDDD
A Ty jesteś dzieckiem neostrady. Na bank xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ludzie, ja też lubię korzystać z emotikonów ale bez przesady.
Wracając do tematu to już nie mam sił się wypowiadać. Wszędzie wszyscy kozaczą, że niby MT to już jest nie wiadomo co - a ja się posłużę (zmyślonym) przykładem. Że właśnie taki forumowy kozak zachwycony tym, że W MŁAJ TAJ TO JAK SIĘ NIE TRAFI LOŁ KIKA TO SIĘ OBRACA O CZYSTASZEŚDZIEŚONT STOPNI kopnie w kogoś (na ulicy, a jak ) highkicka po krótkim czasie trenowania, nie będzie jeszcze tak dobrze rozciągnięty etc. żeby to dobrze zrobić - przeciwnik złapie go za nogę, gleba i po zabawie. Pozdro tajowie i dyslektycy
Wiem, wiem. Chodziło mi o lowkicki w MT, a w TKD 360kick to inaczej Tornado Kick. Proszę nie brać całkiem serio mojego wcześniejszego posta, bo zaraz się tu pewnie rozpęta wojna.
Panowiem nie offtopowac :D. jak chcesz na ulice... bron Cię Boze bic sie z kims za kase czy w jakichs fight clubach.... to wlaśnie MT albo kombinuj coś w stylu MMA czy BJJ ja myśle ze to CI dupe uratuje.... a Co do przemoxD to widać ze lubisz uzywac emotikon bo nawet w loginie se jej nie darowałeś :D
_________________ "Satysfakcja jest chwilowa trwa moment bo za moment bedziesz chciał to zrobic jeszcze lepiej ziomek jeśli nie to nie rozwiniesz sie"
Karate kyokushin to styl kontaktowy, czyli już na wstępie wiadomo, że skuteczniejszy id tradycyjnego jj, aikido, karate shotokan itd. Razi brak technik bokserskich, jednak to nie niedopatrzenie, ale celowy zabieg - założyciel kk wiedział, jak destrukcyjnie wpływają one na pracę mózgu.
Przedstawiciele tego stylu liczą się w k1, nie raz zdażyło się, że taki karateka niszczył taja.
Podsumowując: idealny wybór dla kogoś, kto chce się nauczyć stójki na przyzwoitym poziomie, a jednocześnie ceni sobie zdrowie i nie chce się narażać na częste wstrząsy mózgu (patrz -> boks).
Karate kyokushin to styl kontaktowy, czyli już na wstępie wiadomo, że skuteczniejszy id tradycyjnego jj, aikido, karate shotokan itd. Razi brak technik bokserskich, jednak to nie niedopatrzenie, ale celowy zabieg - założyciel kk wiedział, jak destrukcyjnie wpływają one na pracę mózgu.
Przedstawiciele tego stylu liczą się w k1, nie raz zdażyło się, że taki karateka niszczył taja.
Podsumowując: idealny wybór dla kogoś, kto chce się nauczyć stójki na przyzwoitym poziomie, a jednocześnie ceni sobie zdrowie i nie chce się narażać na częste wstrząsy mózgu (patrz -> boks).
jesteś zajebisty kurde kocham Cię stary wreszcie ktoś inteligentny na poziomie ;) Tak KK jest przydatne i to bardzo, zapamietajcie ze treningi kk w wielu czynnikach skladaja sie z utwardzania :) ( chyba że chodzicie do klubów gdzie sensei na początku cwiczyl tsunami to tam wytrzymacie ataki sierpami) zawodnik kk jest duzo twardszy niz inny ktos napisal na tym forum kiedys '' zawodnik kk zrobi 400 pompek na kosciach a zawodnich MT 150'' to już chyba wszystko wyjaśnia
Dla wszystkich kłócących się osu ! -,-
_________________ �Zawsze pamiętaj, że prawdziwe znaczenie budo wyraża się, kiedy miękkość zwycięża twardość, małe pokonuje wielkie.�
Padlem xd Poczytaj troche o utwardzaniu to zrozumiesz glupote swojego stwierdzenia, chociaz z tego co czytam Twoje posty, to jestes chyba fanatykiem kk, wiec mozesz dalej byc przekonany o nieomylnosci swojego sensei i jego utwardzania.
Akurat to mt jest bardziej wyniszczajace, przez ciosy na glowe.
To, że kyokushiniści, są twardzi, to prawda, sparowałem z jednym to po jakimś czasie nawet nie wiedziałem jak kopać, bo jak blokował, to mnie to bardziej bolało niż jego.
Dodatkowo plusem karate jest to, że ćwiczy się uderzenia bez rękawic - porównajcie sobie z tymi, co całe życie w rękawicach i bandażach ćwiczą. Potem sobie taki Tyson łamie palce na ulicy.
Padlem xd Poczytaj troche o utwardzaniu to zrozumiesz glupote swojego stwierdzenia, chociaz z tego co czytam Twoje posty, to jestes chyba fanatykiem kk, wiec mozesz dalej byc przekonany o nieomylnosci swojego sensei i jego utwardzania.
:( nie rozumiem bo jestem fanatykiem, odpusc sobie stary bo nie jestem fanatykiem tylko bronie swoich przekonan ;)
_________________ �Zawsze pamiętaj, że prawdziwe znaczenie budo wyraża się, kiedy miękkość zwycięża twardość, małe pokonuje wielkie.�