Wysłany: 2008-09-22, 15:45 Czy można nauczyć się kung fu samemu
Czy są w necie tak się nauczyć kf żeby jako tako wymiatac jeśli tak to interesował by mnie styl węża lub smoka z góry dzięki...
_________________ Galik
Attyla Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Cze 2007 Posty: 37
Wysłany: 2008-09-22, 16:14
Samemu nie nauczysz się żadnej sztuki walki, musisz mieć kogoś kto będzie mówił
gdzie popełniasz błędy i jak je poprawić. W internecie można znaleźć tylko pojedyncze uderzenia, kopnięcia lub chwyty aby w pełni poznać jakąś sztuke walki musisz uczęszczać do jakiegoś klubu.
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2008-09-22, 19:48
Raz ze sam sie niczego nienauczysz chocbys niewiem jak bardzo chcial.
Dwa to o ile jestes jeszcze w stanie sie nauczyc jako tako jak mniej wiecej wykonywac kilka podstawowych ciosow dla roznych SW, o tyle z KF mozesz sie pozegnac juz na starcie, bo juz sam sposob wykonywania najprostszych ruchow jest na tyle trudny ze bez nadzoru trenera mozesz zapomniec, a co dopiero jakies kopniecia a jeszcze lepiej bloki.
Trzy to nauka KF wchodzi w bite lata.
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
Wysłany: 2008-09-24, 12:59
Z moich niedużych doświadczeń na temat uczenia sie ciosów z filmików,filmów instruktażowych.
Wychodzi ze nie da sie nauczyć danego stylu z filmików.
A jak już to jakieś najprostsze podstawy i jeszcze prawdopodobnie z błędem w technice.
Nie ma to jak trener stojący obok i patrzący czy wykonujesz dana technikę w 100% dobrze technicznie.
_________________ One night, one fight, one blood, one love..
BroVar - Ten zły.
Pomógł: 13 razy Wiek: 19 Dołączył: 24 Cze 2008 Posty: 851 Skąd: z Bażin
Wysłany: 2008-09-24, 17:17
chyba że trener sie uczył z filmików hehe
Bella Pomogła: 1 raz Wiek: 36 Dołączyła: 27 Sty 2009 Posty: 126 Skąd: New York
Wysłany: 2009-01-28, 05:05 Re: Czy można nauczyć się kung fu samemu
Dreadman napisał/a:
Czy są w necie tak się nauczyć kf żeby jako tako wymiatac jeśli tak to interesował by mnie styl węża lub smoka z góry dzięki...
Zapomnij o uczeniu sie sztuki walki z filmikow. Potrzebny jest Mistrz ktory nie tylko pokaze Ci dana technike ale skoryguje wszystko: postawe ciala, ulozenie rak i nog, oddychanie, koncenrtacje, rozluznienie i napiecie miesni oraz jak dochodzi sie do danej techniki czyli caly ruch od poczatku uderzenia czy bloku do konca. Poza tym jak chcesz sie zaczac uczyc to znajdz dobrego Mistrza. Uczac sie samemu mozesz sie zle nauczyc, a skorygowac zle nawyki nabyte na poczatku jest potem bardzo trudno. Pozdrawiam i powodzenia
Zgadzam się z wami wszystkimi.Ale nie zniechęcajcie chłopaka :) Jak ma zapał to niech próbuje.Napewno nie zostanie mistrzem i będzie popełniał błędy w różnych technikach ale zawsze jakieś doświadczenie będzie miał i jakieś podstawowe i łatwiejsze techniki może jednak jako tako opanować :D Sam trenowałem z filmików :D i coś tam potrafie :) co prawda nie wychodzi idealnie ale w kilku bójkach bardzo przydała się nabyta wiedza :)
Nie Powiem Pomógł: 14 razy Wiek: 19 Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 375 Skąd: Białystok
Wysłany: 2009-08-20, 18:13
Nudzisz się?! Po co odkopujesz stare nic nie wnoszące tematy?
Nie kung fu to taka sztuka walki gdzie trzeba sie uczyc wiele lat aby ja dobrze opanowac a najlepiej od najmlodszych
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2009-10-18, 21:42 Re: Czy można nauczyć się kung fu samemu
Dreadman napisał/a:
Za dużo filmów z "Dżeki Czanem" masz 16 lat i takie głupoty piszesz, ja tam myślałem jak miałem 9 lat xD Lepiej rusz się na trening Sandy jak lubisz Kung Fu :)
Nie poprostu interesuje sie tym o wiele glebiej niz ty... a jesli o filmy to jak myslisz skad przychodzily pomysly na filmy o wschodnich sztukach walki? uwazasz ze przez filmy rozwinely sie na wschodzie sztuki walki?