Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
karate-nauka
Autor Wiadomość
sztanga55555

Wysłany: 2008-05-23, 11:55   karate-nauka

elo!!!!mam pytanie.szy moge nauczyc sie karate przez internet??????

MiSieK 

Wysłany: 2008-05-23, 12:10   

Raczej niczego nie dasz rady dobrze nauczyc sie przez internet. Ale jeśli już cos, to predzej jakichś technik związanych z pięsciami.

Nise Boi 
Uczeń Bossa

Wysłany: 2008-05-23, 12:13   

0_o Masz na myśli poprzez oglądanie różnych filmików instruktażowych? Z tego co ja pamiętam jak ćwiczyłem kyokushin, to wydaje mi się, że to średnio wykonalne, aczkolwiek życzę powodzenia. Jeśli naprawdę Ci zależy, to może tych podstawowych technik się nauczysz, ale jakoś próbuję sobie to wyobrazić i nie mogę. Nie masz żadnych klubów albo kolegów-karateków w swojej miejscowości, gdziekolwiek mieszkasz? Jeśli są, to już nie przesadzaj z oszczędzaniem, na pewno warto pochodzić chociaż przez pewien czas i nauczyć się podstaw, a resztę ćwiczyć w domu. A jeśli nie, postaraj się znaleźć jakąś naprawdę dobrą stronkę, gdzie techniki będą ładnie pokazane, byś nie nauczył się ich błędnie. Ze znalezieniem artykułów o filozofii karate raczej nie będziesz miał problemów. Tylko pamiętaj, żeby faktycznie trochę trenować machając łapami, bo od samego oglądania to za dużo umiejętności Ci nie przyjdzie ;s

sztanga55555

Wysłany: 2008-05-23, 17:55   

Chcialbym sie czegos nauczyc.Po wakacjach zamierzam gdzis sie zapisac ale narazie przez wakacji chociaz podstawy obcykac.Masz moze jakąs bobra stronke o ktorej wspominales bo ja nie ogarniam w tym....!!!dzięki

Nise Boi 
Uczeń Bossa

Wysłany: 2008-05-23, 18:10   

Użyj google.pl ze słowami kluczowymi, które Cię interesują :) Ogólnie mnóstwo tego jest o filozofii i teorii karate kyokushinkai, np. na www.kyok.pl, a co do wykonywania technik, może jakoś na YouTube są wrzucone filmiki pokazujące techniki. Musiałbyś poszukać. Ale ja radziłbym Ci od lekturki na temat karate, bądź może dla porównania jakichś innych sztuk walki, byś miał punkt odniesienia czy naprawdę warto jest ćwiczyć karate. No i zawsze możesz pracować w czasie wolnym nad kondychą i ogólną sprawnością, by lepiej przygotować się do treningów karate :)

Amadi 

Wysłany: 2008-05-23, 18:44   

Cytat:
Chcialbym sie czegos nauczyc.Po wakacjach zamierzam gdzis sie zapisac ale narazie przez wakacji chociaz podstawy obcykac.Masz moze jakąs bobra stronke o ktorej wspominales bo ja nie ogarniam w tym....!!!dzięki

Podstaw przez internet nie radze sie uczyć bo przez to możesz nabyć tylko złych nawyków, już lepiej iść do klubu nauczyć sie podstaw a potem ćwiczyć samemu.

sztanga55555

Wysłany: 2008-05-23, 19:00   

A moze znalazlbys mi jakas stronke gdzie sa tam cwiczenia rozciagajace,takie specjalne i te rozne techniki. :?: :?: :?:

MiSieK 

Wysłany: 2008-05-23, 19:51   

sztanga55555, a wiec technik piesciarskich(i nie tylko piesciarskich) masz mnóstwo na naszej stronie fight club'u: http://www.fight-club.pl/s/techniki/
Powiem szczerze, ze mozna się naprawde sporo z niej nauczyc (podziekowania dla Tycha). Szczegolnie gdy kumasz angielski to juz jest bdb.
Cwiczenia rozciagajace rowniez sa, jesli jednak jest Ci za malo to zapraszam tutaj

Nise Boi 
Uczeń Bossa

Wysłany: 2008-05-23, 20:47   

Również polecam ten dział na stronce fight-clubu, co prawda nie są to do końca techniki uderzeń karateków, ale chociażby z własnej perspektywy mogę powiedzieć, że lepiej przystosowujące do walki są bokserskie techniki uderzeń, kopnięcia w miarę podobne w karate i muaythai już bez wdawania się w szczegóły. A jeśli masz możliwość, poszukaj w jakiejś księgarni książki o karate sportowym. Jak znam życie, to pewnie w niejednej księgarni mają tego szeroki repertuar :p

MiSieK 

Wysłany: 2008-05-24, 14:06   

A jeśli nie księgarnie - to empik na bank :)

FranzMaurer4444 
Kierownik

Wysłany: 2008-05-24, 14:23   

empik rlz!;-]

Nise Boi 
Uczeń Bossa

Wysłany: 2008-05-25, 10:09   

Mamy nadzieję, że to wystarczy :p Miło, że mogliśmy pomóc, owocnych treningów ;)

Odpowiedz do tematu