Ma ktos moze gdzies jakies zdjecia albo czy ewentualnie moze zrobic zdjecia krok po kroku jak sie sklada kimono? Bylbym wdzieczny ;)
I jeszcze jedno pytanie, zeby nie robic syfu na forum ;) Czy podczas ktoregos egzaminu jest sprawdzane czy sie umie zlozyc kimono? I jakie sa zasady noszenia karategi? Chodzi tylko o to, ze musi byc na kazdym treningu czyste, dziury pozaszywane jesli sa, kanku na lewym ramieniu i kanji na lewej piersi?
Umiejętność składania karategi nie jest sprawdzana, bynajmniej nigdy o czymś takim nie słyszałem. Kiedyś pytałem kolegi jak zaczynałem trenować to powiedział mi, że należy mieć poszanowanie i nie rzucać po kątach itp, ale to jak składasz to kwestia indywidualna. Dobrze gdy nie jest pogniecione, wiadomo. Co do naszywek to kanji jak wiadomo na lewej piersi, co do reszty chyba indywidualnie. Wiem, że można np. całą grupą wyszyć sobie np. nazwę klubu itp i nie jest to chyba źle traktowane.
Gi to Gi, w tym trenujesz i czy naszywka jest gdzieś dziwnie umieszczona to wątpie, aby ktokolwiek miał powód żeby naprawdę się do tego "przywalić".
Ok, wielkie dzieki chlopaki ;)
shinra umiem korzystac z wujka Google, tyle, ze nie moglem znalezc nic co sie tyczy kyokushin, same shotokan itp., wiec pomyslalem, ze moze byc inaczej, ale juz wszystko jasne ;)
Ma ktos moze gdzies jakies zdjecia albo czy ewentualnie moze zrobic zdjecia krok po kroku jak sie sklada kimono? Bylbym wdzieczny ;)
Po prostu składasz jak inne ciuchy.
lolek123 napisał/a:
I jeszcze jedno pytanie, zeby nie robic syfu na forum ;) Czy podczas ktoregos egzaminu jest sprawdzane czy sie umie zlozyc kimono?
Nie.
lolek123 napisał/a:
I jakie sa zasady noszenia karategi? Chodzi tylko o to, ze musi byc na kazdym treningu czyste, dziury pozaszywane jesli sa, kanku na lewym ramieniu i kanji na lewej piersi?
Oczywiście żadnych dziur, kanku chyba nie jest obowiązkowe (ja nie mam i nikt się nie przyczepił), kanji na lewej piersi tak jak napisałeś, oprócz tego GI do Kyokushin ma specyficzny krój: długie nogawki, krótkie rękawy. Osobiście polecam firmę Maturo, mam jedno GI i trzy OBI, brak jakichkolwiek zastrzeżeń.