Ktoś z was może ogląda bleach'a? Na stronie wyżej jest kilka odcinków, ktoś może mi powiedzieć, co to za styl walki? (chodzi o "shinigami", pomijam momenty, gdy walczą magią)
Z87 Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Gru 2009 Posty: 224
Wysłany: 2011-08-25, 17:07
może podaj jakiś konkretny odcinek gdzie jest dobra walka, chociaż obawiam się że styl walki prezentowany w anime może wcale nie istnieć :P
Mysza Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Kwi 2011 Posty: 64 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-08-26, 10:51
hahah ja ogladam? chodzi Ci o styl walki mieczem ? :P jeśli tak to wybacz ale takowego nie ma ;P
_________________ Męstwo hartuje się ranami
Jestem dyslektykiem, ale piszę poprawnie po polsku.
Z87 właśnie dlatego pytałam tych, co oglądają nałogowo
Nie chodzi o miecz (chociaż to też jest fajne ), tylko oni bardzo rzadko, ale jednak czasami walczą bez broni. Robili to chyba w kilkunastu odcinkach i nie mogę ich znaleść To było ładnie pokazane w retrospekcjach Ichigo, gdy jeszcze nie był shinigami. Np. gdy bronił czada przed jakimiś czubkami...
Mysza Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Kwi 2011 Posty: 64 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-08-26, 14:10
no coś czaje, było coś takiego :d (odcinki poniżej 100 na pewno ) ale wybacz, anime/film itd. może Ci jedynie podnieść motywację i zajawkę do treningów ;) jednak nie oczekiwałbym tak jakiegokolwiek stylu juz tym bardziej w belachu :P
swoją drogą: Polecam rękami i nogami historys strongest disciple kenichi tylko 50 odcinków (niestety ;( )
_________________ Męstwo hartuje się ranami
Jestem dyslektykiem, ale piszę poprawnie po polsku.
Kenichi ma jeszcze mangę którą cały czas kontynuuje i jest coraz lepsza :P. Jeśli chodzi jeszcze o mangowe, a w zasadzie manhwowe wydania ze sztukami walki to polecam The Breaker, The Breaker: New Waves i Veritas, trochę podkoloryzowane ale i tak budzi podziw. A co to walk Ichiga z retrospekcji to raczej stawiałbym na zwykłą uliczną walkę, żaden konkretny styl bo wtedy po prostu nawalał jak mógł :P