Witam. Niedawno zacząłem trenować Karate Kyokushin i zauważyłem pewien problem (związane pewnie z każdą SW) - chodzi o równowagę. Mam 195 cm wzrostu i 73 kg wagi (myślę że może mieć to znaczenie na środek ciężkości dlatego piszę o tym). I gdy ćwiczymy kopnięcia i stoję na jednej nodze czasem chwieję się i muszę stanąć na 2 nogach i dalej zaczynać. Czy to z czasem się 'wyrobi' czy są jakieś ćwiczenia które mi w tym pomogą ??
tak jak wyżej trening, trening i trening. rozciągaj się dodatkowo dzięki temu łatwiej też będzie.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
Wysłany: 2011-11-30, 16:51
na początku również miałam ten problem.
rozciąganie plus wykonywanie każdej techniki powoli, w ten sposób poznasz lepiej swoje ciało, wyczujesz prawidłowy środek ciężkości.
_________________ Zesraj sie, a nie daj sie.
~Paulo Coelho
garbaty knyp Pomógł: 1 raz Wiek: 27 Dołączył: 08 Maj 2011 Posty: 107 Skąd: poludnie kraju