Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakim stylem walki walczą na tym filmie?
Autor Wiadomość
Kedi.

Wysłany: 2011-08-25, 15:49   Jakim stylem walki walczą na tym filmie?

http://www.ekino.tv/serial,bleach.html

Ktoś z was może ogląda bleach'a? Na stronie wyżej jest kilka odcinków, ktoś może mi powiedzieć, co to za styl walki? (chodzi o "shinigami", pomijam momenty, gdy walczą magią)

Z87 

Wysłany: 2011-08-25, 17:07   

może podaj jakiś konkretny odcinek gdzie jest dobra walka, chociaż obawiam się że styl walki prezentowany w anime może wcale nie istnieć :P

Mysza 

Wysłany: 2011-08-26, 10:51   

hahah ja ogladam? chodzi Ci o styl walki mieczem ? :P jeśli tak to wybacz ale takowego nie ma ;P

Jestem dyslektykiem, ale piszę poprawnie po polsku.

Kedi.

Wysłany: 2011-08-26, 12:38   

Z87 właśnie dlatego pytałam tych, co oglądają nałogowo :-D

Nie chodzi o miecz (chociaż to też jest fajne :-P ), tylko oni bardzo rzadko, ale jednak czasami walczą bez broni. Robili to chyba w kilkunastu odcinkach i nie mogę ich znaleść :cry: To było ładnie pokazane w retrospekcjach Ichigo, gdy jeszcze nie był shinigami. Np. gdy bronił czada przed jakimiś czubkami...

Mysza 

Wysłany: 2011-08-26, 14:10   

no coś czaje, było coś takiego :d (odcinki poniżej 100 na pewno ) ale wybacz, anime/film itd. może Ci jedynie podnieść motywację i zajawkę do treningów ;) jednak nie oczekiwałbym tak jakiegokolwiek stylu juz tym bardziej w belachu :P

swoją drogą: Polecam rękami i nogami historys strongest disciple kenichi tylko 50 odcinków (niestety ;( )

Jestem dyslektykiem, ale piszę poprawnie po polsku.

Orelh 

Wysłany: 2011-10-28, 17:22   

Kenichi ma jeszcze mangę którą cały czas kontynuuje i jest coraz lepsza :P. Jeśli chodzi jeszcze o mangowe, a w zasadzie manhwowe wydania ze sztukami walki to polecam The Breaker, The Breaker: New Waves i Veritas, trochę podkoloryzowane ale i tak budzi podziw. A co to walk Ichiga z retrospekcji to raczej stawiałbym na zwykłą uliczną walkę, żaden konkretny styl bo wtedy po prostu nawalał jak mógł :P

Odpowiedz do tematu