Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Rozciaganie
Autor Wiadomość
Czarnyjas

Wysłany: 2008-11-27, 21:53   

Podpisze sie pod temat, bo nie mam sensu zaśmiecac forum...

Tak więc zacznę od tego, że po każdym rozciąganiu które trwa w moim wykonaniu 30-45 min (nie licząc 10 min rozgrzewki) mam kosmiczne bóle w miednicy i tamtych okolicach.

Rozciągając się dynamicznie czuje takie dziwne ocieranie się kości (strzlanie)

plan z jakiego kozystam:http://www.sfd.pl/ROZCI%C4%84GANIE!!!!!-t134922.html

Jestem super rozciągnięty jeśli chodzi o kopniecia przodem ale katastrofą są wszelakie kopnięcia bokiem (mówie tu o kopnięciach od miednicy w góre)

Chcem zaznaczyc ze KK cwicze juz od prawie 3 lat a problemy z rozciąganiem mam od zawsze... może ktos kumaty zdradził mi co jest...[/list]
Ostatnio zmieniony przez Czarnyjas 2008-11-28, 17:08, w całości zmieniany 2 razy  

DrunkenMaster 
Linke Gold Team

Wysłany: 2008-11-28, 13:05   

To nie jest normalne, masz coś źle ułożone z kośćmi prawdopodobnie, idź do lekarza.

-> poker online, 50$ na start bez depozytu, możliwość wypłaty po zagraniu określonej ilości rozdań,

-> na wszystkie pytania odpowiem na pw, w razie co służę pomocą

Gin 

Wysłany: 2008-12-02, 22:53   

Ja mam trochę inny problem z rozciaganiem i moze wy mi cos poradzicie. Jakis czas temu pokazywalem koledze cwiczenia na rozciaganie bez rozgrzewki tylko jako pokaz co moze cwiczyc w domu i od tego czasu bolala mnie noga wewnetrzna storna uda tyko na jednej nodze. Potem to minelo, ale teraz wrocilo, bylem z tym u lekarza i pani mi przepisala masc i powiedziala zebym sie codziennie rozcigal w domu. I tutaj moje pytanie, czy mi to nie zaszkodzi, bo u lekarza bylem tydzien+ temu a nadal mnie boli noga. Warto zaznaczyc, ze boli mnie tylko jedna noga i tylko podczas rozciagania. Jest to taki rwacy bol jaki zwykle jest przy rozciaganiu, tylko, że znacznie mocniejszy. Kiedyś nie miałem czegoś takiego i na drugiej nodze też nie mam takiego problemu. Niepokoi mnie to, bo chce sie rozciagac, zeby moc wyzej kopać, ale nie chce przesadzić, żeby potem nie było, że w ogóle bedę musiał zrezygnować z treningów. Może ktoś miał coś podobnego, albo wie co to może być? :?:

DrunkenMaster 
Linke Gold Team

Wysłany: 2008-12-03, 01:16   

Miałem dokładnie to samo gdzieś półtora m-ca temu. Kopnąłem piłkę bez rozgrzewki jakoś tak nieszczęśliwie, że sobie (chyba) mięsień nadwyrężyłęm (chuj wie). Odpuściłem forsowne rozciąganie, po paru tygodniach samo przeszło.

-> poker online, 50$ na start bez depozytu, możliwość wypłaty po zagraniu określonej ilości rozdań,

-> na wszystkie pytania odpowiem na pw, w razie co służę pomocą

WeRs 
http://maxxx.pl.tl

Wysłany: 2008-12-03, 10:46   

Czarnyjas mozliwe ze masz dysfunkecje bioder twoja miednica jhest tak skonstruowana ze sie nie rozciagniesz w ta strone albo rozciagasz zle partie a bol kolo miednicy bierze sie z ta ze po rozciaganiu wiele os olewa krecenie biodrami przy ktorym nastepuje rozluznienie sciegien bez tego ani rusz !!!!!! tak naprawde powino sie krecic biodrami po kazdym jednym cwiczeniu mam kuypla na tajskim co ma podobnuy problem fronta kopnie na glowe ale bokiem ledwo do pasa kiedys bylem bardzo dobrze rozciagniety za czasow gdy chodzilem na tkd tam klada duzy nacisk na rozciaganie wrzucalem tu kiedys filmiki o rozciaganiu ktore moim zdaniem mialy sens trzeba pogrzebac na forum a jak nie to pytac !

KaMaSx 

Wysłany: 2008-12-03, 21:14   

wydaje mi sie ze nadwyrezyles sobie miesien, skoro masz to po kopnieciu bez rozgrzewki. Narazie sie delikatnie rozciagaj, powinno przejsc.

Czarnyjas

Wysłany: 2008-12-06, 11:11   

Dzięki WeRs, postaram sie znalesc te filmiki.

Odpowiedz do tematu