No to MT albo KB wyobraź sobie tak, że bijesz jednego, a drugi Cię łapie, przewraca i daje dwadzieścia butów na twarz.
Nikt nie ma większych szans. No chyba, że mutant z czteroma rękoma i czteroma nogami. I jeszcze najlepiej z dwoma mózgami.
Ja wczoraj dla zabawy sprawdziłem swoje umiejętności stójkowe przeciw dwóm kumplom ja miałem założone rękawice i mogłem ich bić kopać a oni mogli mnie tylko chwytać bez uderzania. Na 6 razy takiej zabawy tylko 1 udało mi się stworzyć sytuacje dogodną dla mnie, a i tak miałem dużo szczęścia.
Zaznaczam że to była tylko zabawa a co jakby trzeba było bić się z dwoma na serio?
bicie sie z dwoma a nawet więcej przeciwnikami jest mozliwa tylko na filmach z brucem lee,żadna szkola walki nie nauczy cie bic sie z paroma przeciwnikami,bo to niezwykle trudne.natomiast jak wygrasz z 2 napastnikami,to bedzie to dowód ich żałosnej współpracy
@edit:chyba ze to bedą dzieciaki o glowe albo i wiecej mniejsze od ciebie
Mhm teraz już rozumiem, w takim razie skoro bicie się z większa liczbą przeciwników niż 1 jest prawie niemożliwe, to chyba zdecyduje się na BJJ jednak :)
Wysłany: 2012-01-12, 10:38
Kieruj się tym co Ci się podoba. Przejdź się na trening jednego czy drugiego stylu który Cię interesuje, nie myśl o tym jako, że będziesz się kiedyś bił z kilkoma przeciwnikami. Sport przedewszystkim ma dawać Tobie satysfakcję, a uprawianie jakiegokolwiek sportu walki, który jest nastawiony pod rywalizację sportową zawsze zwiększy Twoje szanse jeśli doszłoby do sytuacji, w której musiałbyś się bronić. Uwierz mi, że po jakimś czasie treningów, po opanowaniu techniki będziesz świadomy swoich umiejętności oraz przewagi nad osobami nietrenującymi, nie będziesz chętny do awantur, nawet jeśli często zdarzy Ci się okazja ;)
im dłużej będziesz trenował,tym ochota na walke z byle gówna będzie mniejsza,uwierz mi.jednak najgorzej bedzie z takim zachowaniem niedługo po rozpoczeciu treningów,bo wielu myśli że jak już coś umie to może każdego przekopać
Od lutego mam zamiar iść, i zobaczę co mi przypasuje. Macie rację :) Pójdę na coś w czym po prostu będę się czuł :) Mam nadzieję, że dam radę ! :) Dzięki za pomoc!
im dłużej będziesz trenował,tym ochota na walke z byle gówna będzie mniejsza,uwierz mi.jednak najgorzej bedzie z takim zachowaniem niedługo po rozpoczeciu treningów,bo wielu myśli że jak już coś umie to może każdego przekopać
Ciekawe..jakos tak nie mam
_________________ Now tell me who want to fuck with us?
Ashes to ashes, dust to dust to...
BANG! .. and let your fuckin brains hang, snitches