Kalinakalina
Wysłany: 2010-03-28, 14:31 co polecacie?
Witam,
niestety nie jestem zielona w dziedzinie sportów wali. Chciałabym jednak zacząć ćwiczyć. Głownie dla własnej satysfakcji, jak i dla wzmocnienia. I tu proszę was o pomoc. Powiem może na czym mi zależy. Przede wszystkim na rozciągnięciu, wzmocnieniu mięśni i może na przełamaniu strachu przed elementami akrobatyki. Nie chodzi mi o to, żeby się "napakować", nie chcę pozbawić się kompletnie kobiecej figury. Dodam, że mam 17 lat. No i jestem dziewczyna, ale to można było wcześniej wywnioskować. Co polecacie? I od razu może gdzie w Warszawie? Przepraszam, może to głupie pytanie, ale ja naprawdę nie wiem. Proszę o jakąś pomoc, rady.
Zapasy- będzie giętka jak guma Kick boxing, Muay Thai, Taekwondo, jeśli natomiast chodzi o akrobacje to capoeira, ale zapasy też nie gardzą akrobacją, taekwondo również, ale większość wiąże się z kopnięciami
Juras niestety zwinął sekcję.
Rozciągnięcie to w wiekszosci styli. Akrobatyka, to najbardziej zapasy i capoeira, z tym, że te pierwsze raczej robią nabór dla dzieci.
Zapasy- będzie giętka jak guma Kick boxing, Muay Thai, Taekwondo, jeśli natomiast chodzi o akrobacje to capoeira, ale zapasy też nie gardzą akrobacją, taekwondo również, ale większość wiąże się z kopnięciami
Jeszcze jedno słowo, a BĘDZIE uzdrowiona dusza Twoja.
Kalinakalina napisał/a:
Przede wszystkim na rozciągnięciu, wzmocnieniu mięśni i może na przełamaniu strachu przed elementami akrobatyki
Sprostowanie - jeśli chodzi o rozciągnięcie, wytrzymałość, przełamanie strachu, efektYwne i efektOwne kopnięcia, to jak najbardziej Capoeira. :>> Jeśli o mnie chodzi, ten styl spełnia wszystkie wyżej wymienione wymogi, w przeciwieństwie do kick boxingu i muay thai ( w tkd jest trochę akrobacji, ale nie aż tyle +++ w kickboxingu, boskie i MT ludzie często robią sobie masę , a nie o to nam chodzi. )
Na start:
W Unicar największą wagę przykładają, z tego co mi wiadomo, właśnie do akrobacji, tego 'łamania strachu' +++ w lutym wystartowały nowe grupy początkujących, więc nie będziesz miała problemu z nadgonieniem zaległości, bo dzięki Bogu, mamy 28 marca : ].
To tyle, jeśli chodzi o mnie. K^_wa, jak ja nie lubię, gdy Capoeira kojarzona jest jedynie z akrobacjami. Bezczelność, psze Pana, bezczelność!
Artysta, Polecając jej MT i KB chodziło mi o rozciągnięcie nóg.
Artysta napisał/a:
Batman napisał/a:
Tego też nie rozumiem ( )
Wysłany: 2010-03-28, 19:45
Artysta napisał/a:
Batman napisał/a:
Kalinakalina napisał/a:
Przede wszystkim na rozciągnięciu, wzmocnieniu mięśni i może na przełamaniu strachu przed elementami akrobatyki
Sprostowanie - jeśli chodzi o rozciągnięcie, wytrzymałość, przełamanie strachu, efektYwne i efektOwne kopnięcia, to jak najbardziej Capoeira. :>> Jeśli o mnie chodzi, ten styl spełnia wszystkie wyżej wymienione wymogi, w przeciwieństwie do kick boxingu i muay thai ( w tkd jest trochę akrobacji, ale nie aż tyle +++ w kickboxingu, boskie i MT ludzie często robią sobie masę , a nie o to nam chodzi. )
Na start:
W Unicar największą wagę przykładają, z tego co mi wiadomo, właśnie do akrobacji, tego 'łamania strachu' +++ w lutym wystartowały nowe grupy początkujących, więc nie będziesz miała problemu z nadgonieniem zaległości, bo dzięki Bogu, mamy 28 marca : ].
To tyle, jeśli chodzi o mnie. K^_wa, jak ja nie lubię, gdy Capoeira kojarzona jest jedynie z akrobacjami. Bezczelność, psze Pana, bezczelność!
Bo to same akrobacje, lookałem trening i to stwierdzam.
Artysta, Polecając jej MT i KB chodziło mi o rozciągnięcie nóg.
Artysta napisał/a:
Batman napisał/a:
Tego też nie rozumiem ( )
pewnie o to biegało:
Cytat:
Zapasy- będzie giętka jak guma Kick boxing...
albo przecinka zapomniałeś, albo enter nie wcisnąłeś i się zlało w jedno zdanie
Nie, po prostu wkurwiło mnie, że typ po raz kolejny kojarzy Capo jedynie z akrobatyką. Pidżamkowcy usrani >< I jak tu się nie bulwersować, psze Pana :( ?