Podpisze sie pod temat, bo nie mam sensu zaśmiecac forum...
Tak więc zacznę od tego, że po każdym rozciąganiu które trwa w moim wykonaniu 30-45 min (nie licząc 10 min rozgrzewki) mam kosmiczne bóle w miednicy i tamtych okolicach.
Rozciągając się dynamicznie czuje takie dziwne ocieranie się kości (strzlanie)
plan z jakiego kozystam:http://www.sfd.pl/ROZCI%C4%84GANIE!!!!!-t134922.html
Jestem super rozciągnięty jeśli chodzi o kopniecia przodem ale katastrofą są wszelakie kopnięcia bokiem (mówie tu o kopnięciach od miednicy w góre)
Chcem zaznaczyc ze KK cwicze juz od prawie 3 lat a problemy z rozciąganiem mam od zawsze... może ktos kumaty zdradził mi co jest...[/list]
Ja mam trochę inny problem z rozciaganiem i moze wy mi cos poradzicie. Jakis czas temu pokazywalem koledze cwiczenia na rozciaganie bez rozgrzewki tylko jako pokaz co moze cwiczyc w domu i od tego czasu bolala mnie noga wewnetrzna storna uda tyko na jednej nodze. Potem to minelo, ale teraz wrocilo, bylem z tym u lekarza i pani mi przepisala masc i powiedziala zebym sie codziennie rozcigal w domu. I tutaj moje pytanie, czy mi to nie zaszkodzi, bo u lekarza bylem tydzien+ temu a nadal mnie boli noga. Warto zaznaczyc, ze boli mnie tylko jedna noga i tylko podczas rozciagania. Jest to taki rwacy bol jaki zwykle jest przy rozciaganiu, tylko, że znacznie mocniejszy. Kiedyś nie miałem czegoś takiego i na drugiej nodze też nie mam takiego problemu. Niepokoi mnie to, bo chce sie rozciagac, zeby moc wyzej kopać, ale nie chce przesadzić, żeby potem nie było, że w ogóle bedę musiał zrezygnować z treningów. Może ktoś miał coś podobnego, albo wie co to może być?
Miałem dokładnie to samo gdzieś półtora m-ca temu. Kopnąłem piłkę bez rozgrzewki jakoś tak nieszczęśliwie, że sobie (chyba) mięsień nadwyrężyłęm (chuj wie). Odpuściłem forsowne rozciąganie, po paru tygodniach samo przeszło.
Pomógł: 2 razy Wiek: 25 Dołączył: 28 Mar 2007 Posty: 998 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-12-03, 10:46
Czarnyjas mozliwe ze masz dysfunkecje bioder twoja miednica jhest tak skonstruowana ze sie nie rozciagniesz w ta strone albo rozciagasz zle partie a bol kolo miednicy bierze sie z ta ze po rozciaganiu wiele os olewa krecenie biodrami przy ktorym nastepuje rozluznienie sciegien bez tego ani rusz !!!!!! tak naprawde powino sie krecic biodrami po kazdym jednym cwiczeniu mam kuypla na tajskim co ma podobnuy problem fronta kopnie na glowe ale bokiem ledwo do pasa kiedys bylem bardzo dobrze rozciagniety za czasow gdy chodzilem na tkd tam klada duzy nacisk na rozciaganie wrzucalem tu kiedys filmiki o rozciaganiu ktore moim zdaniem mialy sens trzeba pogrzebac na forum a jak nie to pytac !
_________________ WERS "Ból najlepszym nauczycielem ale nikt nieche byc jego uczniem"