Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
karate, treningi, kobieta plus facet
Autor Wiadomość
Ranma 
misjonarz

Wysłany: 2011-11-30, 23:57   karate, treningi, kobieta plus facet

Kolejne zjawisko, które wywołuje u mnie torsje:
Podstaw karate uczył mnie mój ojciec, ale na treningi do klubu zaczęłam chodzić dopiero dwa lata temu. kiedy po raz pierwszy przyszłam do dojo zdarzyła mi się śmieszna rzecz. Na koniec treningu sensei zrobił sparingi. dziewuch może było z 5 razem ze mną, reszta, to byli faceci. Podobierał nas w pary, mnie sie trafił jakis kolo, który na decyzje senseia parsknął śmiechem. Bardzo chciał pokazać, jaki jest lepszy, silniejszy i w ogóle men. Ale jego ułomnością było to, że nie pilnował strefy gedan. Po paru jego atakach - efektownych, nie powiem - podciełam mu nogi i koniec zabawy.
Dlaczego zazwyczaj bywa tak, że jeśli idzie o konfrontacje faceta i baby, to facet traktuje ją niepoważnie? Pycha i próżność?

Z87 

Wysłany: 2011-12-01, 01:57   Re: karate, treningi, kobieta plus facet

Ranma napisał/a:

Dlaczego zazwyczaj bywa tak, że jeśli idzie o konfrontacje faceta i baby, to facet traktuje ją niepoważnie? Pycha i próżność?

Ja też miałem kiedyś konfrontacje z płcią przeciwną :P trener prowadził kurs samoborony dla kobiet i robiłem za manekina do bicia :P i to jedyna forma w jakiej mogę ćwiczyć z kobieta :P no chyba ze jakiś grapling :P ale żebym miał z nią sparować w stójce to nigdy w życiu.

A faceci traktują kobiety w takich przypadkach nie poważnie bo nie są one dla nich rywalkami ani zagrożeniem :) chociaż Gina Carano pewnie by mi nakopała :P

Ranma 
misjonarz

Wysłany: 2011-12-01, 10:32   

No pycha i próżnośc :O cyce opadają.

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2011-12-01, 10:42   

Może nie pycha czy próżność , tylko jak można kobietę w mordę strzelić :-)

Ranma 
misjonarz

Wysłany: 2011-12-01, 10:49   

A tam, ja nie mam oporu przed laniem koleżków z treningów. A oni w sumie nauczyli sie, że wobec mnie również nie muszą ich mieć :->

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2011-12-01, 11:03   

Ja mam przed laniem koleżanek , zdarzało się zbierać baty czasem ;-)

Ranma 
misjonarz

Wysłany: 2011-12-01, 11:14   

he, mam kolege, który, kiedy mamy sparing, pozwala mi robić co chce, mnie to złości i jestem coraz bardziej napastliwa, a kiedy ma dość po prostu podnosi mnie do góry :shock: to mnie irytuje jeszcze bardziej. czasem zastanawiam się, dlaczego musiałam urodzić się kobietą. na kobiety, faceci patrza z góry, no chyba, ze bzykac im sie chce, to są mili, że aż można sie zbełtać.

DrunkenMaster 
Linke Gold Team

Wysłany: 2011-12-01, 12:27   

Hmmm, skoro dziewczyna chodzi na treningi, chce się czegoś nauczyć, chce sparować normalnie to tylko jakiś arogant może jej takiego porządnego treningu odmawiać.

Nie trzeba przecież wykorzystywać pełnej siły, z drugiej strony sparując z kolegą przecież też z całej siły się nie bijemy po mordach tylko powiedzmy na 30%, więc z dziewczyną chyba też można jakoś z wyczuciem się nawet poboksować technicznie. Jak przychodzi nowy kolega do grupy, w dodatku szczypior to chyba też go nie lejecie od razu do nieprzytomności - czyli da się :-P

-> poker online, 50$ na start bez depozytu, możliwość wypłaty po zagraniu określonej ilości rozdań,

-> na wszystkie pytania odpowiem na pw, w razie co służę pomocą

Ranma 
misjonarz

Wysłany: 2011-12-01, 12:34   

Wreszcie jakiś głos rozsądku XD

BurninParadise 
BJJ

Wysłany: 2011-12-02, 22:09   

Ja mam barierę. Jak na boksie mam sparing z kobietą po prostu mam opory przed uderzeniem jej. Najczęściej blokuje, unikam i ewentualnie delikatnie punktuje ją po czole. Jakieś takie wpojone bardzo głęboko zasady, że kobiety za żadne skarby świata nie można uderzyć.

Ranma 
misjonarz

Wysłany: 2011-12-02, 22:14   

O jakie trosklwie misie :D żebyscie tak jak do bab, do innych zagubionych szympansów osiedlowych byli XD

~Paulo Coelho

patioli 

Wysłany: 2011-12-02, 22:40   

U mnie każdy facet ma inaczej:). Jeden głaska, inny wali jak faceta, a jeszcze inny się waha i co chwilę zmienia zdanie :-) . Nie ma reguły:)

Torkowy 

Wysłany: 2011-12-03, 00:18   

Ranma - dlaczego faceci traktują Cie mniej poważnie? Bo jesteś dla nich mniej poważnym przeciwnikiem, bo nie wypada Ci połamać nosa. A dlaczego prychają? Bo są głupi. :D

Ranma 
misjonarz

Wysłany: 2011-12-03, 00:22   

Pyszałki :O ja znam sekretne techniki, które sprowadzają facetów do parteru, ot co.
nawet gdyby chcieli połamać, to niestety nie mają szans :O w liceum mowili na mnie "żelazna łapa" !

Torkowy 

Wysłany: 2011-12-03, 00:30   

Sławna technika kunoichi na dezorientowanie rywala?

Odpowiedz do tematu