Witam wszystkich Od jakiegoś czasu poszukuję informacji na temat full contact ju jitsu. od października zamierzam rozpocząć treningi w sekcji na uczelni (Uniwersytet Śląski). Sekcja reklamuje się jako połączenie judo, kick boxingu i bjj. Poprzednio miałem okazję przez rok trenować MMA w sekcji w Sosnowcu - Milowicach u trenera Grzegorza Klonka a następnie Macieja Poloka - którego chyba przedstawiać nie trzeba Niestety treningi nie pasują mi do nowego planu zajęć na uczelni dlatego też zamierzam trenować full contact ju jitsu i w miarę możliwości uzupełnić go o karate kyokushin bądź kick boxing. Czy któryś z bardziej zorientowanych użytkowników forum mógłby się wypowiedzieć na temat full contact ju jitsu? Chodzi mi głównie o jego skuteczność oraz czy jest sztuką walki stanowiąca dobre podłożę pod trening MMA (bowiem jak wcześniej wspomniałem zamierzam trenować przekrojowo), czy też lepiej poszukać innej sekcji? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam.
Pomógł: 20 razy Wiek: 19 Dołączył: 11 Lip 2009 Posty: 1030 Skąd: z Polski
Wysłany: 2011-08-30, 12:11
Po prostu ju jitsu , a full contact to formuła walki , dozwolone odurzenia , obalenia dźwignie itp . Myślę że warto trenować , prawie mma tyle że w tzw. kimonach . A no i możesz sobie kick boxingiem uzupełnić , nie zaszkodzi .
Na pewno dobre przygotowanie do mma
Dokładnie. Organizatorem rywalizacji fc jj jest głównie Bytomski Klub Jiu-jitsu. To jest ich strona: http://mma-bytom.pl i najlepiej u nich zasięgnąć informacji o sekcji.
garbaty knyp Pomógł: 2 razy Wiek: 27 Dołączył: 08 Maj 2011 Posty: 127 Skąd: poludnie kraju
Wysłany: 2012-03-10, 01:37
z tego co wiemto ta sekcja na usiu trenowala pod mma i paru zawodnikow startowalo na shido lidze jesli pamietam wiec klub chyab nie jest zly wzialbym to plus kick boxing