Tak :) trenuję Oyamę, a Wy co trenujecie? Chyba jest tu przewaga tajskiego. Byłam kiedyś na kilku treningach, ale bicie łokciem na twarz mnie przeraża :) to już trzeba kochać takie zagrania :) I dziękuję wszystkim za rady :) na pewno będę działać, tydzień odpoczynku i do roboty :)
_________________ "Wszystko zdobywam, wszystko tracę wiecznie spóźniając się i goniąc..."
Chyba jest tu przewaga tajskiego. Byłam kiedyś na kilku treningach, ale bicie łokciem na twarz mnie przeraża :) to już trzeba kochać takie zagrania :)
Nie takie znowu to straszne
....
Zwiekszenie mieśnia powoduje spowolnienie ponieważ wydłuża się czas reakcji mieśnia na bodziedz z mózgu, i zmiejsza się też zakres swobodnego ruchu ;>... Dlatego lepiej nie przeginać ;].
Dlatego też Pimpek nie jest aż tak wielki jak mógłby być
Na wakacje ogólno rozwojówka dla plażowej sylwetki
_________________ "Trzeba być pierwszym, najlepszym albo innym od reszty"
łokieć jeszcze jako tako bo ciężko żeby czysto wszedł gorzej jak w klinczu po ściągnięciu pójdzie kolano w głowę wtedy widzę całe niebo w gwiazdkach xD
A co to głównego pytania tematu to walka z cieniem(żeby technikę utrwalać) i trening kondycyjny. Ja w sumie tego problemu nie będę miał bo u mnie są treningi w wakacje także.
A po siłce szybkość czy spada? jeżeli się nie przesadza to nie jest źle i to głownie zależy od wykonywanego treningu(jest o tym temat)
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
Siłownia pomaga w budowaniu masy, a masa zmniejsza dynamikę, w tym cały problem.
Polecić Ci mogę w lato m.in. bieganie + walke z cieniem. Ja mam jedną trase i cały czas biegam dokładnie nią, w ten sposób zauważam też efekty w kondycji, jak np. w czwartek zabiegne dalej, niż we wtorek. Biegne do parku (jakieś 5,5 km), kilka rundek walki z cieniem, i z powrotem do domu.
Pożyczam od trenera worek i oklepuję go, kondycyjnie trenuję <długość boiska truchtem, szerokość sprintem>, pożyczam dwie tarcze - dużą i małą, trenuję technikę. Mam z kim, bo kilku znajomych z miasta chodzi na capo - spotykamy się w grupie, robimy sobie amatorski trening, a potem tzw. 'rode'. Nie ma mowy, żeby się roztrenować. Tobie polecam głównie to bieganie wokół boiska, świetny trening przez krótkie bardzo mocne wysiłki.