Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2008-12-28, 14:54
Jak dla mnie to stwierdzenie bylo nieco bez sensu (bez urazy sunrise!).
Bo jezeli chodzi na obie SW to biorę w załorzenie, że "czuje" sie w nich dobrze.
A w wypadku ewentualnej walki na ulicy doskonale bedzie wiedział, które techniki z której SW, będą dla niego lepsze na daną chwilę i będzie je między sobą "mieszał".
Jak dla mnie oczywistym wydaje się, że jeżeli trenujesz dwie SW to właśnie po to, by móc je ze sobą łączyć i robić to automatycznie bez zbędnego zastanawiania się, z której SW elementów się korzysta.
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2008-12-28, 15:12
Biorąc pod uwagę te dwie SW, myslę, że słowo "krótko" jest w tych dwuch przypadkach zbyt odległe, bo przyjmując, że zdarzy się mu to po 2 miesiącach treningu, to na MT będzie miał już poniekąd podstawy opanowane, a na Shotokan ledwie co zacznie poważną zabawę (bynajmniej tak mi się wydaje), więc kłopotów z wyborem raczej miac nie powinien;P.
Ale i tak sądze, że po tak krutkim czasie treningu nie wiele mu to pomorze - no chyba, że chłonie techniki "jak gąbka wodę", ale takich ludzi zbyt wielu nie ma .
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
Sunrise ja trenuje dwie sztuki walki z tego muay thai dopiero od września i mi się nie miesza gdy czasami robię sparingi samodzielne z qmplem lub trenuję walkę z cieniem a na ulice to nie będziesz się zastanawiał jaka wykonujesz bo po co?
No chciałem zapasy ale kurde do pierwszego klubu mam 40 km a innych chwytanych nie ma a karate i muay thai mam ok 10 km i korzystając przy tym że Turkowski klub karate prowadzi tez oddzielna sekcje muay thay to płacę za jedno a chodzę na dwa a cóż może kiedyś zapisze się na coś chwytanego
Jakieś 30 km od Turka masz Konin, a tam Strefę Walki Konin, filię jednego z najlepszych klubów Bjj/MMA w Polsce prowadzona przez Irka Milę (purpurowy pas Bjj, rekord zawodowy MMA 2-2, amatorski 6-2, mistrz świata karate). Polecam.
Hmm z dojazdami do konina może być ciężko bo szkoła ale miałem zamiar iść do liceum do konina (nie mieszkam w turku sensei do nas dojeżdża) więc zobaczę za dwa lata.
Chyba mój kuzyn tam trenuję wiem że bjj i w konine ale w jakim klubie to się go spytam