Wysłany: 2008-10-09, 18:59 Nowoczesne Karate w Polsce
Witam
co sądzicie o takich stylach jak shidokan , daido juku, Sei budokai, Enshin, Asichara , kyokushin budokai
czym sie charakteryzuja te style karate ,z tego co znalazłem w internecie to chyba w każdym z nich sa elementy parteru są to nowoczesne wszechstronne style karate kontaktowego prosze o wszelkie możliwe informacje na temat tych styli o raz ich rozwoju w Polsce gdzie znajduja sie kluby itd
Pozdrawiam :)
Wysłany: 2008-10-14, 14:26 Re: Nowoczesne Karate w Polsce
Pabblo napisał/a:
Witam
co sądzicie o takich stylach jak shidokan , daido juku, Sei budokai, Enshin, Asichara , kyokushin budokai
czym sie charakteryzuja te style karate ,z tego co znalazłem w internecie to chyba w każdym z nich sa elementy parteru są to nowoczesne wszechstronne style karate kontaktowego prosze o wszelkie możliwe informacje na temat tych styli o raz ich rozwoju w Polsce gdzie znajduja sie kluby itd
Pozdrawiam :)
To bardzo dobre i wartosciowe style. Charakteryzują się łączeniem nowoczesnej techniki z tradycjami karate.
jak to ma cokolwiek wspolnego z karate poza kimonem to ja jestem duchem swietym ;p te kopniecia w tarcze pod koniec i w polowie - identyczne jak w taju ;p uderzenia w worek bez powrotu do gardy - troche na styl mma, a parterowka w gejowskich spodenkach to juz w ogole :D
_________________ K-1 World Max 2003 & 2008 Champion
tak sie kopie w karate w stylach kontaktowych kopie sie tak w Ashihara, enshin itd nie tylko w Muay thai tak kopia :)
z tego co wiem karatecy kyokushin bardzo dobrze i mocno kopią a Enshin wywodzi sie z Asichara Karate które wywodzi się z kyokushin
Karate w brew pozorom też się rozwija i przykładem na to są własnie te nowoczesne style o które pytam
Masz rację, z tym, że kyokushin czerpie technikę kopnięć z muay thai, jedyne zmodyfikował ją na potrzeby karate (co z kolei znowu dość negatywnie odbiło się na ich sile w porównaniu z pierwowzorem).
tak sie kopie w karate w stylach kontaktowych kopie sie tak w Ashihara, enshin itd nie tylko w Muay thai tak kopia :)
z tego co wiem karatecy kyokushin bardzo dobrze i mocno kopią a Enshin wywodzi sie z Asichara Karate które wywodzi się z kyokushin
Karate w brew pozorom też się rozwija i przykładem na to są własnie te nowoczesne style o które pytam
unowoczesnianie czegos, zapominajac o tradycji i pierwotnych zalozeniach jest bez sensu ;]
_________________ K-1 World Max 2003 & 2008 Champion